Miksi avioliitto on parempi kuin sinkkuna oleminen?

0

Nyt kun olen ollut kaksi kertaa vuoden naimisissa voin julistautua heteroseksuaalisen avioliiton asiantuntijaksi. Nykyään toki vähempikin kokemus riittäisi tähän, mutta paukutellaan nyt henkseleitä, kun on mistä paukutella.

Kokemuksen syvällä (tai korkealla oikeastaan, koska olen sopraano) rintaäänellä olenkin kerännyt tähän syitä, miksi avioliitto on paljon parempi kuin sinkkuna oleminen. Olkaa hyvät:

  1. No ne likaiset sukat! Oi mitä teinkään ennen avioliittoni tuomaa mahdollisuutta keräillä likaisia sukkia ympäri asuntoa! Niitä saattaa löytyä niin keittiöstä kuin kylpyhuoneestakin, lattialta, tuolilta, pöydältä tai sängyn alta. Harvoin parillisena, todennäköisimmin yksittäiskappaleina, mikä tarjoaa uuden huikean mahdollisuuden jatkaa sukkaseikkailua ja pohtia, missä sukkaparin toinen osapuoli luuraa! Kenties jääkaapissa! Pyykkikorista tuskin kannattaa etsiä, siellä se ei ole kuitenkaan.
  2. Riitely. Kyllä ei sinkkuna saa oikein kenenkään kanssa riidellä! Parasta on se, että avioriidan saa aikaiseksi ihan mistä vain! Esim lattiatuulettimista. Tai siitä, voiko sanoa olevansa vesilinjalla, jos on juonut alkoholia. Tai vaikkapa sellaisesta, että onko ok loukkaantua jos aviomies vertaa Hugh Hefneriin (rauha hänen muistolleen).
  3. Toisenlaiseen ajattelutapaan perehtyminen. Mikä rikkaus onkaan oppia siitä, miten oma aviomies ajattelee. Esimerkiksi kun itse katson kauppaan mennessä kauppalappua ja etenen siinä järjestyksessä missä se kauppakin on, mies saattaa edetä lapun mukaisessa järjestyksessä ja poukkoilla ympäri kauppaa puolitoista tuntia. Välillä tulee WhatsAppiin kuvia hyllyistä ja kysymyksiä, että mikä kuvassa olevista tuotteista on oikea tai kyselyitä, että millä hyllyllä muskottipähkinä on. Tämän kaiken välttäisi sillä, että tekisi jo lähtökohtaisesti kauppalapun kaupan hyllyjen mukaan, mutta miksi ihmeessä, kun sen voi tehdä myös näin mielikuvituksellisesti?
  4. Vertaansa vailla oleva huumori. Etpä kyllä sinkkuna saa nauttia sellaisista vitseistä kuten ”kahvi on ku pissa” tai ”asia kunnossa, kusia annos”. Myös työpäivän jälkeiset Spede- tai Andy McCoy -imitaatiot puutuvat sinkkuihmisten elämästä ehkä kokonaan.
  5. Sinkut eivät saa koskaan odottaa ketään baari-illan tai ”käyn vain naapurissa saunassa” -reissun jälkeen kotiin miettien, että mihinkähän aikaan se puoliso mahtaa saapua ja muistaakohan se, että sinulla itselläsi on varattu aika hierojalle seuraavana aamuna klo 10 ja jonkun pitäisi hoitaa lapsia.
  6. Kaikkein parasta avioliitossa on se, että kun pariskuntana ostaa jonkun Ikea-kalusteen ja aviopuoliso sanoo olevansa hyvä kokoamaan niitä eikä missään nimessä tarvitse neuvojasi prosessin aikana, niin pääset kehumaan häntä sitten lopuksi kun kaluste on koottu ja vain yksi osa on väärinpäin.

Näitä syitä kyllä olisi lisääkin vaikka kuinka, mutta en viitsi hekumoida ja kehuskella upealla avioliitollani ja kokemusasiantuntijuudellani tämän enempää. Saatikka että haluaisin jonkun sinkkuihmisen kokevan, että yritän tässä hieroa suolaa heidän haavoihinsa. Mutta eipä sille mitään vain voi, kun tosiasia on se, että avioliitto rikastuttaa niin paljon elämää ja eihän nyt kukaan vapaaehtoisesti halua olla sinkku! Eihän?

Ps. Saattaa se tämäkin blogiteksti sisältää sarkasmia. 😉

JAA