Huhumylly jauhaa Kärppien ympärillä – Pelaajia tulee ja menee

5

Etelässä pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa, mutta Oulussa katseet on Kärppien osalta käännetty jo ensi kauteen. Tähän aikaan vuodesta spekulaatiot käyvät kuumana, vaikka tulevan kauden joukkueen pitäisi olla jo runkopelaajien osalta koossa.

Joukkueen kasaamisessa on aina monta mutkaa matkassa. Pelaajabudjetti on yksi rajoittava tekijä. Kotimaassa Kärppien lompakko riittää loistavasti, mutta yhä useampi ulkomainen seura kävelee rahapussinsa kanssa Kärppien yli. Liigan vetovoima ei ole lähellekään sitä, mitä se oli vielä reilut kymmenen vuotta sitten. Tämä tekee liigajoukkueiden kokoamisesta haastavampaa. Helmien löytämiseksi täytyy tehdä aiempaa enemmän työtä.

Kärppien tulevia pelaajia kartoittaa urheilutoimenjohtaja Harri Aho, jonka apuna häärii epämääräinen joukko vuosia sitten nimettyjä scoutteja. Kärpät on tästä mystisestä verkostosta sen verran salamyhkäinen, että sen olemassaolo on jopa kyseenalaistettu.

Urheilutoimenjohtaja tai scoutit eivät ole välttämättä aina suurimmassa roolissa uutta pelaajaa hankittaessa. Kärpissä kapteeni Lasse Kukkonen on tässäkin työssä merkittävässä asemassa. Esimerkiksi syksyllä 2013, kun Juhamatti Aaltonen palasi Kärppiin, Kukkonen hoiti käytännön työn. Seurapomon tehtäväksi jäi vierailla Aaltosen luona sopimuspaperin kanssa sen jälkeen, kun Kukkonen oli näyttänyt vihreää valoa. Myös viime kesänä Kukkonen teki seuran puolesta taivuttelutyötä – tosin tällä kertaa tuloksetta.

Ovet käyvät Raksilassa kesän aikana luonnollisesti molempiin suuntiin. Oulusta ovat lähdössä näillä näkymin ainakin Mika Pyörälä, Antti Kalapudas, Toni Kähkönen, Niklas Olausson, John Albert, Ivan Svarny ja Sami Aittokallio. Yllätyksiäkin voi vielä tulla.

Kärpät joutuu Sami Väliharjun optiosta huolimatta maalivahtikauppaan. Seuran linjauksen mukaisesti maalivahtikaksikko on Kärpissä aina erittäin vahva, joten Jussi Rynnäksen kirittäjäksi tullee kovan tason kiekon pysäyttäjä.

Puolustuksen tilanne on oleellisesti parantumassa. Ilkka Mikkola lopetti uransa ja Ivan Svarny tuskin jatkaa Suomessa. Kärppiin on kuitenkin tulossa savolaistietojen mukaan huippukauden Jukureissa pelannut Miika Koivisto sekä Joonas Lyytinen KalPasta.

Hyökkäyspäässä Kärpillä on paljon paikattavaa, vaikka esimerkiksi Pyörälää on mahdotonta edes korvata. Aaltosen paluusta Ouluun on huhuiltu niin Helsingissä kuin Oulussakin. Varmana pidetään Frölundan sentterin Nicklas Lasun muuttoa Ouluun. Lasu on pelannut koko kymmenvuotisen uransa intiaanipaidoissa, joten halu nähdä muitakin sarjoja ja joukkueita on ymmärrettävä. Lasu vei muuten eilen illalla joukkueensa jatkoajalla puolivälierien seitsemänteen peliin tällä maalilla.

Ensi kauden joukkueeseen jälkensä on jättänyt varmasti myös pois potkittu Kai Suikkanen. Kärppien kannalta on toivottavaa, että myös Mikko Manner on päässyt vaikuttamaan vahvasti joukkueen kokoamiseen. Muuten käy helposti kuten tällä kaudella, eivätkä vahvistukset tue päävalmentajan pelifilosofiaa. Seuralla on joka tapauksessa todellinen näytön paikka. Hankintojen tulee osua ensi kaudella tämän vuosikymmenen parhaalla prosentilla.

Korjataan tähän blogin loppuun vielä sopimusrintamalta yleinen väärinkäsitys. Paljon parjattu hyökkääjä Mikko Lehtonen on kirjoitettu ulos Kärpistä jo monissa puheissa. Lehtosella on kuitenkin omien sanojensa mukaan sopimus Kärppiin myös ensi kaudesta.

JAA

5 KOMMENTTIA

  1. Sillä lailla, sanoisi Tarva.

  2. […] mot Brynäs så blir det här det sista vi får se av honom i SHL för den här gången. Tidigare i veckan kom den här artikeln ut angående spelare som är på väg in och ut i den finlä…. Lasu nämns där som ett namn inför den kommande säsong. SportExpressen kan berätta att det […]