Kulttipelaajalla ei olisi mitään asiaa tämän kauden Kärppiin

1

Ruotsista kuuluu kummia. Helsingin valloituksen epäonnistuttua Juhamatti Aaltonen suuntasi täksi kaudeksi tuttuihin kuvioihin länsinaapuriin. Pisteiden valossa alkukausi Röglessä on mennyt ihan mukavasti, mutta tehotilaston miinussaldo kielii jo turbulenssista.

Viikonloppuna Aaltonen ei enää mahtunut SHL:n sarjajumbon kokoonpanoon. CMoren asiantuntija Niklas Wikegård lyttäsi Aaltosen alkukauden esitykset kovin sanakääntein. Roimasti ennenaikaiset spekulaatiot toriparlamenteissa ja netin keskustelupalstoilla käynnistyivät välittömästi kuten tapana on.

Oulussakin valistuneimmat kiekko-Niilot levittivät viestiä Aaltosen ongelmista Ruotsissa. Luonnollinen jatkumo oli tietysti haaveilu taikurin paluusta Ouluun. Varsinkin kun monien mielestä Kärppien hyökkäyksessä on kärkiketjujen osalta taitovaje.

Aaltosella ei ole kuitenkaan mitään asiaa Kärppiin juuri nyt. Ei vaikka Lasse Kukkonen pystyisikin saamaan kaveristaan irti enemmän, mitä parin viime kauden aikana on nähty. Ei vaikka Aaltosen nimi vetäisi useamman sata lisäkatsojaa Raksilan lehtereille ja pari uutta sponsoria siihen päälle. Ei vaikka Kärppien tämän kauden budjetissa on pelivaraa Aaltosen tasoisen pelaajan hankkimiseen. Ei vaikka kyseessä on parhaimmillaan huikean taitavasta yksilöstä, ja Kärpille mestaruuden ratkaisseesta kulttipelaajasta.

Tällaisille tähdille ei ole sijaa tämän kauden Kärpissä.

Tämän kauden kärppäpelaajalle on kaksi kriteeriä: nopeat jalat ja nöyrä joukkuepelaajan psyyke. Mielellään vielä joukkueen sisältä pitää löytyä joku, joka tuntee henkilökohtaisesti tulevan pelaajan mahdollisimman hyvin, jotta saadaan ikään kuin tuplavarmistus pelaajan sopivuudesta Kärppiin.

Kärppäkopissa vaalitaan sisäistä harmoniaa tällä kaudella poikkeuksellisella pieteetillä. Siinä ei ole mitään väärää, eikä etenkään mitään ihmeellistä viime kauden kokemusten jälkeen.

Alkukausi on osoittanut, että Kärpät on oikealla tiellä. Miksi ihmeessä nyt hankittaisiin ulkopuolelta piikki puhkaisemaan koko joukkueen yhdessä puhaltama ilmapallo?

Joku voisi tehdä Kärpille palveluksen, ja vaihtaa varmuuden vuoksi urheilutoimenjohtaja Harri Ahon kännykkään Aaltosen numeron tilalle vaikka Mikko Haapakosken tai Kai Suikkasen numeron. Homma olisi sillä selvä.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Joo, Aaltonen tuntuisi vähän ”overkilliltä” tähän nykyiseen nippuun, mutta muuten teksti on täynnä ihmeellistä höpinää. Luistelu Juhiksella on ainakin huippuluokkaa, joten vihjaako kirjoittaja että hän olisi huono joukkuepelaaja? En ole saanut sellaista kuvaa, vaikka henkilökohtaiset otteet kauden aikana usein heittelehtivätkin. Ulkopuolelta tuleva piikki = Juhamatti Oulun Kärpissä? Huhheijaa..