Ivan Drago ottanee tyrmäsyvoiton – Rockya ei taideta nähdä edes kehässä tänä keväänä

2

Ennen viime kevään Kärppien ja Tapparan finaalisarjaa päävalmentaja Mikko Manner haki mestaruustaistelulle vertailukohdan 1980-luvun hittielokuvasta Rocky IV. Kärpät oli luonnollisesti altavastaaja Rocky ja Tappara Ivan Drago – väkivahva ennakkosuosikki vailla heikkouksia.

Tappara ei ole välttämättä tämän kevään Rocky, mutta Kärpät on taatusti pudotuspelien Ivan Drago. Ylivoimainen ennakkosuosikki vailla heikkouksia.

Rockya liigasta ei taida tällä kaudella löytyäkään. Ei ainakaan viime kevään veroista. Lähimmäksi pääsevät TPS ja Tappara.

Turkulaiset ovat viimein saamassa jalkeille terveen joukkueen. Kapteeni Lauri Korpikoski lähestyy viimein pelikuntoa ja lisäksi Kaapo Kakko tuikkii koko sarjan kirkkaana supertähtenä aivan kuten Patrik Laine muutama vuosi sitten Tapparassa. Maalivahtiosastolta löytyy maajoukkuetason mies Rasmus Tirronen.

Kestomenestyjä Tappara on ollut finaaleissa jo kuusi vuotta putkeen, eikä tamperelaisia kannata koskaan aliarvioida. Jalkeilla on nytkin laadukas joukkue. Kristian Kuusela löytyy pistepörssin voittotaistelusta ja Niko Ojamäki maalipörssin kärkikahinoista.

Iso kysymysmerkki löytyy kuitenkin maalivahtiosastolta, sillä ykkösveskari Christian Heljanko ei ole vastannut täysin odotuksiin. Kärppien entinen kultavahti Nicklas Bäckström puolestaan on ollut jopa odotettua parempi, mutta miten 41-vuotias veteraani pystyisi pelaamaan läpi kiivastahtisen pudotuspelikevään? Sitä ei Hakametsässä haluta juuri nyt edes miettiä.

Tapparan ja TPS:n jälkeen bubbling under -osastolla ovat Pelicans ja HIFK.

Ville Niemisen piiskaama lahtelaisryhmä voi olla nimenomaan pudotuspeleissä yllättävän vahva. Pelicansista löytyy useampi pelaaja, jotka voivat ratkaista yksittäisen pelin omalla henkilökohtaisella panoksellaan. Sillä on iso merkitys pudotuspeleissä, jossa yksittäisen pelin merkitys korostuu.

Helsingin IFK on pelannut vaihderikkaan kauden, eikä ole runkosarjassa varmasti siellä, missä viime keväänä välierissä Kärpät seitsemänteen peliin pakottanut joukkue haluaisi olla. HIFK:lla on ollut paljon ongelmia, mutta helsinkiläisille ei kuitenkaan auta kääntää koskaan selkäänsä sekunniksikaan. Liigan kalleimmasta joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia.

Kärppien puolivälierävastustaja tulee erittäin todennäköisesti kolmikosta JYP, SaiPa ja Ilves.

Tuskin yksikään näistä pystyy Kärppiä pahasti horjuttamaan, mutta luultavasti kaikista eniten oululaisten elämää ikävöitäisi JYP. Pudotuspeleissä jos jossain kokeneet ja menestyneet konkarit osaavat pelata, eikä vanha kettu Risto Dufvakaan pienistä hetkahda.

Ilves on laittanut Kärpät pelillisesti pari kertaa koville tällä kaudella, mutta oululaisjoukkue on löytänyt aina keinot voittoon. Etukäteen helpoin vastustaja olisi kuitenkin pieni ja sympaattinen SaiPa. Ailahtelevan kauden Tero Lehterän alaisuudessa pelannut lappeenrantalaisryhmä tuskin pystyisi Kärppiä kovin paljon kiusaamaan.

Laajemmassa kuvassa on vaikea nähdä yhdenkään joukkueen voittavan Kärppiä neljää kertaa pudotuspelisarjan aikana. Kärpät lähtee kevääseen täysin ylivoimaisena mestarisuosikkina kaikki menestyspaineet niskassaan.

Runkosarjadominoinnin jälkeen hopeakin olisi Oulussa pettymys.

Iso pettymys.

 

 

 

JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Kärpät on niin ylivoimainen, että playoffseissa Kärpät voisi pelata koko muun liigan yhdistettyä best of all-joukkuetta vastaan. Ja senkin ottelun Kärpät voittaisi 5-0. Ja Heponiemi ja Kukko-Lasse voittaisivat kahdestaan Kanadan ja Venäjän yhdistetyn joukkueen vähintään 10-0.

    Kärpät ja Manner pitää palkata myös Suomen talvi -, kesä- ja välikausiolympiajoukkueiden johtoon kun nuo nykyvalmentajat näyttävät osaavan vain kiroilla. Onhan se tietysti hienoa kiroilla televisiossa mutta kyllä nämä saapunkit olisi parhaimmillaan Puolangan pessimismifestareilla.

  2. Kärppien ylivoimaisuus alkaa näkyä peleissä koska väliin tulee aivan onnetomia pelejä. Kärpissä ajatellaan itse sitä tietämättä, että he suurinpiirtein marssivat finaaliin ja sekin voitetaan niin helposti kuin finaalit voi voittaa.
    Kärppien pahin vastustaja pleijareissa onkin Kärpät itse ja siksi tässä suurin pelko onkin, että Kärpät kyykähtää playoffsien ensimmäiseen vastustajaan tipahtaen siten jatkosta. Vaikka joukkue on tietyllä tasolla ylivoimainen niin pelejä pitää voittaa vaikka vastassa olisi KOOKOO kotonaan tai LUKKO myös kotonaan.