Edmontonin valmentajapotkut onnenpotku Jesse Puljujärvelle – Torniolainen aloittaa ensi yönä viimeisen taistelun Oilers-uransa pelastamiseksi

0

Jesse Puljujärvi lähtee kenties viimeiseen taisteluun oman Edmonton Oilers uransa pelastamiseksi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Los Angelesin Staples Centerissä.

Kahden nihkeän kauden jälkeen torniolaisen sesonki ei ole todellakaan alkanut hyvin, vaikka tämän piti olla vihdoin se kausi, kun Puljujärvi lyö lopullisesti läpi taalaliigassa. Kaikki näytti vielä syksyllä hyvältä, mutta kun pelit alkoivat ei mikään ollut lopulta muuttunut kesän aikana.

Puljujärven onneksi Edmontonissa päädyttiin antamaan tällä viikolla potkut heikkoja tuloksia tuoneelle 51-vuotiaalle päävalmentaja Todd McLellanille, jonka kanssa Puljujärvi ei päässyt yhteiselle aaltopituudelle missään vaiheessa. Pelaaja oli menettänyt valmentajan luottamuksen ja valmentaja pelaajan luottamuksen. Tie oli tukossa.

Hetkeä ennen McLellanin potkuja Puljujärvi passitettiin jälleen farmijoukkue Bakersfieldiin. Ilman valmennusvastuun vaihtumista sinne Puljujärvi olisi myös hautautunut pitkäksi aikaa, sillä GM Peter Chiarellinkaan luottamus Puljujärveen ei ole enää vankin mahdollinen.

Uusi Oilers-luotsi 66-vuotias Ken Hitchcock on jo mukavasti eläkeiässä. Vanha kettu on voittanut Stanley Cupin kerran viime vuosituhannella. Äkkiseltään ajateltuna Hitchcockin kaltainen vanhan koulukunnan jäärä kohauttaa vain kevyesti olkaansa Puljujärven kaltaiselle nulikalle, eikä muutenkaan olisi millään muotoa ideaalivalmentaja nuorelle pelaajalle.

Ensivaikutelma saattaa osin pettää. Hitchcockilla on ollut joskus maine nuorten pelaajien kehittäjänä ja erityisesti hyvänä pelaajien motivoijana. Näytöt eivät ole kuitenkaan viime vuosilta ja kysymys kuuluu, toimivatko Puljujärven farmikurimukselta pelastaneen Hitchcockin menetelmät enää tämän päivän pelaajiin?

Uutta farmikomennusta Puljujärvelle tuskin tulee lähitulevaisuudessa. Tämä lienee käytännössä torniolaisen viimeinen mahdollisuus Edmontonissa. Jos suunta ei käänny, Oilers ottanee pettyneenä Puljujärvestä irti sen mitä saa.

Markkina-arvo on laskenut roimasti, mutta parin vuoden takainen ykköskierroksen kärkivaraus kelpaa varmasti jollekin. Tuossa tilanteessa siirtyminen toiseen organisaatioon olisi paras vaihtoehto myös Puljujärvelle.

 

 

 

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.