Oululaiset voivat olla tyytyväisiä kärppäjohtoon muiden toilailuja seuratessa

0

Kotimaisessa jääkiekkoliigassa vietetään tällä viikolla maaottelutaukoa, mutta viikon ensimmäisinä päivinä muutamat seurat eivät ole todellakaan vetäneet pelkästään happea raskaan syksyn jälkeen. Itseasiassa Liigassa on pyörinyt melkoinen sirkus akselilla Jyväskylä – Pori (via Tampere).

Aloitetaan matka Jyväskylästä. JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius löysi maanantaiaamuna ensimmäisenä työpöydältään case Urho Myrskyn. Mitä lie toimitusjohtajan päässä liikkunut, kun tapaukseen tutustuttuaan Vallenius joutui soittamaan maskotti-Myrskyn toimistolle kehityskeskusteluun.

Lyhykäisyydessään paskamyrsky syntyi, kun lauantaina pelatussa Jukurit-ottelussa maskotti veti mikkeliläismuksuilta karkit nenän edestä pois ja tarjosi keskisormeaan tilalle. Tilanteeseen liittyi kuulopuheiden mukaan myös cheerleadereilta tuttuja lantioliikkeitä.

JYP joutui julkaisemaan Myrskyn toilailujen takia tiedotteen maanantaina, jossa seura höpötteli ympäripyöreitä ja lupasi hodarit Jukuri-faneille seuraavassa pelissä.

Työpäivä syksyn kriisiseuran toimistolla jatkui joukkueeseen vahvistuksia naaraamalla. Ne paljastettiin tiistaina. Kärpistäkin tuttu Oscar Eklund siirtyy pariksi kuukaudeksi Jyväskylään. Ilman työpaikkaa alkukauden ollut Eklund on harjoitellut syksyn Ruotsissa.

Toinen vahvistus naarattiin brittiliigasta. Keväällä JYP näytti ovea järkälemäiselle puolustaja Nolan Yonkmanille, mutta nyt entisestään hidastunut Yonkman kelpaa jostain syystä peliään entisestään nopeuttaneelle JYPille. Kovin moni ei ole edes yrittänyt perustella hankintaa pelillisillä avuilla, mutta johtajuuskortti on vedetty esiin muutaman kerran.

Oliko JYPissä sitten pula johtajuudesta? Joukkueessa pelaa kuitenkin Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen, Eric Perrin ja läjä muitakin kokeneita JYP-sotureita. Kuulostaa pikemminkin runsaudenpulalta.

Esileikki sikseen ja lähdetään kohti liigasyksyn suurinta sirkusta Poriin, mutta pysähdytään matkalla kahville Tampereen Hakametsään ihmettelemään uusinta kirvesrintaa.

Jo pari viikkoa sitten ruotsalaisveteraani Elias Felthin hankkinut Tappara vahvisti nyt joukkuetta Liigan viime kauden jäähykuninkaalla Ben Bloodilla. Veri-Penana Suomen jäähalleissa paremmin tunnettu Blood tulee Suomeen Yonkmanin tapaan brittiliigasta.

Siinähän ei sinällään ole mitään väärää, ratkaisihan brittiliigasta tullut Juha Koivisto viime kaudella Kärpille muun muassa yhden finaalivoiton, mutta mihin Tapparan ongelmaan Blood on ratkaisu? Ainakin sarjan heikoimpiin lukeutuva alivoima saa lisää harjoitusta.

Jatketaan matkaa kohti päänäyttämöä, jossa pyörii tällä hetkellä Suomen suurin sirkus. Ässien näytelmä huipentui eilen Ilta-Sanomien uutiseen päävalmentaja Mikael Kotkaniemen potkuista. Seura ei ole vielä valmentajan vaihdoksesta edes kertonut, sillä Ässät ei puhu ennen perjantain tiedotustilaisuutta. Seurajohto ei muistanut kertoa asiasta myöskään Kotkaniemelle, joka sai tiedon Ilta-Sanomien uutisesta.

Koko alkukauden hävinnyt Ässät otti juuri ennen maajoukkuetaukoa kaksi voittoa putkeen. Jostain syystä ässäjohto päätti silti vetää liipasimesta. Tilalle porilaisseura palkkasi viimeksi kaudella 1998-1999 II-divisoonan Kiekko-Susissa miesten tasolla päävalmentajana toimineen Pasi Kaukorannan.

Kaukorannalla on vyöllään kymmenvuotinen kokemus porilaisseuran kakkosvalmentajana. Suuri yleisö saattaa muistaa Kaukorannan kevään 2013 mestaruuskuvista pysäyttelemässä autoja Kanada-malja sylissään. Uuden päävalmentajan viimeisin ässäpesti kaudella 2015-2016 päättyi potkuihin.

Pari viikkoa ennen Kotkaniemeä Ässistä sai lähteä urheilujohtaja Jari Korpisalo. Toukokuussa potkut sai puolestaan toimitusjohtaja Eeva Perttula. Porilaisseuran hallituksesta on lähtenyt pari jäsentä vapaaehtoisesti. Myös loput hallituksen jäsenet pitäisi pakottaa ulos, sillä Ässien toiminta on ollut sen verran sekavaa.

Jos seuran hallitus ei saa sirkusnäytöstä loppumaan viime kaudella jättitappiot tehneessä Ässissä, niin seuraus voi olla kohtuullisessa kunnossa olevasta kassasta huolimatta pitkässä juoksussa tyly. Se olisi harmi, sillä Porissa on perinteitä ja olosuhteetkin nyt kaiketi kunnossa isojen panostusten jälkeen. Toivottavasti kaiken ei anneta valua hukkavaahtona Isomäen jäähallin viemäriin.

Toisten toilailuja katsoessa oululaiset voivat olla tyytyväisiä Kärppien nykyjohtoon ja hallitukseen. Oulussa on hoidettu asiat isossa kuvassa hyvin, vaikka heikoimpina hetkinä turbulenssia on ollut Raksilassakin tällä vuosituhannella. Korjausliikkeet on tehty kuitenkin nopeasti.

Nyt korjausliikkeet pitäisi tehdä ainakin Porissa. Kysymys kuuluu kuka tai mikä taho siihen pystyy?

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.