Miksi sinunkin pitäisi opiskella ympäristötekniikkaa Oulussa?

0

Ilmasto muuttuu ihmisen toiminnan vaikutuksesta muun muassa fossiilisten polttoaineiden käytön takia, ja yhteiskunnan energiantarve jatkaa kasvuaan. Tarvitaan siis nopeasti uusia innovaatioita ja teknillisiä ratkaisuja luonnon monimuotoisuuden ja ympäristön kestokyvyn turvaamiseksi. Kenellä on tarvittavia ratkaisuja näihin maailmanlaajuisiin ongelmiin?

Me ympäristötekniikan opiskelijat pyrimme siihen, että valmistuttuamme pystyisimme löytämään tekniikan avulla keinot erilaisiin ympäristöön liittyviin haasteisiin. Haluamme, että ihmiset saisivat nauttia puhtaasta ja monimuotoisesta luonnosta myös tulevaisuudessa.

Ympäristötekniikan koulutus on kattava ja monipuolinen, joten esimerkiksi kesätöitä löytyy hyvin jo opiskeluaikana erilaisten tehtävien parissa teollisuudesta jätehuoltoon. Koulutuksessa yhdistyy esimerkiksi kemiantekniikka, automaatiotekniikka ja teknisten tieteiden osaaminen, joten monipuolisia taitojaan hyödyntämällä löytyy varmasti jokaiselle työpaikka. Kesätöistä maksetaan suhteellisen hyvin, ja kaikki tekniikan alan työkokemus on todella hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen.

Muun muassa runsaasta teollisuudesta ja sen lisääntyvistä ympäristöhaasteista johtuen valmistumisen jälkeinen työllistymisaste on todella hyvä. Ympäristötekniikalta valmistunut diplomi-insinööri voi toimia esimerkiksi ympäristötarkastajana, kestävyys- tai energia-asiantuntijana tai hydrologina. Jo vastavalmistuneen diplomi-insinöörin palkka on suhteellisen hyvä.

Teekkarikulttuuri on aktiivista ja siihen liittyy paljon perinteitä, kuten teekkarilakit ja -laulut, jäynät ja teekkarikaste. Ympäristörakentajakillassa vallitsee erinomainen yhteishenki ja kiltahuoneelle mahtuu aina mukaan. Vanhemmat opiskelijat auttavat ja opastavat fukseja mielellään ja apua saa aina, kun sitä tarvitsee. Jokainen löytää varmasti paikkansa porukassa.

Oulu on opiskelijakaupunkina viihtyisä. Autoa ei tarvitse, koska pyörällä pääsee sujuvasti pyöräbaanaa pitkin keskustasta yliopistolle asti ja bussitkin kulkevat. Meren läheisyys ja mahtavat luontoreitit tarjoavat hienoja maisemia ja luontokokemuksia.

Jos siis välität luonnon hyvinvoinnista ja haluat kehittää tulevaisuuden innovaatioita sen suojelemiseksi, tule rohkeasti mukaan tähän innostuneeseen ja motivoituneeseen porukkaan! Tämä ala on tulevaisuuden ala, eikä sinun takuulla tarvitse pelätä työpaikkojen puutetta. Nähdään yliopistolla!

Kaisa Kankaala, Iida Pikkarainen, Sonja Mäkelä, Linnea Mäkinen, Veera Isometsä

Teksti on syntynyt tutkintoon kuuluvalla suomen kielen ja viestinnän kurssilla.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.