Kaksi kertaa mies ja kitara = tuplasoolo

Keikkaa pukkaa

0

Juuso Härmä + Paltsa-Kai Salama, Bingo, lauantai 19.3.2016

Jokin vetää mua bingoon. Tällä kertaa Bingoon houkuttelee mainiolta kuulostava tuplasooloilta, kun Juuso Härmä (Lokit ja Merries) sekä Paltsa-Kai Salama (Black Lizard) saapuvat pohjoiseen. Härmä toki on Oulun poikia, vaikka on muuttanut vuonna 2005 Helsinkiin.

Molemmilta miehiltä ilmestyy tämän vuoden aikana soololevy. Monessa suunnassa huhkiva Härmä julkaisee omansa syksyllä ja viitesanojen perusteella hän ei ole menossa vinoon: suomirock, Weezer ja vanha nakkisormi Neil Young on innostava yhdistelmä.

Paltsa on ihastuttanut Black Lizardin psykesurinan keskeisenä ilmaisijana. Hänen ensimmäinen sinkkunsa Ran Out of Love ainakin vaimentaa surinan ja sen sijaan helisee kuin 1970-luvun kantrivaikutteinen rock.

Hyvä syy siis tehdä Pahkin paluuhaastattelu. Pahki kysyi ja Härmä vastasi. Pankaa biisi soimaan ja jatkakaa lukemista. Alempana vielä Merriesin uunituore video.

Mistä tuli idea lähteä Paltsa-Kai Salaman kanssa yhteiskiertueelle?

Ollaan Paltsan kanssa tunnettu nelisen vuotta, tutustuttiin Merriesin ja Black Lizardin yhteisellä Eestin minikiertueella 2012, jossa huomattiin bändin jäsenten tulevan mainiosti toimeen. Viime syksynä alettiin puhua, että voisi olla aika kokeilla tehdä yksinkin keikkaa, ja alettiin järkkäämään päiviä. Bingon keikka tais olla ekoja varmistuneita!

Sinut tunnetaan Lokeista ja Merriesistä. Mitä biisejä nyt on luvassa, kun esiinnyt soolona?

Aion vetää keikat ihan fiiliksen mukaan, ja mukana on niin Lokit- kuin Merries-matskuakin. Mahdollisimman paljon yritän kuitenkin soittaa uutta matskua, mutta jos alkaa jännittämään liikaa, niin vanhempiin on helppo sitten turvautua.

Aika mahtava tuo Paltsa-Kai Salaman uusi soolobiisi, joka eroaa kivasti Black Lizardin surinasta. Onko hänen tulevalla soolollaan luvassa tällaista akustisempaa ja kantriinkin nojaavaa ilmaisua?

Joo, Paltsakin vetää nämä keikat tosiaan mies- ja kitarameiningillä, myöhemmin hänen taakseen tulee taustabändi, jonka kanssa Paltsa aikoo ensimmäistä kertaa keikkailla toukokuussa. Kantria on ainakin mukana, mutta juuri toisen soolosinkun kuulleena uskoisin, että sieltä on tulossa yllätyksiä!

Katselin juuri Merriesin tuoreen videon. Ilmeisesti teiltäkin on lähiaikoina ilmestymässä uusi levy? Entä mitä kuuluu Lokkien elämään? Vieläkö maailmaasi mahtuu jotain muuta musiikkiprojektia?

Joo, meillä on tulossa levy Royal Mint -lafkan kautta tässä kevään mittaan. Sinkkubiisi ilmestyi tänään, ja 7" on myynnissä! Lokit on ottaneet alkuvuoden rauhallisesti, mutta pian olis tarkoitus aktivoitua. Toukokuussa luvassa Lokkien ja Seksihullujen yhteinen reissu, josta tiedetään myöhemmin vielä tarkemmin. Lokeillakin on nyt toiinen 7" painossa!

Jyrki Nissinen & Isotissinen -bändissä oon lisäksi soittanu jo reilut 1.5 vuotta bassoa, ja sitten on tämmönen uudehko Prospero-bändi, jonka eka 7" on juuri menossa painoon. Helsingissä on lisäksi tällä hetkellä mukava laaja kaveriporukka, jonka kanssa tulee soiteltua jos minkälaisilla kokoonpanoilla.

Et ole ensimmäistä kertaa Bingolla soittamassa. Mikä paikassa viehättää? Onko koskaan pudonnut yhtään taideteosta seinältä…

Heh, en tunnusta ainakaan itse pudottaneeni! Kiinnostaa soittaa DIY-paikoissa niin paljon kun mahdollista, ja muutenkin tukea sellasta toimintaa. Itekin on kuitenkin tottunut järkkäämään keikat ilman mitään keikkamyyjiä.

Oulussa on tällä hetkellä mahtava tilanne, kun on keskustassa tuommonen tila, ja sitten vielä Tukikohta vähän isommille tapahtumille.

Yhteydessäsi mainitaan usein myös Weezer. Kerro rehellisesti, mitä mieltä olet Rivers Cuomon 2000-luvusta?

Vihreää levyä odotin kuin kuuta nousevaa, ja se kuulosti ilmestyessään hyvältä… Nykyään tulee kuunneltua vain sinisen levyn ja Pinkertonin aikaista matskua (Lähes kaikki b-puolet myös rautaa!). Niin tärkeä bändi, ettei pysty liian usein kuuntelemaan, tulee 20 vuoden muistot mieleen.

KAI NEVALA

pahki@kaleva.fi

Facebook

JAA