Vihateoille oltava nollatoleranssi

3

Olemme saaneet tänään lukea, että eri puolilla Suomea, myös meillä Oulussa, on jaettu ihmisten koteihin rasistista materiaalia. Pidän tällaista toimintaa pöyristyttävänä. Aiemmin tällä viikolla tuomitsin koko valtioneuvoston puolesta jyrkin sanoin Suomessa viime päivinä tapahtuneet antisemitistiset teot.

Viestini tämän päivän uutisiin on sama: ”Meidän on oltava Suomessa valppaita. Antisemitismille, aivan kuten rasismille ja muille vihateoille on oltava yhteiskunnassamme nollatoleranssi”.

Alla tiedotteeni aiheesta:

Ministeri Tuppurainen: Antisemitismillä ei ole sijaa Suomessa

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen tuomitsee jyrkästi viime päivinä Haminassa tapahtuneet juutalaisten hautausmaan hautojen vandalisoinnit sekä Kotkan patsastöhrinnät.

”Olen syvästi järkyttynyt kuultuani viime päivien antisemitistisista teoista Suomessa. Tuomitsen teot yksiselitteisesti”, toteaa ministeri Tuppurainen.

Vuonna 2018 Euroopan unionin perusoikeusvirasto FRA varoitti nousevasta antisemitismista Euroopassa. Sen toteuttaman laajan kyselytutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä kyselyyn vastanneesta juutalaisesta kertoi antisemitismin lisääntyneen heidän kotimaassaan edellisen viiden vuoden aikana.

Tuppurainen muistuttaa, että jokaisen pitää voida kokea olevansa Suomessa turvassa.

”Antisemitismilla ei ole sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, kuten sillä ei kuulu olla sijaa missään maailman kolkassa”, sanoo ministeri Tuppurainen.

”Me emme vaikene näiden tekojen edessä. On hyvä muistaa, ettei viha ole voittamassa, päinvastoin. Liikuttava esimerkki enemmistön voimasta oli esimerkiksi Turun synagogan kukka-aita tammikuussa, jolla sadat ihmiset osoittivat tukensa antisemitistisen vandalismin kohteeksi joutuneelle seurakunnalle”, toteaa ministeri Tuppurainen

Viime vuonna Tuppurainen kutsui osana Suomen EU-puheenjohtajakautta koolle jäsenmaiden korkean tason keskustelutilaisuuden vihapuheen, viharikosten ja antisemitismin torjunnasta Euroopassa.

”Kotkan ja Haminan, mutta myös aiemmat vastaavat tapahtumat osoittavat, että aiheen käsittely on yhä tärkeää, eikä Suomi ole tästä huolestuttavasta ilmiöstä irrallaan. Meidän on oltava Suomessa valppaita. Antisemitismille, aivan kuten rasismille ja muille vihateoille on oltava yhteiskunnassamme nollatoleranssi”, sanoo ministeri Tuppurainen.

Tiedote on julkaistu 4.5. valtioneuvoston sivuilla.

JAA

3 KOMMENTTIA

 1. tyhjänpäiväistä jorinaa

 2. Eipä ole Tuppuraiska tuominnut kumminkaan eikä lausunut halaistua sanaa maahanmuuttajien tekemistä viharikoksista.Turun toripuukotukset.Otanmäen tappo,Tampereen murhapoltto(kuoli 3 suomalaista)Oulun kirvessurmat,Helsingin puukotussurma,opiskelijatytön surma,ja polttaminenjne,jne,jne,jne,jne,jne.

  Joka päivä kantaväestöltä salataan hallituksen,poliisin,median toimista suomalaisia kohtaan tehtyjä viharikoksia joita löytyy netistäkin pitkät listat,mutta sehän on meillä normaalia.

  Tyttelikin haluaa kymmenkertaistaa maahantulokiintiön,eli potentiaalisia viharikoksentekijöitälisää.
  Suomalainen elämäntapa ja kulttuuri pitää alistaa näiden suvakkiääliöiden toimesta,ja elää kunniakansalaisten ehdoilla.
  Toisinajattelijoiden turvat tukitaan rasismi ja vihasyytöksillä,ja järjestetään valeoikeudenkäyntejä ,että tosiasioista ei puhuttaisi.

  Tässäpä sossuluopioden aatoksia suomalaisten päänmenoksi.
  https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-salainen-muistio-paljastaa-demarit-paasevat-hallitukseen-maahanpyrkijoille-koittaa-kissanpaivat-jopa-rikolliset-saavat-jaada-suomeen/

 3. Teot ovat tuomittavia. Ne ovat kuitenkin todella marginaali-ilmiö Suomessa. Siitä huolimatta Tytti on,”syvästi järkyttynyt”.
  Sen sijaan Tytti on suvaitsevaisesti vaiennut turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Sadat raiskaukset, tuhannet naisten ahdistelut,pahoipitelyt ja jopa henkirikokset, eivät Tyttiä ole ”syvästi järkyttäneet”. Tytti vaikeni myös suvaitsevaisesti Oulun alaikäisesten raiskausaallosta.
  Tytti on suvaitsevaisesti vaiennut musliminaisten Suomessakin kokemasta kunniaväkivallasta. Tytti on myös vainnut suvaitsevaisesti muslimityttöjen ympärileikkauksista. Joita tehdään myös Suomessa asuville muslimitytöille. Tytti on vaiennut siitäkin huolimatta, että hän väittää olevansa feministi.
  Ilmeisesti nämä asiat eivät ole Tyttiä ”syvästi järkyttäneet”.