Totuusseerumilla doupattu Donald Trump

0

Muistan Pasi Mustosen kärppäajalta leppoisan mukavana taustapiruna, joka ei halunnut pitää itsestään mitään meteliä. Hän tuli hiljaa jostain Ruotsista ja lähti yhtä hiljaa Hannu Aravirran vanavedessä samalla oven avauksella.

Olympialaisista kuullun ja luetun perusteella Mustonen on luonut nahkansa kärppävuosien jälkeen. Päävalmentaja on ollut Etelä-Koreassa kuin totuusseerumilla doupattu Donald Trump. Vain tviittailu puuttuu.

Mustonen latasi kisojen alkajaisiksi Riikka Välilän, Jenni Hiirikosken ja Michelle Karvisen vierestä, ettei naisten pelikäsitys ole samalla tasolla kuin miesten. Eikä sen puoleen kyllä laukaisutaitokaan, koska naiset eivät harjoittele päävalmentajan mukaan tarpeeksi paljon omatoimisesti.

Melko reipas kommentti ennen neljän vuoden projektin päätapahtumaa, vai mitä? Kokenut kolmikko malttoi pitää suunsa kiinni, mutta hyökkääjä Venla Hovi ei.

Hovi piti Jatkoaika.comin haastattelussa puolustuspuheenvuoron ja ilmoitti perään päävalmentajan tilannetajun olleen pielessä näkemyksensä julkistuksen suhteen.

Hovin näkemykseen on helppo yhtyä. Mitä positiivista Mustonen näki saavuttavansa näillä kommenteillaan juuri nyt?

Naiset pelaavat keskiviikkona pronssista, joten turnaus on mennyt hyvin. Olisiko se voinut mennä paremmin ilman Mustosen avautumista? Tuskin. Olisiko se voinut mennä huonommin lausunnoista johtuen? Taatusti!

Sekä pelaajat että valmentaja vakuuttavat kaiken olevan kunnossa, eikä mitään kitkaa ole olemassakaan. Pelaajat ovat osanneet käsitellä ehkä hieman kiusallisenkin tilanteen äärimmäisen hienosti – eivät he muuten mitaleista pelaisi.

Koko tilanteen hullunkurisuutta lisää se, että aiemmin tällä kaudella julkisuudessa käytiin mielenkiintoinen tasa-arvokeskustelu mies- ja naisjääkiekon välillä lähinnä palkkoihin liittyen. Nyt oma mies veti viemäriin sen ainoan asian, jossa naiset voisivat periaatteessa pärjätä jääkiekossa miehille: pelikäsityksen.

Kun pitkällä paluulennolla kotiin on tuntitolkulla aikaa, niin Mustonen voisi istahtaa lentokoneessa vähemmän himotulle keskipenkille joukkueen keskelle. Siinä olisi aikaa käydä läpi muitakin asioita, jotka kenties hiertävät päävalmentajan tai pelaajien mieltä.

Toivottavasti vastaavia lausuntoja ei näy enää ensi vuoden MM-kotikisoissa.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.