Antti Rinne, lyödäänkö vetoa?

7

ANTTI RINNE, LYÖDÄÄNKÖ VETOA?

Joulu on tulossa ja lahjoja jaetaan. Kalleimmat löytyvät SDP:n Antti Rinteen ja muiden oppositiopoliitikkojen lahjasäkeistä. Huolestuttavia ovat uutiset myös pääministeri Juha Sipilän pukinkontista. Näille kaikille lahjoille on yhteistä se, että niissä on kaikkea kivaa ja maksutonta kaikille. Täysin holtittomasti lahjoja jaetaan Joulupukin kontista ja kiiruhdetaan seuraavaan kohteeseen säkin kanssa, joka ei tyhjene matkalla lainkaan. Kukaan ei tunnu välittävän, millä rahalla ja mistä kukkarosta lahjasäkit ovat täyttyneet.
Joulun Ihme onkin tänä jouluna nimeltään Eduskuntavaalit 2019!

Ajattelin, että kunhan tämä vaalikiertue lähtee kunnolla käyntiin, niin pujahdan heidän vaalitilaisuuksiinsa ja ehdotan kerrostalon pihalla opittua perinteistä tapaa selvittää asian paikkansapitävyys – ojennan käteni Antti Rinteelle ja lausun ” Lyödäänkö vetoa?”. Jännityksellä odotan hänen tarjoamaansa panosta ja päivämäärä, jolloin lahjakortit ovat lunastettavissa.

Luuletko, että pelleilen? No en. Kaupunginvaltuustossa kinasin vasemmistoliittolaisen kollegani kanssa eräästä talouden tunnusluvusta. Jatkoimme väittelyä sosiaalisessa mediassa ja lopulta hän lausui taikasanat: ”Lyödäänkö vetoa?” Ansa oli lauennut ja en voinut kuin suostua. Panokseksi hän ehdotti pullollista Pohjanmaalla valmistettua kirkkaankipakkaa juomaa. Somessa keskusteluamme seurattiin jännityksellä ja lopulta naiskollega vaati saada ottaa kuvakaappauksen keskustelusta todistusaineistoksi. Vastasin hänelle, että miesten keskuudessa peli- ja vedonlyöntivelat maksetaan aina ja niiden maksamatta jättäminen on verrattavissa hevosvarkauteen Villissä Lännessä. Vastapelurini vakuutti asian olevan juuri näin.

Mikä se vedonlyönnin kohde on? Lupaan kertoa sen myöhemmin, koska veto ratkeaa helmikuussa 2019. Ennusmerkit ovat kannaltani huonot ja luulen häviäväni.
Lopuksi kysyn: Luuletko, että näistä tyhjiä jouluherkkuja ja vaalilupauksia jakelevista korkean tason päättäjistä olisi samaan?

JAA

7 KOMMENTTIA

 1. Kokoomuksen joululahjat on jaettu aiemmin ja pysyvästi. Tuloveroa alhaisempi pääomavero, varallisuusveron poisto, muhkeat yritystuet ( myös suuria osinkoja jakaville yrityksille ), valtion omaisuuden yksityistäminen jne.

  En ole vasemmistolainen vaan kriittinen ja totuutta arvostava kansalainen.

  • Mitä luulet tapahtuvan yritysten kotipaikoille, jos pääomavero olisi samalla tasolla kuin progresiivinen palkkatulon verotus? Irlanti ja Viro ovat edelläkävijöitä veronikkailukilpailussa ja hädin tuskin Isänmaa pystyy panemaan hanttiin. Tämä asia , olessaan vassareiden käsissä, olisi turmiollisempaa kuin uskommekaan

   • Muistutan mieleen Harri Holkerin hallituksen 1987-91. Osataan sitä Kokoomusvetoisestikin jakaa joululahjoja vaalien edellä. Jäljet olivat karmeita tavallisille kansalaisille ja seuraukset menivät Esko Ahon piikkiin.

    • Ja vastaavasti Ahon&Viinasen tekemiset sitten Lipposelle, joka lupasi korjata kaikki edellisen hallituksen vääryydet… no eipä tainnut korjata mitää, mutta kovista päätöksistä ja budjettikurista johtuen sai helpot hommat seuraavaksi 8 vuodeksi ja kehut päälle.

 2. No nyt ei sitten ole varaa jakaa rahvaalle kun rinne on sitä jakamassa,jarmo ja muut kokkarit ovat
  saaneet viimevuosina joka kuukausi joululahjoja nykyiseltä hallitukselta isoja säkkejä joten
  eiköhän ole jo aika meidänkin saada osamme !

  • Heittosi eibsisällä yhtään faktaa, mutta paljon mielipiteitä.

 3. Kirjoitus on silkkoa sisältä. Kykypuolueenne lupasi olla leikkaamatta koulutuksesta. Leikkasi. Lyödäänkö vetoa?