Lääkäri määräsi Kärpille väkivahvaa Osalaa – Poliisia tarvitaan jatkossakin Raksilassa Vaasan Sportin Oulun vierailuilla

0

Oulun Kärpät jysäytti maanantaiaamuna Kalevan jo sunnuntaina uutisoiman siirtopommin. Yli puoli vuotta pelihalujaan etsinyt Oskar Osala siirtyy loppukaudeksi Kärppiin.

Osalan sopimus ei tullut aivan puskista. Hevosmiesten tietotoimisto tiesi huhuilla jo kesällä Osalan ja Kärppien heilastelusta. Eikä siirrossa tarkemmin ajatellen edes ole mitään yllättävää. Vaasalainen Mikko Manner tuntee hyvin jokaisen vaasalaisen jääkiekkoilijan ja poimii parhaakseen katsomat yksilöt Ouluun. Vaasa-suhteilla tuli viime kaudella esimerkiksi Miika Koivisto (ja myös sukunimikaima Juha), tällä kaudella Michal Kristof sekä nyt Osala.

Vaasalaisia toiminta ehkä närästää, mutta ei ole Kärppien tai Mannerin vika, että Suomen vetovoimaisin liigaseura löytyy Oulusta eikä Vaasasta.

Kärppien ja Vaasan Sportin keskinäisiin kohtaamisiin Osalan tuore sopimus tuo oman mausteensa. Pikainen vilkaisu suositulle Jatkoajan-keskustelupalstalle paljastaa, että Osalaa pidetään vaasalaisfanien keskuudessa lähinnä petturina. Tämä johtunee siitä, että Osala flirttaili Venäjän vuosiensa aikana avoimesti haastatteluissa kasvattajaseuransa Sportin suuntaan.

Kärppäleiristä erityisesti Mannerin toimesta Sportiin on yritetty luoda erittäin lämpimät veljelliset suhteet, mutta katsomossa tunnelma on aivan päinvastainen. Poliisin läsnäolon huomaa Raksilassa ainoastaan Sportin vieraillessa Oulussa. Eiköhän virkavalta ole taas paikalla vaasalaisten seuraavalla Oulun vierailulla helmikuussa.

Minkälaisen pelaajan Kärpät sitten Osalasta sai?

Lähes neljäsataa KHL-peliä pelannut hyökkääjä on monella tapaa mielenkiintoinen jääkiekkoilija. Nuoren Oskarin urheilullinen esikuva oli hänen setänsä, arvokisatasollakin kilpaillut voimannostaja Hannu Osala.  Voimailu on ollut etenkin viime vuosina myös Oskarin sydäntä lähellä. Sitä ei voi olla huomaamatta miehen fyysisestä olemuksesta. Koskahan viimeksi Kärpissä on pelannut yhtä vahva jässikkä?

Osala on pelityyliltään todellinen power forward. Jari Sailio ja Otto Karvinen ovat roolissaan hyviä pelaajia, mutta Osalalta onnistuu myös tuloksen tekeminen mainiosti.

Omien sanojensa mukaan positiivista kolmenkympin kriisiä viime kuukaudet potenut vaasalainen on pitänyt lopulta melko lyhyeksi jääneen sapattinsa aikana kunnostaan varmasti paremmin huolta kuin keskiverto liigapelaaja. Osala tunnetaan fyysiseen harjoitteluun pieteetillä paneutuvana urheilijana, joka on ohjannut myös muita pelaajia fyysisessä harjoittelussa niin Suomessa kuin Venäjälläkin.

Tyypillinen kärppäpelaaja on aina mielletty nopeaksi ja taitavaksi, mutta pieneksi väkkäräksi. Väkivahva Osala poikkeaa tästä stereotypiasta paljon. Kärppien yksi pieni pelillinen haaste on ollut alkukauden ajan maalineduspelaaminen. Muun muassa tähän Osala on juuri sitä, mitä lääkäri määräsi.

Osalan hankinnalla sarjaa lähes koko alkukauden johtanut hallitseva Suomen mestari alleviivaa entisestään omaa ennakkosuosikin asemaansa. Jokainen Kärppien tappiopeli nähdään jatkossa entistä vahvemmin katkerana epäonnistumisena. Puhumattakaan siitä, jos Kärpät ei onnistu uusimaan Suomen mestaruuttaan.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.