Aktiivisuus opiskelijaelämässä kannattaa 

0

Opiskelijatapahtumien tärkeys unohdetaan toisinaan täysin. Liian usein kuulee negatiivista palautetta alkoholin osuudesta opiskelijatapahtumissa. Kun opiskelijatapahtumia miettii hieman tarkemmin, ovat ne kuitenkin paljon muutakin kuin vain bilettämistä ja hauskanpitoa. Nämä tapahtumat ennen kaikkea edistävät opiskelijoiden hyvinvointia monella eri tapaa ja ovat järkevä sijoitus tulevaisuuteen. 

Opiskelijatapahtumat ovat verkostoitumista. Saat uusia opiskelukavereita omalta alaltasi ja muilta aloilta. Missäpä muualla tutustuisit yhtä tehokkaasti muihin opiskelijoihin kuin opiskelijatapahtumissa? Kun kuulut laajaan kaveri- ja tuttavapiirin, tulee opiskelustakin paljon mukavampaa. Tutustut ihmisiin, joiden kautta saat mahdollisesti aivan upeita mahdollisuuksia nähdä ja kokea eri asioita. Kun sinulla on sosiaalisia kontakteja, toisin sanoen kavereita ja tuttavia, laskee kynnys verkostoitumiseen edelleen. 

Verkostoituessa tutustut ennen kaikkea kuitenkin oman alasi ammattilaisiin, joiden kanssa tulet työskentelemään tulevaisuudessa. Kun verkostoidut ihmisiin, verkostoidut myös yrityksiin. Laaja verkosto antaa tulevaisuuden työelämässä sinulle etulyöntiaseman. Tämä etulyöntiasema pätee lukemattoman monissa asioissa. Esimerkiksi työnhakutilanteissa verkostoitumisella voi olla todella suuri vaikutus. Myös yhteistyön tekeminen on paljon helpompaa ihmisten kanssa, jotka tietää jo entuudestaan. Nämä esimerkit ovat kuitenkin vain murto-osa verkostoitumisen hyödyistä.  

Henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta on mukavampaa käydä koulussa, kun siellä odottaa ystäviä ja tuttuja. Seura tekee elämästä mielekkäämpää, koska sosiaaliset suhteet ovat merkittävä osa hyvinvointia. Muiden opiskelijoiden kanssa voi jakaa omia huolia ja stressitekijöitä, koska he ovat lähes usein samassa tilanteessa ja kamppailevat samojen ongelmien kanssa. Jaettu taakka on kevyempi kantaa, myös kouluasioissa. Tapahtumissa on hyvä käydä tutustumassa uusiin ihmisiin, että voi tehdä opiskelusta itselleen henkisesti helpompaa.  

Raskaan opiskelun rinnalla on todella tärkeää viettää vapaa-aikaa, jolloin ei mieti ollenkaan kotitehtäviä sekä uhkaavasti lähestyviä deadlineja ja tenttejä. Opiskelu on henkisesti todella kuormittavaa, joten mikä olisikaan parempi keino nollata pää kuin käydä opiskelijatapahtumissa. Opiskelijatapahtumia on niin erilaisia, että varmasti jokainen löytää oman tapahtumansa ja tapansa nollata päänsä niitä hyödyntäen. Jotkut rentoutuvat ottamalla pari huurteista, jotkut tanssimalla, jotkut juttelemalla ihmisille, jotkut suorittamalla tehtäviä, jotkut kilpailemalla ja jotkut syömällä herkkuja niin paljon kuin vatsaan mahtuu. Osallistumassa yhteenkin tapahtumaan voi rentoutua, pitää hauskaa, unohtaa koulun aiheuttamat paineet ja ennen kaikkea tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin. 

 Opiskelijatapahtumat ovat täydellinen tilaisuus tavata samassa asemassa ja tilanteessa olevia opiskelijoita. Tapahtumissa kaikki ovat samalla viivalla, joten toisiin tutustuminen käy huomaamattakin. Tapahtumissa viimeistään oivaltaa, että muutkin opiskelijat pähkäilevät laskaritehtävien ja tenttiin lukemisen kanssa. Se vapauttaa huonosta omatunnosta, sillä hauskaakin saa pitää. Tapahtumien yleinen tunnelma on rento ja avoin, eikä siellä kukaan katso kanssaopiskelijoita kieroon.  

 

Saara Jääskeläinen, Meri Pekki, Ellen Korteniemi & Senni Simonen 

 

 

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.