Piippuhyllyllä pelattiin jo pudotuspelien ensimmäinen kierros läpi – Rynnäksen Ässät-taika joutumassa todelliseen testiin

1

Liigan ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy tänään Lappeenrannassa ja Porissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kärpät saa puolivälierissä vastaansa yhden kolmikosta Lukko, Ässät tai Pelicans.

Vastustajan suhteen keväisin toistetaan poikkeuksetta aina samaa mantraa: “Aivan sama kuka tulee vastaan, kaikki ne pitää voittaa ja näin.”

No, ei se aivan näin mene. Kärpillä ja monella muulla on varmasti oma rankinginsa näille joukkueille. Raksilan piippuhyllyltä laitetaan myös oma lusikka spekulaatiosoppaan.

Ennakkoon kolmikosta Kärpille pahin vastustaja on runkosarjan lopulla hyvän vireen löytänyt Ässät. Porilaiset ottivat kymmenestä viimeisestä pelistään seitsemän voittoa, joten päävalmentajaakin vaihtaneen porilaisjoukkueen vire löytyi parhaaseen mahdolliseen aikaan.

Ässiltä löytyy ratkaisuvoimaa useasta ketjusta ja puolustuksessa pelaa yksi Liigan tehokkaimmista pakeista. Isoin kysymysmerkki on porilaisten maalivahtiosasto, jonka taso ei vakuuta.

Lukko puolestaan on tällä hetkellä täysin tuuliajolla. Lukko voitti kymmenestä viimeisestä pelistään saman verran kuin Ässät hävisi (3). Päävalmentaja Pekka Virta lateli viime viikolla julkisuuteen sen suuntaista kommenttia pelaajien asenteista, että joukkue vaikuttaa olevan kaikkea muuta kuin valmis pudotuspeleihin.

Tämän lisäksi Lukko kärsii lukuisten avainpelaajien loukkaantumisista. Raumalaisten pienet mahdollisuudet lepäävät maalivahti Kaapo Kähkösen ja muutaman kokeneen sotaratsun harteilla. Se ei riitä tänä keväänä. Ässät menee puolivälieriin voitoin 2-0.

Toisesta parista tulee paljon tasaisempi. SaiPa on pelannut hyvän ja tasaisen kauden. Lappeenrantalaiset ovat saaneet paljon uutta puhtia täksi kaudeksi vetovastuun ottaneen päävalmentaja Tero Lehterän myötä.

Pelicans puolestaan on pelannut todella epätasaisen kauden. Parhaimmillaan lahtelaisryhmä pystyy haastamaan uskottavasti kenet tahansa, mutta hyvän ja huonon päivän ero on liian suuri. Sitäkin suurempi ongelma on, että kaikille lienee iso mysteeri, mistä se hyvän ja huonon päivän ero lopulta johtuu.

Pelicansin ympärillä on muutenkin paljon enemmän turbulenssia kuin SaiPan ympärillä. Värikäs Petri Matikainen on viimeisiä viikkoja joukkueen päävalmentaja. Tämän lisäksi tähtihyökkääjä Iikka Kangasniemen ympärillä on riittänyt paljon kohua viime viikkoina. Kangasniemi on istunut tukevasti koirankopissa jo hetken aikaa, mutta Pelicans tarvitsee huippuvireisen Kangasniemen kaataakseen SaiPan.

Sellaista Kangasniemeä ei välttämättä ennen ensi syksyä nähdä. SaiPa tulee viemään sarjan tasaisuutensa ansiosta voitoin 2-1.

Näillä tuloksilla Kärppiä vastaan luistelisi puolivälierissä Ässät. Runkosarjassa voitot menivät 3-1 oululaisille, mutta eipä niillä enää kovin suurta merkitystä ole.

Otteluvoitot 3-1 muistetaan myös keväältä 2006, jolloin joukkueet kohtasivat edellisen kerran pudotuspeleissä. Silloin Ässät passitti Kärpät tylysti pronssipeliin, ja oululaisten maalia vartioinut Mika Pietilä sai hieman shittiä niskaansa.

Kärpiltä löytyisi Ässiä vastaan kuitenkin yksi ässä hihasta. Porilaismaalivahti Jussi Rynnäs ei ole hävinnyt kasvattajaseuralleen kärppäpaidassa koskaan.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Jokainen peli, jonka Kärpät pelaa Ässiä vastaan vie lähemmäksi sitä tilannetta, että Jussi Rynnäs häviää muun joukkueen kanssa kasvattaja seuralleen Ässille koska joskus sekin tulee tapahtumaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.