Rokkikansan siivottomuus ja musiikin kova ääni!

4

Kuinka  rokkikansa voi jättää jälkeensä tuommoisen siivon? Kuusisaaressa, Linnansaaressa ja keskikaupungilla on vieläkin nähtävissä kamala siivottomuus. Minkälainen kotikasvatus musiikinystävillä on ollut? Kuinka voidaan heittää summittaisesti maahan kaikki jätteet?

Ilmeisesti roskapönttöjä on ollut liian vähän. Jokaisen juhlijan pitäisi olla varmaan omassa pöntössään, niin sotkeminen pysyisi hallinnassa.

Miksi musiikin pitää olla niin mahdottoman lujalla? Ennen sanottiin, että on soitettava lujaa, jotta ei huomattaisi musikantin huonoja taitoja. Nyt ei liene ollut siitä kysymys.

Joten kuten ymmärrän musiikkitilaisuuden äänekkyyden, mutta sitä en ymmärrä, miksi sama pirunmoinen meteli musiikin muodossa pitää kuulua myös jääkiekko- ja pesäpallo-otteluissa. Mikä seura muuttaa ensimmäisenä huonon tapansa?

Ihmisten vakaviin sairauksiin ei saisi ottaa kantaa, mutta olen kovasti huolestunut siitä, että Oulussa vuosittain 500-600 alle 30-vuotiasta jää sairauden perusteella eläkkeelle. Heistä melkein puolla todetaan mielenterveydellisiä syitä. Nuorella väellä näkyy jatkuvasti olevan lappuset korvilla ja kun siihen tulee lisäksi julkisissa tilaisuuksissa äänekäs musiikki, niin olisiko sillä jokin yhteys  mielenterveyteen?

Kari Myllyniemi

JAA

4 KOMMENTTIA

 1. Ymmärtääkö parahin papparainen että kun tuhansia ihmisiä kokoontuu, niin roskaakin tulee. Kaupunki varmaankin siivoaa kun kerkiää. Millä mallilla lie oma mielenterveys ku luulee että musiikki aiheuttaa eläköitymistä ja mielenteveysongelmia. Enää ei liikuta hevosilla ja kuunnellaan muutakin kuin hanuria. Tervetuloa nykyaikaan,koita sopeutua. Onko musiikin soittaminen yleisötahtumassa tosiaan huono tapa? Siis yleisesti eikä vain papparaisen mielestä.

 2. Kiitos kommentista. Jos ihmisiä on paljon yhdessä, niin ei se oikeuta roskaamiseen, vaan päin vastoin. Nimimerkki ”Hurja” vaikuttaa luulevan, että kaupunki on jokin aivan vieras instanssi. Kaupunki olemme me ja me maksamme roskaajien aiheuttamat sotkemiset. Juuri 50.000 euroa Rotuaarin puhdistamisesta. Se ei ole oikein ja kohtuullista.

  Olen itsekin kyllä musiikin ystävä, mutta tuskin olen yksin siinä käsityksessä, että urheilukilpailuissa äänen voimakkuudella on rajansa. Kohtuuton äänitaso on ulkomailta tuotu todella huono tapa, josta olisi päästävä eroon. Jatkuva korkea melutaso varmasti aiheuttaa terveysongelmia.
  ”Papparainen” Myllyniemi

 3. Kyllä papparainen Myllyniemi oikeassa.
  Kuinka hemmetin huonokuuloisia kuulijoita 5.8.2017 iltayön jossain rock konsertissa Oulun keskustan alueella onkaan,kun täällä herukassa asti konsertti musiikin jumputus selvänä kuuluu.

  En silti tuomitse,mutta soittasivat ees humppaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.