Pienyrittäjät tarvitsevat koronaongelmissa kuluttajan konkreettisen avun

11

Korona vaikuttaa kaikkien arkeen. Itsellänikin menot kalenterista ovat vähentyneet kovastikin. Mutta tässä pärjätään kyllä.

Allekirjoittaneen kaltaiselle terveydenhuollon ammattilaiselle varmasti riittää töitä jatkossakin niin paljon kuin jaksaa vain tehdä. Palkka toki saisi olla parempi, mutta erityisen huolissani olen tällä hetkellä pienyrittäjien puolesta.

Esimerkiksi parturikampaajat, kahvilanpitäjät, kuntosaliyrittäjät ja muut erittäin tärkeää duunia tekevät yrittäjät ovat nyt todellisissa ongelmissa. Erityisesti heidän tulonsa ovat romahdusvaarassa ja se saattaa olla kohtalokasta heidän yritystoiminnalleen.

Jatketaan siis pienyrittäjien palveluiden käyttämistä, jos itse kunkin lompakko sen sallii. Jos nyt haluaa jättää vaikkapa hierojalla käynnin välistä ymmärrettävistä syistä, niin ostetaan lahjakortteja käytettäväksi vaikkapa tulevana syksynä. Tämä voi olla erittäin tärkeä juttu monelle yrittäjälle. Tai sitten käydään vaikkapa ostamassa leivoksia kotiin läheisestä kahvilasta. Vaihtoehtoja paikallisten pienyrittäjien tukemiseen on kyllä.

Olen itse keskituloisena onnellisessa asemassa siinä mielessä, että taloudellinen tilanne sallii minulle juuri hierontalahjakortin ostamisen. Ja taidanpa illalla käydä ostamassa lähikaupasta pari paikallisen pienpanimon tuotetta kotiin nautittavaksi.

Toivottavasti itse kukin voisi kantaa tällä saralla oman kortensa kekoon pienyrittäjien tukemiseksi. Käytetään heidän palveluitaan ja ostetaan tuotteita niinkuin ennenkin.

JAA

11 KOMMENTTIA

 1. Hallitusvalta voi nyt täysin unohtaa tuon 75% työllisyysasteen joka ei olisi kuitenkaan toteutunut,ja keskittyä auttamaan juurikin näitä kohta kusessa ja konkurssiaallossa olevia yrittäjiä jonkinlaisilla helpotuksilla,aivan kuten maahanmuuttajayrityksille jo tehdään.

  Itse en ole kaljan,enkä muidenkaan juomien ystävä,mutta omistan kyllä pienpanimon…ainakin vaimoni mielestä.

 2. Hyviä neuvoja, taitaa kuitenkin tämä pelko entisestään vähentää esim. hyvinvointipalveluiden käyttöä niillläkin, joilla olisi siihen varaa. Valtion toimet pienyrittäjille ovat pieniä ja ne pitää maksaa myöhemmin.

  Itsellä ei ole ollut varaa hyvinvointipalveluihin ennen eikä myöskään nyt.

 3. Hyviä neuvoja vassarilta. Milloinhan hengenheimolaisiasi alkaisi tulla yrittäjien joukkoon.Veikkaukseni on ettei milloinkaan.

 4. Kiitos kommenteista. Vasemmistolaisissa porukoissa, omassakin lähipiirissä on kyllä useitakin yrittäjiä. Tässä kriisitilanteessa toivon myös, että valtiovalta tekee lisää selkeitä vastaantuloja yrittäjien suuntaan. Nyt tarvittaisiin esimerkiksi talouselämään elvytystä, joka on hallitusohjelmaan kirjattu, että tätä talousshokkia päästään korjaamaan.

 5. ja mitähän vasemmisto korjaa hallituksessa?kovin on hiljaa bemarintakapenkillä oltu ,kun muistaa poskensoiton oppositiossa

 6. Oikea yrittäjä pärjää aina.

 7. Jahaa näin se Kohosen takki taas kääntyi. Yleensä vasemmisto on vastustanut yrittäjyyttä. Vasemmistojärjestöthän ovat järjestäneet boikottaja,vihakampanjoita ja ilkivaltaakin eräitä yrityksiä vastaan. Tällaisia yrityksiä ovat mm Kärkkäinen, Onnibuss, turkistuottajat ja – liikket. Siinä vaan ihan muutamia,mutta varmaan kymmeniä lisääkin löytyy !

 8. Myöskin yksittäisiä vihakampanjoja yksityisiä henkilöitä kohtaan kuten PS,n Riikka Purraa vastaan joka paljasti A-Talk ohjelmassa,että Suomen sairaaloissa on pulaa sairaanhoitovälineistä ja suojatarvikkeista.
  Sairaaloissa kehotetaan säästämään jo koronan hoidossa tarvittavia välineitä,ja pesemään kertakäyttösuojia.Samalla sairaaloista on hävinnyt hengityssuojia ja käsidesejä.
  Tämän saman uutisen on myös vahvistanut PunaYle.
  Mutta Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Olli Kohonen julistaa Purran halventavan kommentillaan hoitohenkilökuntaa.
  Purraan sosiaalisessa mediassa kohdistunut hyökkäys ja nimittely on ollut puhdasta disinformaation levittämistä ja solvaamista, joskin se on vähitellen loppunut perjantain kääntyessä iltaan.

 9. Kyllä, poistan Persujen lehden linkin. Itse alkuperäiseen kommenttisi vastaan mielelläni.

  Olen edelleen aivan sitä mieltä, että Purran esiintyminen ohjelmassa kysisen asian osalta oli edelleen melkoisen roskaa sen takia, että hän ei nimennyt mitään lähdettä näkemykselleen ohjelmassa pyynnöstä huolimatta. Tämä kylvi välittömästi epäilyksen siemenen koronakriisissä, joka oli omiaan lisäämään epävarmuutta turvallisuudestaan huolestuneiden ihmisten kesken.

  Mikäli Purra olisi aivan avoimesti kertonut siitä, että kyseessä on HUS, niin tilanne olisi ollut ihan toinen ja olisin ihan valmis kehumaan häntä asian tulemisesta julki. Tuskinpa tälle mitään estettä olisi ollut, koska myös johtajaylilääkäri on julki tuonut.

  Ja itse asiasta olen edelleen sitä mieltä, että on aseptisesti melkoisen rikollista pestä kertäkäyttöiseksi tarkoitettuja suojavälineitä. Se on erittäin huolestuttava asia, että tällainen mahdollisuus on sisällytetty toimintamalleihimme.

 10. Tarkennuksena edelliseen (koska kommentin muokkaaminen ei jälkikäteen onnistu) todettakoon ja painotettakoon, että asiassahan todellakin Purra on ollut oikeassa. Myönnän mielelläni olleeni väärässä ja
  olevani epätäydellinen ihminen.

  En myöskään usko, että HUS:n esiintuominen olisi ollut mikään haaste aiheuttanen yhdellekään työntekijälle ongelmia, koska tuskinpa tuonne ketään voi yksilöidä ko. instanssin valtavan laajuuden vuoksi.

 11. Eihän meistä kukaan ole täydellinen.Juuri kirjoittamani kommentti häipyi koneelta jonnekkin,ja kävin välillä takapihalla röökillä.
  On hienoa myöntää olleensa hakoteillä,ja tsemppiä sinne vaan taistelussa koronaa,ja muita tauteja vastaan.
  Emme ole vielä viimeisellä rannalla,ja kyllähän ne Laihian Maamiesyhdistyksen miehet pesivät ahkerasti sitä ainoata kortonkia jonka seura oli raskinut ostaa.