NAISTEN SOTAVÄKI

6

Olen kauhian hämmästynyt, sano Hietanen. Minä myös, mutta eri asiasta. Hyvin usealta taholta on muka tasa-arvon nimissä kauhisteltu, kuinka vain miehillä on pakkosotaväki. Ei se muuten pakolta tuntunut ja on tosiasiallisesti jokaisen suomalaisen miehen velvollisuus tai jopa oikeus. Tätä huolestuneisuutta eivät ole ilmaisseet pääsääntöisesti miehet, eivät ainakaan he, jotka ovat kansalaisvelvollisuutensa täyttäneet. Rintaman vasemmalta puolelta tämmöisiä kannanottoja on tuon tuosta julki tuotu. Samoja ajatuksia ovat tuoneet esille samaa ajatusmaailmaa kannattavat eri järjestöt, jotka kovin vähän välittävät Suomen puolustusvoimien tilasta. Ei heitä uskalla kovin moittiakaan. On kohta vihapuheesta raastuvassa,

Nyt on esitetty, että myös naiset kutsutaan kutsuntoihin, joskaan heillä ei olisi pakollista asevelvollisuutta. Ei olisi, ei tässä vaiheessa. Ne tahot, jotka tätä ajavat, osaavat konstinsa. Ensiksi riittäisi muka kutsunnat, mutta sitten tasa-arvon nimissä esitetään naisille jopa asevelvollisuutta. Kun se tiedetään varmasti, että se ei toteudu, niin sitten vaaditaan, että miestenkin osalta pitää siirtyä vapaaehtoiseen asevelvollisuuteen. Seuraavaksi saisimme ryhtyä vaihtamaan lipun väriä.

Tätä nämä piirit ajavat. Juuri sama taktiikka kuin avioliittolaissa. Ensiksi vain rekisteröiminen, ei missään tapauksessa adoptiota tai kirkollista vihkimistä. Miten on käynyt? Kun pi… antaa pikkusormen, niin se vie pian koko käden.

Eniten olen ihmetellyt, kuinka reserviläisjärjestöillä on samansuuntaisia ajatuksia. Luulisi, että heistä joku hoksaa, mihin tilaan Suomen puolustusvoimia ollaan seuraavaksi ajamassa.

Suomen naiset olivat viime sotiemme aikana merkittävänä apuna. Lottien ja muitten naisten työt niin rintamalla kuin kotona auttoivat Suomea kestämään. Nykyiset naisten koulutusmäärät riittävät, ei tietenkään haittaa vaikka lisääntyisikin, mutta muut naiset eivät tarvitse asetta kantaa. Jos nuo hullut ajatukset toteutuisivat, niin Hietanen ei olisi hämmästynyt, vaan kauhuissaan.

Kari Myllyniemi
poliisimestari, h.c., sotilasmestari

JAA

6 KOMMENTTIA

 1. Poliisimestarin olisi hyvä seurata aikaansa, eikä vilkuilla peräpeiliin, aikaan, jolloin jo otettiin ns turpaan. Sotia ei enää käydä juoksuhaudoista vaan tietotekniikalla näyttöpäätteiden kautta. Sotimiseen ja järjestelmien kehittämiseen soveltuvat hyvin niin naisten kuin miestenkin aivot. Naisen paikka ei ole enää pitkään aikaan ollut hellan ja nyrkin välissä. Mutta toki sellaista saa muistella, jos siitä tulee hyvä mieli. Maailma menee eteenpäin, sitä ei poterossa menneeseen haikaileva h.c. saa pysäytettyä.

 2. Aika törkeää ja ajastaan jälkeenjäänyttä tekstiä. Onko Myllyniemi siirtynyt persujen kannattajaksi? Naiset ovat päässeet EU:n alueella sotilssammatteihin jo vuosikymmeniä. Ja Suomi pikkukärryillä perässä…

 3. Myllyniemi on oikeassa. Eräillä ei tavoitteena olekaan lisätä naisten osuutta varusmiespalveluksessa ja puolustusvoimissa vaan vähentää tekosyillä miesten osuutta. Kumma, ettei tätä ole monikaan huomannut.

  • Pidän erinomaisena naisten vapaaehtoista varusmiespalvelua. Lähipiiristänikin on nainen ollut asepalveluksessa ja olen hänestä ylpeä. Kuten nimimerkki ”Jaskakin” totesi, niin nyt tasa-arvon varjolla pyritään lakkauttamaan yleinen miesten asepalvelu ja sitä vastustan, en muuta.

   Kari Myllyniemi

 4. Myllyniemi on aina ollut edellä kulkija keskustapuolueessa. Hän on urheasti kantanut puolueen sisällä feminismin lippua.

 5. Tärkeä ja oikeaanosunut arvio tarkoitusperistä.
  Kannatan kaikille pakollista kansalaispalvelusta, jossa miesten pakollinen ja naisten vapaaehtoinen asepalvelus ei muutu yhtään miksikään, mutta niiden rinnalle lisätään muiden ensisijaisesti yhteiskunnan kannalta elintärkeiden toimintojen sektoreille kaikille muille pakollinen palveluvelvoite. Jokaiselle ikäluokan yksilölle löytyy tarpeellinen ja käyttökelpoinen palvelutehtävä, joilla varmistetaan ja harjoitellaan ennakoiden kriisiaikojen varalta yhteiskuntamme toimintakyky kaikilla sektoreilla kaikissa olosuhteissa. Tässä Puolustusvoimiemme rooli tai tilanne ei muutu millään tavalla – tietenkään.
  Ikäluokan kaikille isänmaallisille yksilöille ko pakollinen palvelus on mieluinen oikeus.