Olympiakomennuksetkaan eivät aktivoi Kärppiä siirtomarkkinoilla – Kupari kaipaisi kuitenkin tutkaparia

0

Liigan joka keväiset pelaajamarkkinat saattavat olla tänä keväänä hulluimmat moneen vuoteen. Olympialaisten takia siirtotakarajaa on tuupattu parilla viikolla eteenpäin helmikuun viimeiseen päivään.

Ennätysmyöhäinen takaraja avaa uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi idän rahasarja KHL:ää on Liigan siirtorajan koittaessa jäljellä enää yksi kierros eli käytännössä kausi on siellä kymmenen joukkueen osalta taputeltu.

Idästä voidaankin nähdä helmi- maaliskuun vaihteessa yllättävän paljon liikennettä Suomeen. Ruotsin SHL:ssä siirtotakaraja on siinä vaiheessa jo umpeutunut, ja Sveitsin imua kutistaa tiukka ulkomaalaiskiintiö.

Kotimaisia pelaajiakin on varmasti tarjolla, mutta heidän paluuta Suomeen saattaa hidastaa verotuskäytännöt. Suomalaisista pelaajista kausi loppunee runkosarjaan muun muassa Veli-Matti Savinaisella, Joonas Järvisellä ja Matias Myttysellä.

Ulkomaisia, Liigasta ennestään tuttuja, pelaajia löytynee myös. Esimerkkeinä mainittakoon Kärpistäkin tuttu Adam Masuhr ja Pelicansista lähtenyt Borna Rendulic.

Kärpät ei ole ollut tämän kauden siirtomarkkinoilla aktiivinen toimija toisin kuin moni muu liigaseura. Edes kolmen pelaajan olympiakomennus ei aktivoi kärppäjohtoa tällä rintamalla.

Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan olympiakomennukset eivät aiheuta tarvetta täydentää joukkuetta. Ainoa paikkaus nähdään näillä näkymin vaihtopenkin takana, kun kahden valmentajan poissa ollessa kehityspäällikkö Jari Laukkanen siirtyy toimistolta takaisin valmennushommiin.

Olympialaisiin lähtevät kärppäpelaajat pelaavat vielä 6.helmikuuta Sportia vastaan. Seuraavan kerran he ovat oululaisseuran käytettävissä vasta tiistaina 27.helmikuuta – jos eivät ole loukkaantuneet olympiareissulla ja ovat toipuneet aikaerosta sun muusta.

Kärpillä on juuri nyt pullat hyvin uunissa. Runkosarjan voitto on todella lähellä. Kannattaako Kärppien ylipäätään rynnätä siirtomarkkinoille, jossa vallitsee usein vahvasti myyjän markkinat? Jos Kärpät sille tielle lähtee, mitä osa-aluetta oululaisten pitäisi vahvistaa?

Akuutit tarpeet ovat puolustuksessa olympialaisten ja loukkaantumisten takia, mutta pitempiaikaiset tarpeet ovat hyökkäyksessä. Kärpät tarvitsisi enemmän kiekollista taitoa nuoren superlupauksen Rasmus Kuparin rinnalle kolmosketjuun.

Kolmosketju ei ole yltänyt kolmen muun vitjan tasolle koko kaudella. Kupari on tuntunut pelaavan nuorten MM-kisojen jälkeen uudella tasolla, ja ansaitsee nykyotteilla vakipaikan kokoonpanosta kunnes toisin todistetaan. Olympialaisten ajaksi näyttöpaikan ehkä jopa Julius Junttilan tontilta ykkösketjusta.

Tuntuu, että Kuparista saisi ulosmitattua vielä enemmän, jos rinnalle löytyisi toimiva tutkapari. Nuorukaisella on vielä puutteensa, mutta kunnon tutkapari toiseen laitaan ja toiseen nicklaslasumainen safetya pelaava isähahmo voisi loksauttaa Kärppien palapelin viimeisenkin palasen paikalleen.

Uuden vahvistuksen hankinnasta päättää monijäseninen konklaavi johon kuuluvat Ahon lisäksi valmennusryhmä ja pelaajista ainakin kapteeni Lasse Kukkonen. Kärpissä joukkueen sisäistä dynamiikkaa ja koppihenkeä vaalitaan tällä hetkellä kuin kukkaa kämmenellä, joten asia pyöritellään varmasti ympäri moneen kertaan ennen päätöksiä.

Yksi asia lienee kuitenkin varmaa. Yhtään rotaatiopelaajaa joukkueeseen ei enää tule.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.