Koronan varjolla ei sovi rahastaa

8
Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia

Sanotaan, että raha ei tuo onnea, mutta turvaa ja varmuutta se tuo. Koronan aiheuttamien terveyshuolien lisäksi monessa kodissa ollaan tällä hetkellä huolissaan myös rahasta.

Marinin hallituksessa olemme valmistelleet lukuisia toimia, joilla tuetaan ihmisten, niin työntekijöiden kuin yrittäjien, sekä yritysten pärjäämistä tänä epävarmana aikana.

Oikeusministeriössä valmistellaan parhaillaan useita hallituksen esityksiä, joilla autetaan koronan takia taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita.

Olen iloinen, että hallitukselta on tulossa esimerkiksi esitys, joka puolittaa pikavippien korkokaton 20 prosentista 10 prosenttiin. Korkokaton tarkastelu oli mukana jo SDP:n eduskuntavaaliohjelmassa, ja olen tyytyväinen, että asiaan on nyt tartuttu. Esityksessä kiellettäisiin samalla myös pikavippien suoramarkkinointi.

Nopealle rahalle voi toisinaan olla tarvetta. Tiedän sen hyvin itsekin niiltä ajoilta, jolloin tili ei olisi kestänyt esimerkiksi yllättävää pesukoneen korjausta. Silti härskiä, ihmisten hädällä ratsastavaa pikavippirahastusta ei pidä hyväksyä. 

Nyt ei ole aika tehdä tiliä. Nyt on kohtuuden aika.

 

JAA

8 KOMMENTTIA

 1. Nuo pikavippifirmat jotka ovat tuhonneet monta ihmiselämää ,ja takovat miljardivoittoja olisi pitänyt kieltää kokonaan.Mutta hallituksen suunta asiassa on oikea,sillä firmat ovat olleet varsinkin kokoomuksen suojeluksessa.
  Tässä Tytille kertausta,ja erittäin synkeitä lukuja.

  Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta, joista 2,2 miljoonaa on työikäisiä (18 – 65-vuotiaat).

  Työvoimasta 72 % on työllistetty eli 28 % on työttömänä!… ..sillä tempputyöllistettyjä ja kursseilla ym. olevia ei lasketa työllisiin,ja todellinen työttömyysluku tulee koronan takia kasvamaan 30-40% välille.

  Suomessa on noin 600 000 työtöntä, jotka elävät sosiaalitukien varassa. Työikäisistä suomalaisista 580 000 on ulosotossa eli 26 %. Sen lisäksi 400 000 suomalaista eli 18 % työvoimasta on perintätoimistojen rekistereissä……..ja nämäkin luvut tulevat huikeasti kasvamaan.
  Kun hallitukset vuosina 1991-2019 eivät ole tehneet mitään, ulosotto on suorastaan räjähtänyt käsiin vuosina 2017-2018. Ulosottovelka on tällä hetkellä jo 5 miljardia euroa. Pankit, sijoitusyhtiöt, pörssiyhtiöt ja niiden omistajat ovat rikastuneet ja eriarvoisuus, köyhyys ja valtion velka ovat kasvaneet räjähdysmäisesti.

  Suomalaisesta työvoimasta on 44 % taloudellisissa vaikeuksissa ilman omaa syytään. Työikäisten lisäksi Suomessa on 500 000 köyhyysloukussa elävää eläkeläistä. 150 000 lasta elää köyhyydessä. Suomessa on taloudellinen hätätila, mutta Suomen hallitukset eivät ole tehneet mitään tilanteen korjaamiseksi,vaan päinvastoin juurikin sdp on kurmuuttanut eläkeläisiä taitettuine indeksineen,ja elinaikakertoimineen jotka ovat syöneet,ja syövät koko ajan eläkettä.

  Eläkkeet on vuonna 1995 sidottu taitettuun indeksiin, mikä on merkinnyt sitä, että eläkeläisten tulotaso on romahtanut 50 % ja pienituloiset eläkeläiset elävät köyhyysloukussa, eivätkä saa maksettua asuntoa, ruokaa, lääkkeitä tai terveydenhoitoa.
  Samaan aikaan pörssiyhtiöiden hallinnassa olevat ja ulkomaille sijoitetut suomalaisten eläkerahastot ovat kasvaneet noin 348 miljardiin euroon, mikä on 5 kertaa enemmän kuin Suomen valtion tulo- ja menoarvio. Nämä ovat eläkeläisten rahoja, joita käytetään Suomen valtion ja muiden EU-valtioiden velkojen vakuutena. Näin tämä asia ei saa olla vaan suomalaisten eläkkeet pitää panna maksuun.

