PUHEMIES – PUHENAINEN

4

Suomessa taitaa olla kaikki liian hyvin, kun ihan järkevät ihmiset pyrkivät löytämään ongelmia sellaisistakin asioista, joissa niitä ei ole eikä tule.

Kun miehet opiskelivat sairaanhoitajiksi, niin en ole kuullut kenenkään miehen sitä titteliä häpeävän. Siitäkin huolimatta, että sitä on pidetty ja edelleen pidetään erityisesti naisille kuuluvana ammattinimikkeenä. Emäntää ei saisi kutsua emännäksi. Mikä on arvokkaampi nimike kuin emäntä?

TV:ssä kertoi oikein professorisnainen tulleensa siihen tulokseen, että sanaa ”hän” ja ”henkilö” käytetään eräissä tapauksissa korostamaan vain miehen pätevyyttä. Olisikohan niille tutkimusrahoille ollut tärkeämpääkin käyttöä?

Mitenkään liittymättä edellä olevaan, niin nythän ollaan ajamassa mm. sitä, että ei saisi olla erikseen naisten ja miesten henkilötunnuksia. Kun tietää, mikä taho on asialla, niin pian on esityksiä, ettei saa olla myöskään erikseen naisten ja miesten nimiä. Tällä kaikella on tarkoitus saada yhteiskunta sekasortoon. Opetushallitus vihjailee, että tyttöjä ei saa kutsua tytöiksi eikä poikia pojiksi. Kaikki hyvät arvot pitää polkea maahan. Mikään ei riitä.

Jopa eräällä puolueella oli puoluekokouksessa käsittelyssä ehdotus, että avioliitto voisi tarkoittaa vaikka kahden naisen ja yhden miehen liittoa tai päinvastoin. Kohta vaikkapa kolmen naisen liittoa. Yksi lysti, kunhan tämmöistä ”yhtymää” ei tituleerata avioliitoksi.

Kari Myllyniemi

JAA

4 KOMMENTTIA

  1. Juurikin miesten hakeutuminen hoiva-alalle muutti mm. terveyssisarten ammattinimikkeen. Sairaanhoitaja-työnimikehän ei ole femiini, kuten aikaisempi sairaanhoitajatar. Olis hyvä tietää ede hieman asioista, joista kommentoi!

  2. Sisar viittaa kovin paljon siskoon, voisipa verrata jopa veljeen, joten muutos lienee ollut ymmärrettävää. Terveyssisar poistettiin nimikkeiden joukosta 1.4.1972 ja sairaanhoitajatar jo paljon aikaisemmin. Eräät tutkijat ovat kyllä edelleen sitä mieltä, että sairaanhoitaja viittaa edelleen voimakkaasti naissukupuoleen. Liite ”mies” on tullut aikojen alusta Ruotsista, koska liite ”man” käännettiin muotoon mies, vaikka sillä käsittääkseni on toisenlainenkin merkitys. Toistan, jospa miehet ja naiset keskittyisivät enemmän yhdistäviin asioihin kuin hakisivat riidanaiheita epäoleellisista asioista.

    Kari Myllyniemi

  3. Kari Myllyniemi kirjoittaa hyvin ajankohtaisesta asiasta, tai pikemmin tämän ajan asenteesta. Tämän ajan ihmiskäsitys alkaa tulla sirkushuvin kaltaiseksi. On lapsenoikeuksien loukkausta jos lapsi ei voi olla tyttö tai poika, tai lapsella ei ole isää joka on mies ja äitiä joka on nainen. Seuraava sukupolvi on jo täysin sekopäitä tätä vauhtia. Mutta sitä minä ihimettelen, että lukeneet ja kirjasivistystä omaavat ihmiset lähtee luonnollisia asioita muuttamaan luonnon ja luojan vastaisiksi. Olen Kari Myllyniemen kirjoituksen kanssa täysin samaa mieltä.

  4. Minusta olisi kyllä myös fiksua, ettei poliisimies politiikka puhuisi poliisimiehen virkapuku päällä.
    Sehän on miltei sama kuin virka-aikana harjoittaisi harrasteitaan.