Maaliskuun tärpit

0

Elämässä pitää olla selväpiirteisyyttä. Sen vuoksi tammi- ja helmikuun tärppien jälkeen maailma näkee maaliskuun tärpit.

Pahkin sisäistä kriisiä ruotiva palaveri vaan lykkääntyy. Johtuneeko siitä, että ulkotiloissa paistaa aurinko ja sisätiloista löytyy hyviä keikkoja. Tsekkaa alta, mitä kaikkia.

We Got Beat: Julma H, Sport it!, lauantai 5.3.2016

Julma Henri lyhensi nimensä Julma H:ksi viime syksynä ilmestyneellä samannimisellä albumillaan. Mikäs siinä, kun kaikki hänet kuitenkin tunnistaa ja biisitkin kuulostavat hyviltä.

Julma H näyttää alla mallia, kuinka gangstakin voi olla kasvissyöjä. Oulun ainoa (?) kasvisravintola mainittu.

Amoral (+Casted), Rummer’s Club, lauantai 5.3.2016

Moneen suuntaan yli kymmenvuotisella urallaan kurkotelleesta Amoralista on puolivarkain tullut yksi kotimaisen progemetallin kärkibändeistä. Tyylitajuakin kuulostaa siunaantuneen.

Morbid Evils (+ Boar, Kantamus), 45 Special, torstai 10.3.2013

Uuuh, mikä räimeiltama! Oululainen sludge ja noise lämmittävät lauteet Morbid Evilsille, jonka tunnetuin jäsen on Rotten Soundin kultakurkku Keijo Niinimaa. Vaikea kuvitella kenenkään kaipaavan musiikilta kovinkaan paljon Morbid Evilsin dronelanausta äärimmäisempää raskautta ja tylyyttä.

Suomen Tulli + Huminoita, Tukikohta, perjantai 11.3.2016

Huminoiden postrock liikkuu komean ilmavasti mutta rytisee tarvittaessa kolot täyteen. All is Two ilmestyi viime vuonna ja tietojen mukaan bändillä on materiaalia kasassa jo kolmatta levyä varten.

OMJ: Rumpunovelleja (Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste & Tommi Lindgren), Oulun pääkirjasto, tiistai 15.3.2016

Ensi viikolla alkavien Oulun Musiikkijuhlien ohjelmisto on täynnä herkkuja (ks. esim. Dalindéo, Verneri Pohjola Quartet ja Ricky-Tick Band & Julkinen Sana).

Yksi kiinnostavimmista on täysin ilmainen ja kaikille avoin: rumpali Teppo Mäkynen ja saksofonisti Jussi Kannaste säestävät Tommi Lindgrenia (mm. Don Johnson Big Band, Julkinen Sana), joka lausuu Herman Hessen tuotantoa!

Miten Hesse skulaa kera jazzin(ko)? Se selvinnee Rumpunovelleja kuunnellessa.

Image & Bättre Folk esittää: Eevil Stöö + Miki Liukkonen, 45 Special, perjantai 18.3.2016

Tässäpä vasta mielenkiintoinen kombinaatio: Eevil Stöö ja Miki Liukkonen. Ensiksi mainittu julkaisi kuukausi sitten listamenestystä ja ylistystä saavuttaneen Iso Vauva Jeesus -albuminsa, kun taas jälkimmäinen on piehtaroinut viime ajat rockin parissa yhtyeensä The Scenesin uusimman albumin Sex, Drugs and Modern Art myötä.

Mitä ihmettä klubi-illassa on luvassa? Analysoivatko Stöö ja Liukkonen toistensa tekstejä? Vai esittävätkö niitä? Kaikki on mahdollista ja mahdollisuudet mielenkiintoisia.

Death Hawks, 45 Special, lauantai 19.3.2016

Death Hawksin viime vuonna julkaisema Sun Future Moon oli aika lähellä vuoden 2015 parasta julkaisua. Bändi kävi kohauttamassa innostunutta yleisöä joulun alla Uleåborg Festival of Psychedelia Winterfestissä, joten nopea paluu Ouluun ei haittaa.

Maj Karma, 45 Special, lauantai 26.3.2016

Maj Karma teki julkaisi seitsemän vuoden tauon jälkeen virkeän paluulevyn ja keikoilla on ollut sukseeta.

The Scenes, 45 Special, sunnuntai 27.3.2016

Onpa se kova levy, tuo jo edellä tekstissä mainitun The Scenesin uusin. Bändi on ollut aina mahtava myös keikkalavalla, joten tämä kannattaa panna kalenteriin.

pahki(a)kaleva.fi

Facebook 

JAA