The Blaster Master on saanut täysi-ikäisen paperit

Keikkaa pukkaa

0
Zakke Cuba ja Andy Sutela.

The Blaster Master, 45 Special, perjantai 30.5.2014

The Blaster Master putosi skan taikajuomapataan jo 1990-luvulla. Suomalainen ska-pioneeri on saanut täysi-ikäisen paperit, eikä bändi ole hyytymässä, vaikka miehistö välillä vaihtuukin. Skanga (1997), Skandinista (2000), Tuffer than Roots (2005) ja Rude Boy Life (2008) saavat vielä jatkoa, kuten Zakke Cuban vastauksista ilmenee.

Oululaisbändin ovet ovat auki myös ulkomaille. Se on saavutus, kun suomalainen bändi vie ska-musiikkia Britanniaan!

Pahki jutusteli Zakke Cuban kanssa The Blaster Masterin lähitulevaisuuden suunnitelmista ja tietenkin vähän myös jalkapallosta. The Blaster Master esiintyy viikonloppuna Nelivitosen lisäksi lauantaina Raahen 3"Kuppilassa.

Mitä The Blaster Masterin vuoteen 2014 kuuluu? Mikä on bändin aktiivisuustaso? Onko julkaisuja tulossa?

Bändin jäsenet on ollu kiireisiä omien projektien kanssa kuluneena talvena, mutta aina kun on löytynyt aikaa niin ollaan studiossa värkätty uusia biisejä ja keikkailtu harvakseltaan. Kesällä tehdään muutama keikka mutta syksyllä paneudutaan uuden LP:n loppuun saattamiseksi.

The Blaster Master on perustettu vuonna 1996. Joko olet alkanut valmistella 20-vuotisjuhlallisuuksia?

Aivan, kohta tulee 20 vuotta täyteen. Niin se aika rientää. Juhlavuosivalmistelut on käynnissä ja ideointia on harrastettu mittavissa määrin.

Montako eri ihmistä on muuten soittanut bändissä näiden vuosien aikana?

Nykyisten jäsenien lisäksi parikymmentä + lukuisat vierailijat levytyksissä ja keikoilla.

Teihin on voinut törmätä aina silloin tällöin lentokoneissa, kun The Blaster Master on matkannut maailmalle. Kuinka tärkeitä esimerkiksi ska-maa Englannissa soitetut keikat ovat olleet teille? Onko tällä hetkellä mitään virityksiä Suomen rajojen ulkopuolelle?

Englanti on meille tärkee ja rakas. Ollaan rundattu siellä klubeja ja festareita. Ovat ottaneet meidät hyvin vastaan. Siellä elää vahva ska perinne. Samalla padalla mekin ollaan käyty ku soppaa on jaettu. Tavat ja kieli ovat hyvin tuttuja.

Lisänuoleskelupisteitä saa aina kun suomalaisena kertoo vitsejä saksalaisista ja ranskalaisista.

Ensi vuoden alussa on Euroopan kiertue, kesällä Englannissa ainakin ja jos kaikki menee putkeen niin syystalvella Ameriikkaan.

Huhujen mukaan kävit keväällä Brasiliassa. Kuuma kysymys: kuka voittaa maailmanmestaruuden? Kenen puolesta The Blaster Master liputtaa?

Stadioneihin ja korruptioon on törsätty miljardeja euroja verorahoja. Kansalaiset vaativat parempia julkisia palveluja. Koulut ja sairaalat on todella huonossa jamassa. Yleinen mielipide on siis vähän ristiriitainen, vaikka rakastavat jalkapalloa yli kaiken!

Kaksi yleisintä keskustelun aihetta kisoista oli unelmafinaali Brasilia-Argentiina ja toinen entäpä jos Brasilia häviää sen niin mitä sitten tapahtuu… Jotenkin aistin siellä, että ollaan jossain eri sfääreissä kuin perinteiset Suomi-Ruotsi -maaottelut ja niitten jälkilöylyt. Katson aina ekan kierroksen ottelut ja sen perusteella kuka pelaa parasta ja pirteintä fudista, niin siitä tulee mun suosikki. Luulen, että bändiläisten suosikki on Englanti.

KAI NEVALA

pahki@kaleva.fi

Facebook

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.