Marjamäki on puhunut, pulinat pois

1

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki julkisti tänään valintansa ensi viikon Karjala-turnaukseen. Napina alkoi välittömästi valintojen jälkeen. Moni mietti isoon ääneen, miten ihmeessä kärppäkapteeni Lasse Kukkonen on jälleen joukkueessa mukana.

Kysymys on täysin ymmärrettävä. Varsinkin, kun Kukkosen alkukausi on ollut vähintäänkin haastava. Kärppien liigajoukkueessa Kukkosen tehosaldo on vakituisesti pelaavista pelaajista heikoin. Kukkonen on tuolla otannalla ainoa pelaaja, jonka tehosaldo on ylipäätään pakkasella (-4).

Toisaalta valinta oli jo kirkossa kuulutettu. Miettikääpä esimerkiksi viime kevään MM-kisojen tapahtumia. Kukkosen paha loukkaantuminen Pariisissa, paluu kesken kisojen Suomeen operoitavaksi ja paluu takaisin Pariisiin peleihin mukaan varusteet päällä tsemppaamaan muita pelaajia vaihtopenkillä kertoo omaa kieltään kapteenin asemasta.

Marjamäelle Kukkonen on poikkeustapaus. Luottosoturi, jota ilman ei tule yksinkertaisesti toimeen. Leijonaluotsi näkee, että Kukkonen tuo sellaista johtajuutta joukkueeseen joka ei ole mitenkään korvattavissa.

Tästä syystä Kukkonen on joukkueessa, eikä siihen ole kenelläkään nokan koputtamista. Päävalmentajalla on täysi oikeus tehdä sellaiset valinnat kuin parhaaksi näkee. Hän kantaa vastuun valintojen lisäksi myös tuloksesta.

Marjamäki sanoi Oulusta lähtiessään, että hänen kolmen vuoden ajastaan ei olisi tullut hevonpersettäkään ilman Kukkosta ja Mika Pyörälää.

Marjamäen ajatusmaailma ei ole näköjään maajoukkueessa muuttunut mitenkään.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Kerrotko miten se johtajuus viime kevään MM-kisoissa näkyi tuloksessa, ilman mitalihan sieltä kotiin tultiin ?

    Kommentti, että Marjamäen ajatusmaailma ei ole muuttunut, on oikea, mutta ei maajoukkuevalmentajalle oikea. Maajoukkueeseen pitää valita parhaat pelaajat, ei parhaat kaverit.