  Kaikki johtuu siitä, että Suomessa ei ole oikeusturvaa; meillä ei ole noudatettu yhdenvertaisuusperiaatetta eikä omaisuudensuojaa 30 vuoteen.
  Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset elävät tulospalkkaisen poliittisesti nimetyn virkamiesvallan ja laittomia tuomioita langettavan oikeuslaitoksen puristuksessa.
  Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, ei riippumatonta oikeuslaitosta eikä laittomien tuomioiden korjausmahdollisuutta. Suomi ei ole EU:n perussopimuksen ja periaatteiden mukainen oikeusvaltio. Tytillä olisi paljon työsarkaa,ja korjattavaa.

 2. Pari huomautusta edelliseen sinänsä ansiokkaaseen kommenttiin:

  Suomessa oli vuoden 2018 lopussa 15 – 64 vuotiaita ihmisiä 3 430 000 (lähde: Tilastokeskus).

  Työeläkevarojen määrä vuoden 2019 lopulla oli 215 miljardia euroa (lähde: TELA).

 3. Työeläkevarat lasketaan Suomessa JULKISEEN SEKTORIIN ja ilman tätä silmänkääntötemppua julkisen sektorin epätasapaino näyttäisi vieläkin kauheammalta.
  Juuri näiden eläkerahastojen vuoksi Suomen luottoluokitus on ollut lähes aina parasta luokkaa.Jos luottokelpoisuus heikkenee joutuu Suomi maksamaan korkeampaa korkoa veloistaan.
  Eläkerahat on valjastettu kansantalouden tarpeisiin,ja velkojen pantiksi,ei eläkeläisille joille ne on tarkoitettu,ja kuuluisivat.
  Eli suomalaisten ”hyvinvointi” revitään pitkälti eläkeläisten selkänahasta.

 4. Suomessa ollaan jo pitkään oltu tilanteessa, että vain 1/3 ihmisistä on nettomaksaja elämänsä aikana. Nämä siis maksavat 2/3 ihmisten elintason.

  Kun nämä 66% kansalaista oppii, ettei tarvitse ottaa vastuuta mistään, he myös velkaantuvat tietäen, että valtio auttaa aina.

  Hyvinvointivaltio on hyvä asia. Jokaisen terveen kansalaisen velvollisuus olisi kuitenkin olla nettomaksaja, ei nettosaaja.

 5. Kyllähän erilaiset ”sutkit” ovat aina hyödyntäneet poikkeus olosuhteita. On siinä Tytillä, kuin koko valtioneuvostolla, vaikea tilanne auttaa valtion kassasta ahdingossa olevia mutta vältää ”sutkien” rahastus.

 6. Olipa pitkä kirjoitus, tuli ihan hiki lukiessa.
  Kirjoittaessa ei tainnut tulla.
  No mitäpä demari työnteon aiheuttamasta hiesta voisikaan tietää.
  Muiden taskuilla oleminen ei ole työntekoa.

 7. ”Nyt ei ole aika tehdä tiliä. Nyt on kohtuuden aika.” Niinpä niin.Tytteli jakaisi vihreän Suomensyöjän Ohisalon kanssa kaikki Suomalaisten velkarahat Espanjaan ja Italiaan,Suomihan on maailman sosiaalitoimisto.Onneksi kuitenkin Kulmuni on järkevin tuosta rupusakista,ja torppasi esityksen.
  Tuppuraisella on kova hinku EU,n huippuvirkoihin kansalaisten näännyttämisen ja velkarahan turvin.
  Suomen lähes 20 miljardin euron vastuut uhkaavat kasvaa noin 800 miljoonaa euroa, jos euroryhmä pääsee sopuun noin 500 miljardin euron koronapaketista.
  Suomi on perse auki,ja Ohisalo ja Tuppurainen ovat kuutamolla Suomen taloustilanteesta.Velkaa on otettava lisää 20-miljardia,eikä se välttämättä jää tähänkään.

  Toivottavasti Oululaiset äänestäjät vetävät johtopäätökset Tuppuraisen toimista.

 8. luulen et tänkin ladyn senaattori kausi päättyy seuraaviin vaaliin ,sen verran saamatonta ollut tekeminen