Kärppien ei kannata vatuloida valmentajakysymyksessä – Mannerin jatko sinetöitävä pikaisesti

4

Jääkiekkoliigan runkosarjaa on takana kohta kolmannes. Kärpät on ollut alkukauden ehdottomia yllättäjiä paitsi sarjasijoituksellaan niin myös raikkaalla pelityylillään. Oululaisjoukkue on ylittänyt kaikkien odotukset – varmasti myös seuran omat.

Mies muutoksen takana on tulokaspäävalmentaja Mikko Manner, joka on tehnyt loistavaa työtä. Manner taustaryhmineen löi suuret linjat lukkoon hyvissä ajoin, ja joukkue rakennettiin niiden mukaisesti. Päämäärä ja suunnitelma sinne pääsemisestä oli selvä eikä siitä poikettu.

Vaasalaista Manneria mietittiin varmasti jo toissa kaudella Lauri Marjamäen työn jatkajaksi, mutta ajatus hylättiin nopeasti. Muutosjohtajaksi valittiin lopulta meritoituneempi Kai Suikkanen surullisen kuuluisin seurauksin.

Suikkasen piti palauttaa viihdyttävä lätkä Raksilaan. Paradoksaalista on, ettei Suikkanen siinä onnistunut, mutta nyt vuotta myöhemmin Manner teki sen täydellisesti. Noh, jälkiviisastelu on toki aina helppoa.

Nyt Kärppien täytyy olla kuitenkin etukäteen viisas.

Mannerin ja Kärppien sopimus ei kata kuin kuluvan kauden. Jatkosta on olemassa molemminpuolinen optio, jonka käyttämisestä pitää ilmoittaa tämän vuoden loppuun mennessä.

Aikatauluun nähden näytöt ovat nyt pöydässä. Kärppien kannattaisi pyytää päävalmentaja pika pikaa toimistolle palaveriin, ja sinetöidä Mannerin jatko Oulussa. Etenkin, kun Manner on viime aikoina viestittänyt, että keltanokkana hän haluaisi Oulussa vielä jatkaa.

Mieli saattaa kuitenkin muuttua, jos tarpeeksi houkutteleva tarjous tulee ensin jostain muualta. Nykymenolla niin voi hyvinkin käydä.

Kärppien ei kannatta vatuloida valmentajakysymyksen kanssa, vaan sinetöidä Mannerin jatko Oulussa välittömästi.

JAA

4 KOMMENTTIA

  1. Projekti on hyvässä alussa.

  2. Kyllä ehdottomasti jatko pahvi voimaan.

  3. Vaikka en ole Suikkasfani, kun kyse on valmentamisesta, niin täytyy sanoa että Suikkasen pelimerkitkin oli ihan toiset, kuin nyt, monista eri syistä johtuen.
    Oletko muuten varma, että Manner haluaa jatkaa Kärpissä😁?

  4. Marjamäki pääsi Oulussa valmiiseen pöytään. Hyvänolon tunne valtasi kokemattoman miehen vaikka hän ei itse oikeastaan ollut osallisena kun joukkue nostettiin pohjálta takaisin voittavaksi joukkueeksi. Mutta maajoukkue on aivan eri pesti, koska siellä on nippu hyviä pelaajia jotka coutsin pitää saada nopeasti kuuntelemaan, ymmärtämään mitä valmentaja haluaa, ja tarvittaessa coutsin pitää uskaltaa laittaa niskoitteleva pelaaja nopeasti ruotuun. Todennäköisesti Marjamäki roikottaa Kukkosta joukkueessa henkisenä henkivartijanaan, joka tukee ehdoitta valmentaa tiukoissa paikoissa. Kauheinta oli että kokemattoman Marjamäen kylkeen työnnettiin liiton taholta vielä puolitusinaa leuhkoja entisiä rivi NHL-pelaajia jotka sotkivat muutenkin epävarman Marjamäen kuviot ihan totaalisesti. Ja peli oli viime keväänä alle kaiken arvostelun. Oman maineen Marjamäki voi vielä palautta mikäli joukkue, miksi se nyt muotoutuukin, voittaa alkulohkon lilliputtimaat. Siihen Marjamäen rahkeet saattavat riittää, mitalipeleistä on kuitenkin keväällä turha haaveilla.