Huhtikuun tärpit

0

Huhtikuu on erikoinen kuukausi, sillä se alkaa kuun ensimmäisenä päivänä, joka on vielä aprillipäivä! Tämän tiedon sulattaminen ei onnistu ilman livemusiikkia, mutta sitä on onneksi tarjolla ihan ruutukaavan alueella ja varmasti muuallakin.

Talmud Beach (+ The Sultans, Sweat Shop Boys, Guydyke Threepwood), Tukikohta, lauantai 2.4.2016

Paskakaupunni Ry tekee hyvää työtä. Kuten nyt vaikkapa järjestää lauantaiboogieita. Huhtikuun lauantaiboogiessa esiintyy jos mitä ihanaisia paikallisia tuttavuuksia – ks. esim. Läjä Äijälän (R.I.P. Terveet kädet) The Sultans -, mutta Pahki nostaa tarkempaan tarkasteluun tapahtuman ainoan etelän vieraan.

Talmud Beach julkaisi hiljattain hienon levyn nimeltään Chief. Albumi on yhtyeen toinen kokopitkä ja aivan yhtä svengaava ja rosoinen kuin esikoinenkin. Erityisesti pidämme kappaleesta Kekkonen.

Elias Gould, 45 Special, perjantai 8.4.2016

Elias Gould on varsin aktiivinen kiharapää, jonka on voinut bongata aiemmin Miss Farkku-Suomi -leffasta ja keikoilla esimerkiksi Noah Kinin taustalta.

Nyt hän kiertää Suomea ihan itsekseen, koskapa on tehnyt musiikkia soolona. Hyvä niin, koska miehen tekeleet kuulostavat raukean nautinnollisilta. Niin kuin esimerkiksi tämä Huvilakatu.

Roope Salminen & Koirat, Nightclub Tähti, perjantai 8.4.2016

Roope Salminen on nykyään ihan joka puolella: televisiossa, radiossa, lehdissä. Tämä läpitunkeva näkyvyys ja kuuluvuus arvatenkin ärsyttää monia, mutta onpahan miehellä taitoja, mitä esitellä.

Musiikillisesti Salminen huseeraa Koiriensa kera. Viime kesän hurmiohitistä Madafakin darra kehkeytyi albumi Madafakin levy. Vaikka henkinen puritaanimme jossain määrin kätisee mielikuvituksettomasta nimityspolitiikasta, on Levy looginen jatko Darralle. Samaa letkeää ja selkeää urbaania poppia.

Teksti-tv 666 + Ruotomieli, Ykän pub, lauantai 16.4.2016

Joku Teksti-tv 666:n miehistä näytti viime kesänä sunnuntaiaamuna hieman huonovointiselta Hailuodon lautalla Bättre Folkin jälkeen. Ykälässä kaikki näyttävät hyvävointiselta, kun illan kattaus on tätä tasoa.

Jukka Orma, 45 Special, torstai 28.4.2016

Sielun Veljien kitaristina maineeseen noussut Jukka Orma kertoi Helsingin Sanomissa vuosikymmeniä kestäneestä kaman käytöstään. Orma pääsi kuiville reilu vuosikymmen sitten ja nyt teemaa sivuaa huhtikuun puolivälissä julkaistava Orman oppivuodet -levy. 18 kappaleen albumi on Orman elämäntarina.

pahki(a)kaleva.fi

Facebook

JAA