Kaikki viikonloppuna Raksilaan – Siellä pelataan jääkiekkoa!

1

Oulussa on totuttu siihen, että kiekkokausi on kuumimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Tänä keväänä Kärpät on viettänyt kuitenkin lomaa jo pari viikkoa ja A-junioreidenkin kausi päättyi eilen pronssipelin tappioon Lukkoa vastaan.

B- ja C-junioreiden kauden huipennuksissa, Final Four –lopputurnauksissa, on kuitenkin vahva edustus Oulun seudulta.

Raksilassa pelataan tulevana viikonloppuna B-, B2- ja C-junioreiden Suomen mestaruudesta. Kolme uutta juniorimestaria on selvillä sunnuntaina. Kärpät on vahvasti mukana B- ja C-junioreiden mestaruustaistelussa. Oululaiset voittivat ylivoimaisesti sekä B- että C-nuorten runkosarjat. B2-tasolla Kärpillä ei ole ollut pitkään aikaan omaa joukkuetta, mutta ensi kaudella nykyisten suunnitelmien mukaan on.

Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan pelejä Raksilaan. Nämä ottelut eivät ole mitään peruuttelua ja vauhtia on usein enemmän kuin siellä kuuluisassa Monzassa. Kaiken kaikkiaan tapahtuma on viihdyttävä. Jokainen joukkue on tehnyt lauantain ja sunnuntain eteen töitä melkein vuoden. Työ kulminoituu kahteen peliin: lauantain välierään ja sunnuntain mitaliotteluun.

Jäällä voi nähdä myös tukun tulevia liigatähtiä. Tulevaisuudessa Kärppienkin kantavia voimia saattavat olla Rädyn veljekset Aku ja Aatu tai koko sarjan pistepörssin voiton jakaneet Aki-Petteri Antti-Roiko ja Tuukka Tieksola. B-junnujen paidassa muun muassa Arttu Nevasaarella ja Kärppien yhteyspäällikön Jouni Loposen Kalle-pojalla on kaikki eväät nousta huipulle.

Oulun alueen kyläjoukkueet Kiimingin Kiekko-Pojat ja Limingan Kiekko pelaavat puolestaan Mestiksen mestaruuksista. C-junioreiden Mestiksen Final Four pelataan lauantaina ja sunnuntaina Jäälissä. Limingan Kiekko ja KKP tappelevat B2-sarjan Mestiksen mestaruudesta Piispalassa.

Oulun seudun juniorikiekkoilulla menee kokonaisuutena hyvin, vaikka Liiga-Kärppien kaudesta tulikin floppi. Juniorimylly vaikuttaa kuitenkin jauhavan uutta pelaajamateriaalia hyvää vauhtia myös liigajoukkueen tarpeisiin. Suurin uhkakuva on tällä hetkellä seurojen keskinäiset kemiat. Tällä hetkellä Kärppien välit eivät ole järin lämpimät KKP:n tai Laserin suuntaan. Tällaiseen ei ole Oulussakaan varaa.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Aivan, Kärppien A junnuista ei ollut välierissä pysäyttämään ”Porilaisten marssia” finaaliin, pronssipelissäkin Rauman pitsinnyplääjät veivät mitalit.
    Mutta hienot B ja C junnujen finaalit tulossa, Kajaanissa puolestaan pohjoisen alueen D junnut ovat finaaleissa. Js kuten palinassa mainitaan Ahon esimerkin mukaan muutkin Kärppä henkilökunnan isät ovat ryhtyneet valmentamaan ja nostamaan poikiaan jääkiekkojulkisuuteen.