Maajoukkuekomennukset imevät mehut Kärpistä

1

Eilen julkistetussa leijonien Venäjän turnauksen joukkueessa oli uusia kärppänimiä. Hienon kauden pelanneet Mikael Ruohomaa sekä Jani Hakanpää saivat palkinnon hyvistä otteistaan, ja pääsevät pukemaan leijonapaidan päälleen ensimmäistä kertaa aikuisurallaan.

Myös Miika Koivisto ja Julius Junttila pääsivät antamaan lisänäyttöjä, mutta se oli odotettu uutinen. Lasse Kukkosen sentään annetaan levätä, vaikka paikka olympialaisissa lienee jo selvä homma.

Pelaajien puolesta voi olla aidosti iloinen. Ainakin Junttila ja Koivisto taistelevat vielä tosissaan olympiamatkasta, josta tulisi toteutuessaan varmasti yksi uran ehdottomista kohokohdista.

Ruohomaa ja Hakanpää puolestaan ottivat lopulta askeleen EHT-statuksen pelaajiksi.

Kärppien kannalta ilon aiheita onkin sitten vähemmän, vaikka seurapomot valmentajasta lähtien varmasti kertovat tämän olevan vain hyvä asia myös Oulun Kärpille.

Vetovoiman kannalta ehkä, mutta tuskin Kärppien tämän kauden menestyksen kannalta.

Otetaan esimerkki alkukauden tulikuumasta ykkösketjusta. Charles Bertrand ja Junttila olivat maajoukkuekomennuksilla jo Helsingin EHT-turnauksen aikana. Ruohomaa puolestaan sai täydentää hieman energiavarastoja, sillä Kärpillä oli viikon aikana vain kolmet harjoitukset ja paljon vapaapäiviä.

Bertrand ja Junttila tekivät Liigassa pisteitä ennen maaottelutaukoa yli piste per peli –keskiarvolla. Junttilan lukema oli huikeat 1,27 ja Bertrandinkin 1,09.

Marraskuun alun maaottelutauon jälkeen molempien keskiarvo on romahtanut 0,43 pisteeseen/peli.

Samaan aikaan Ruohomaa on säilyttänyt oman tasonsa. Ennen taukoa Ruohomaa teki 0,9 pistettä/peli, tauon jälkeen 0,7 pistettä/peli. Pienen laskun selittää jo ketjukavereiden laskenut vire. Ruohomaan peli on itseasiassa parantunut mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Jokaiselle pelaajalle tulee kauden aikana heikompia pätkiä, eikä siinä ole sinänsä mitään ihmeellistä. Samoin oli selvää, ettei ykkösketju tulisi jatkamaan alkukauden tahtiin koko sesonkia.

Junttilan ja Bertrandin suvantovaiheessa on kuitenkin varmasti merkittävänä taustatekijänä muita suurempi pelikuorma. Fyysisesti he varmasti jaksavat, mutta henkinen terävyys ei ole aivan tapissa. Tämä näkyy erityisesti maalipaikoissa, joissa viimeinen terävyys puuttuu.

Kärpistä Helsingin turnauksessa oli pari valmentajaa ja kolme pelaajaa. Moskovaan lähtee pari valmentajaa ja neljä pelaajaa. Olympialaisiin taas pari valmentajaa ja x määrä pelaajia.

Kärpät antaa leijonille paljon tällä kaudella. Samalla oululaiset antavat Liigassa mukavasti tasoitusta muille. Sarjataulukon perusteella se on toki Liigan kannalta ihan hyvä asia.

 

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Janne, ei kannata kommentoida, jos ei ymmärrä lajista mitään.