Hallitus linjasi toimia koronan leviämistä vastaan

7

Hallitus on tänään linjannut Suomen toimenpiteistä koronaviruksen leviämistä vastaan. Kansalaisia kehotetaan välttämään matkustamista. Toimet tehdään suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseksi.

Suositamme, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Käytännössä päätöksen asiassa tekee toimivaltainen viranomainen, aluehallintovirasto. Lisäksi suositamme, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta tilaisuuksien järjestämistä. Valtion järjestämät isot seminaarit ja tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (2 viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa, sama varoaika koskee myös päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamista. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhilan mukaan kaikille ulkomailta palaaville suositellaan kahden viikon poisjääntiä töistä, koulusta ja päiväkodista.

Suojellaan arjessa omia ja toistemme rakkaita. Tartuntojen vähentämiseksi lähikontakteja kannattaa mahdollisuuksien mukaan rajoittaa esimerkiksi harrastuksissa. Kaikkein tärkeintä tämä on riskiryhmiin kuuluvien (ikääntyneet tai perussairaat) suojelemiseksi.

Viranomaiset ja terveydenhoitoalan ammattilaiset tekevät väsymättä arvokasta työtä. Lämmin kiitokseni heille. Koronavirustartunnan saaneille turvataan laadukas ja tarpeenmukainen hoito. THL:n resursseja lisätään asiantuntijatyön ja kansalaisten neuvonnan ja tuen varmistamiseksi. Suomi osallistuu myös koronaviruksen rokotteen kehittämiseen.

Toimimme hallitusti ja varautuen. Pääministeri Marin on parhaillaan kutsunut koolle parlamentaarisen neuvottelun epidemiatilanteeseen varautumisesta. Hallituksessa varaudumme myös koronaviruksen leviämisen aiheuttamiin kustannuksiin lisätalousarviolla.

Ymmärrän rajoitteiden hankaloittavan monien ihmisten arkea, mutta uskon kaikkien tunnistavan niiden olevan tarpeen.

Pysytään rauhallisina ja seurataan ohjeistuksia. Yhdessä tästä selvitään.

Koko hallituksen tänään julkaistun tiedotteen koronan vastaisista toimista voit lukea täältä.

JAA

7 KOMMENTTIA

 1. Täyttä höpöhommaa taas epäpätevältä hallitukselta.Poikkeuslaki olisi pitänyt saada heti voimaan,koska se on kohta kuitenkin epidemian laajentuesa otettava voimaan.Hallitus vaan kasvattaa epidemiaa.
  Mikä ihmeen raja on tuo 500 henkilöä,useissa kouluissa on enemmänkin porukkaa…vielä. Ja useissa maissa on jo suojauduttu panemalla rajat kiinni,joka meilläkin olisi jo pitänyt tehdä.
  Enkä aio rajoittaa lähikontakteja.

 2. Asiallinen kirjoitus Tytiltä!
  Tuo peruspersun tekele ei herätä juuri mitään sympatiaa, vahvistaa vain ettei ajattelu ja tekstintuotto poikkea sikäläisestä ajattelumaailmasta.

 3. Etkö vieläkään tajua hölmö.Kohta toimitaan juuri persujen ajatusmaailman mukaisesti.Poikkeuslaki on vain ajan kysymys.

 4. ja mitä ne linjat ovat?rajat kiinni niin meneville kuin tuleville.siinä linjaa saamattomat

 5. Aivan tyhjänpäiväisiä ”toimia”, ainut tapa estää epidemia enää tässä vaiheessa olisi 3 viikon ulkonaliikkumiskielto alkaen välittömästi sekä terveydenhuollon henkilökunnan reservin muodostaminen.

 6. Mites nyt on Pö….reikä sukassa?Vieläkö olet samaa mieltä kuin kommentissasi?Hallitus on toiminut saamattomasti,koulut ja päiväkodit olisi pitänyt sulkea aikoja,ja rajat olisi pitänyt sulkea niinkuin muissakin maissa.
  Asioita ei aina pidä katsoa viherpunalasien läpi…varsinkin tosiasioita.
  Näkyy olevan reikä muuallakin kuin sukassa.

 7. Asettamatta ketään huonoon valoon on uskallettava rehellisyyden nimissä todeta, että eilen julki tulleiden tietojen mukaan hallituksessa käytiin viikoilla 10 ja 11 raju vääntö, miten tiukasti koronaviruksen uhkaan reagoidaan. Demarit ja vassarit eivät hyväksyneet vasta kuin viikonloppuna sen, että valmiuslain vaatimiin toimiin on turvauduttava. Sen sijaan presidentti ja muut hallituspuolueet veivät asian maaliin saakka. Pääministeri Marin ja ministeri Andersson perustelivat hallituksen ”passiivisuutta” yhteiskunnan kokonaisedulla, jota kieltämättä valmiuslain edellyttämiin koviin toimenpiteisiin siirtyminen kovin koettelee. Presidentti ja hallituksen enemmistö halusivat mennä ”terveys edellä” aiheuttamatta julkista rähinää hallituksen sisällä. Presidentti Niinistön osuus ja ansiot vaikeassa tilanteessa on syytä tuoda painokkaasti esille, vaikka presidentin aktiivisuuden korostaminen ärsyttääkin kuulemma tiettyjä hallituspiirejä. Mutta hyvä näin! Eiköhän tästä päästä edelleen terveys edellä eteenpäin!