EI MITÄÄN TEKEMISTÄ !

1

Karanteenit ja jatkuva neljän seinän sisällä oleminen todellakin saavat ajan hidastumaan. Pahimpina päivinä suorastaan seisahtumaan. Onko todella näin?

Jotkut lukijoista muistavat Peyton Placen, aikansa Salkkarit. Mia Farrow ja
Ryan O´Neal pysäyttivät koko Suomen keskiviikkoisin yhden jakson ajaksi. Kaupat tyhjenivät, kokouksia ja saunavuoroja siirrettiin, sillä kaikki halusivat pysyä ajan tasalla ihmissuhteiden juonenkäänteissä. Yksi jakso kerran viikossa riitti tyhjentämään kadut tehokkaasti. Nykyään siihen tarvitaan poikkeuslakien käyttöönotto.

Vaan kuinka on nyt? Salkkarit, TIS, BB, Exät rannalla, Paratiisisaari, Lapsi tuntemattoman kanssa – lista on loputon ja näitä täysin turruttavia, älyvapaita formaatteja tulee 24/7. Ei olisi Peyton Placella mitään mahdollisuuksia turboahdettuun ajankäyttöömme …korjaan, ajankulutukseemme. Nyt riittää,että botoxhoidettuja bimboja lähetetään tropiikkiin uima-altaalle ja tuotantoyhtiö tarjoaa alkoholia säännöllisin väliajoin. Katsojia kiinnostava ohjelma ja ajankulu ovat valmiita.

Kaiken tämän keskelle iskee koronavirus. Some täyttyy lukemattomista vihjeistä saada aikansa kulumaan. Uutiset ovat klikkiotsikoissa luettu hetkessä ja edelläluetellut aivot pehmentävät reality-sarjat näyttävät uusintoja eiliseltä. Kaikki on nykyään niin kiihkeää, psykedeelistä sykettä hakkaavaa taustabiittiä , että hetkenkin pysähtyminen saa ajan kulumaan kiusallisen hitaasti.

Absoluuttinen aika on edelleen saman mittaista . Väittävät, että koronan jälkeinen maailma ei ole enää samanlainen monessakaan suhteessa. Alkaa uusi normaali aika. Voisiko olla niin, että uudessa normaalissa olisi jäännöksiä koronan aikaisesta yhteisöllisyydestä, auttamisesta ja hetkellisestä kiireettömyydestä. Uudessa normaalissa voisi olla aikaa sellaiselle kehittymiselle, joka loisi kestäviä ihmissuhteita, kestäviä kulutustottumuksia ja hömpänkestävää keskustelua?

PS: Tankki Täyteen on ”sallittua” viihdettä. Silloin oli sentään käsikirjoituksella arvoa ja oivallusta kiitos Neil Hardwickin.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Elämä jatkuu kuten ennenkin.Nyt on täystyöllisyys Joulukuulle asti,sillä sähköntuotanto on turvattava,varsinkin poikkeusaikana,ei tarvitse nyhjöttää neljän seinän sisällä.Olihan tuossa Peyton Placessa myös nätti tumma Betty Anderson ja Rodney Harrington ei oikein tiennyt kumman kanssa patuleeraisi hänen,vai Allison MacKenzien.
    Mutta aika on ajanut jo ohi tuostakin suosikkisarjasta.
    Tuota sarjaa aikaisemmin tulivat myös suosikkisarjat Bonanza,Lännen Tie,Lahjomattomat,ja Takaa-Ajettu jossa Rikhard Kimble pakeni ympäri Amerikkaa poliisit kannoillaan.

    Nuista yllämainituista roskasarjoista BB,Tix, ym ei tule seurattua kuin salkkareita korvakuulolla,koska vaimo katsoo sitä.

    Ja luulenpa,että koronan jälkeinen aika palautuu nopeasti entisenlaiseksi,tai jopa vieläkin paljon pahemmanlaiseksi jota pidän erittäin todennäköisenä.