Niklas Bäckström otti luodin koko HIFK-perheen puolesta

0

Alkavaan liigaviikkoon saatiin säpinää heti maanantai-aamuna, kun Kärpissä maailmanluokan maalivahdiksi noussut Niklas Bäckström avasi patoluukut ja antoi pahan olon tulvia pihalle Ilta-Sanomien haastattelussa.

Bäckström suolasi haastattelussa huolella HIFK:n entisen urheilutoimenjohtajan Tom Nybondaksen.

Maalivahtilegenda haukkui Nybondaksen urheilujohtamisen suorin sanoin helvetin huonoksi. Seuran pienosakkaisiin kuuluva Bäckström moitti entistä urheilupomoa myös rahan tuhlailusta ja kertoi pohtivansa omien HIFK-osakkeidensa myyntiä.

Kamelin selän katkaisi lopullisesti Bäckströmin siirtäminen syrjään joukkueen toiminnasta alkukaudesta loukkaantuneen Kevin Lankisen toivuttua pelikuntoon. HIFK:n ykkösmaalivahtina on pelannut syyskauden Atte Engren.

Bäckström kertoi haastattelussa urheilupomon antaneen ymmärtää, että Engren on vain tilapäisapu Lankisen loukkaantumisen ajan, mutta sopimus olikin tehty saman tien koko kaudeksi. Suomeksi sanottuna Bäckström väittää Nybondaksen kusettaneen härskisti.

Urheilullisesti kuviossa ei ole tapahtunut paljonkaan väärää. Engren ja Lankinen ovat tällä hetkellä parempia maalivahteja kuin uransa viittä vaille lopettanut Bäckström.

Muuten mentiinkin pöpelikköön kaasu pohjassa.

Bäckström on HIFK:n kasvatti ja yksi tämän vuosituhannen parhaista suomalaismaalivahdeista. Hän joutui tekemään itsestään riippumattomista syistä uransa muualla, mutta laittoi silti vinon pinon tienaamiaan dollareita helsinkiläisseuran osakkeisiin ja tuli pelaamaan kasvattajaseuraansa alennushintaan.

Ei tällaista pelaajaa voi kohdella Bäckströmin haastattelussa kuvailemalla tavalla. Jo pelkkä imagotappio on valtava 120-vuotisjuhlakautta pelaavalle seuralle.

Onnea vaan HIFK!

Helsinkiläisseuran urheilullinen menestys ei ollut Nybondaksen pitkällä aikakaudella aivan linjassa seuran resurssien kanssa. Nybondas joutui väistymään lopulta syksyllä urheilutoimenjohtajan pallilta Tobias Salmelaisen tieltä.

Jostain syystä Nybondas jäi vielä taloon epämääräisiin ”kehitystehtäviin”. Ilta-Sanomien jutussa annetaan ymmärtää Nybondaksen häärivän edelleen aktiivisesti joukkueen taustalla.

Jos tämä pitää paikkansa, ei HIFK:n sikariporras lähtenyt aidosti muutoksen tielle. Tässä kuvassa näen Bäckströmin olevan liikkeellä isommalla agendalla, johon nykyinen kärjistynyt tilanne antoi vain oivan työkalun.

Bäckström haluaa Nybondaksen kokonaan ulos seurasta ja Salmelaiselle aidosti puhtaan pöydän.

Mielessään konkarivahti on varmasti jo paketoinut uransa, sillä siihen tämä episodi väistämättä johtaa. Viimeisenä palveluksena Bäckström päätti ottaa luodin omaan nahkaansa tällä ulostulolla, jonka ehkä moni muukin HIFK-perheessä näki tarpeelliseksi.

Tietysti voidaan spekuloida myös sillä, onko tämä kaikki vain syrjäytetyn hasbeenin katkeraa jorinaa. Sen kuvan perusteella, joka minulla on Bäckströmistä, väitän ettei ole.

Bäckströmin hieno ura olisi ansainnut huomattavasti tyylikkäämmän lopun. Sekavassa tilanteessa yksi asia on lienee selvää.

Bäckströmille jäi liigasta taatusti paremmat muistot Oulun Kärpistä kuin Helsingin IFK:sta.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.