Äärioikeisto kiusaa, väärinymmärtää ja levittää vihaa

23

Netissä kulovalkean tavoin viime päivinä levinneen Turvallinen Oulu -hankkeeseen liittyvän TikTok-tanssivideon saama maalittava julkisuus osoittaa sen, millaista hedelmää vihaa levittävän äärioikeiston työ voi kantaa. Se luo vain pelkoa, väärinymmärrystä ja lisää ihmisten välistä vastakkainasettelua vastenmielisellä, kiusaamiseen yllyttävällä tavalla.

Tällaisen sekaannuksen aiheuttamista tosin äärioikeisto on aina halunnutkin. Heitä ei ole koskaan kiinnostanut ihmisten arjen todellinen parantaminen. Heitä kiinnostaa vain ennakkoluuloja hyväksikäyttävä vihan lietsonta ja tällä saatavat helpot poliittiset pisteet.

Täysin asiayhteydestään irrotetulla tavalla levitetty, video ei ole vienyt 2,5 miljoonaa euroa rahaa. Turvallinen Oulu -hankkeeseen liittyviä väärinkäsityksiä oikaistaan muutenkin oivallisella tavalla Oulun kaupungin tiedotteessa. Hankkeessa työtä tekevä moniammatillinen tiimi on saanut nyt jo paljon aikaan todella konkreettisella tavalla kohdaten nuoria siellä, missä he vaikuttavat eli muun muassa myös sosiaalisessa mediassa. Tämä työ toivottavasti jatkuu ja vahvistuu entisestään myös Oulussa.

On hyvä, että Oulussa esimerkiksi Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu ja saman puolueen kaupunginvaltuutettu Lauri Nikula ovat osoittaneet osaltaan kaapin paikkaa äärioikeistolle. Tähän samaan rintamaan yhtyvät toivottavasti kaikki muutkin oikeudenmukaisuuden puolesta olevat oululaiset poliitikot. Tiedän heitä olevan erittäin paljon monessa puolueessa.

Keskeisimpiin tehtäviin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa tulisi mielestäni kuulua vihanlietsonnan kitkeminen ja ihmisarvon kunnioitus. Tämän puolesta tehtävät ponnistelut eivät katso jäsenkirjaa, vaan demokratian ja inhimillisyyden puolesta on tehtävä yhteistyötä oikealta vasemmalle.

JAA

23 KOMMENTTIA

 1. Äärioikeiston vehkeily on luonnollisesti torjuttava. Myös äärivasemmalta on tullut hyökyaaltoja, jopa tappouhkauksia, jotka on myös päättäväisesti torpattava. Vasemmistoliitollekin ehti tapahtua katala vahinko, jota ei voi selittää pois, kuten puoluejohto on viime päivinä yrittänyt. Kyllä puoluejohdon missä tahansa puolueessa on syytä olla tietoinen, mitä lähiympäristössä tapahtuu. Munaus ehti tällä kertaa tapahtua eikä sitä voi enää muuksi muuttaa.

 2. Jälleen Ollilta mainio ja kantaaottava blogi. Pieni ja äänekäs vähemmistö lietsoo eripuraa kansan keskuuteen valheita levittämällä ja yhteishenkeä repimällä. Mutta kuinka kauan?

 3. Äärivasemmisto,johon Kohonenkin kuuluu. Kiistää järjestelmällisesti äärivasemmiston osuuden vihapuheeseen ja väkivaltaan. Ei ole viikkoakaan,kun selvisi että Li Anderssonin lähipiiriin kuuluvan Misha Dellingerin twitteritilillä kirjoitellaan tappouhkauksia. Vasemmistoliiton johtoa lähellä on useita järjestöjä,jotka pahoinpitelevät ihmisiä,rikkovat omaisuutta,levittävät vihapuheita,maalittavat ihmisiä ja yrityksiä. Näitä järjestöjä ovat esimerkiksi antifa,vasemmistonuoret,varisverkosto,pif,greenpeace.

 4. Eikös vaan olekkin tosi sairasta hommaa?Mutta mitä muuta vihervasureilta voisi odottaa?

 5. Joskus Ollia kritisoinutkin, mutta nyt oli erinomainen kirjoitus. Äärioikeiston maalittaminen torjuttava joukolla. Pisteet myös kepulaisille tässä asiassa.

 6. Apua! Äärioikeisto on päivän sana. Ongelmahan on helppo ratkaista, muuttakoot jengit pääkaupunki seudulle ja pysykööt siellä. Kiitos aplodeista.

 7. Tässä Turvallinen Oulu- hankkeessa haiskahtaa vähän sellainen ajatus, että ei saa katsoa vieraita silmiin eikä ainakaan hymyillä, niin ei joudu vaikeuksiin. Sellaista Suomeako meille tarjotaan vihervasemmiston kauhalla? Ei ihme, että ”äärioikeisto” alkaa nykyään heti siitä vihervasemmiston oikealta puolen…

 8. Eri mieltä olevia ihmisiä saa haukkua ja nimitellä laillisesti, miten itsestä tuntuu.
  Vain tietynlainen väkivalta on sallittua, kuten vasemmistoliiton puheenjohtaja on TV haastattelussa todennut.
  Valitettavasti laki ei ole Suomessa enään kaikille sama.

 9. Muutama kommentti lähti nyt roskakoriin. Kritisoida saa minua ja vasemmistoa tiukastikin, ja paljon kriittisiä kommentteja yllä edelleen onkin.

  Mutta tämä blogi ei ole persujen sanomalehden linkkauspalsta tai täällä ei levitellä täysin ala-arvoisia väitteitä, joille ei löydy mitään todellisuusperää.

  Mukavaa päivänjatkoa kaikille ja toivottavasti jokainen löytää iloa ja onnea elämäänsä.

 10. Milloin Opetusja ”sivistysministeri” Andersson julkaisee mustat lista joita vasemmisto on hijaisuudessa tehnyt?

 11. Oletko tutustunut Turvallinen Oulu -projektin materiaaliin? Alkaa vaikuttaa, että kyseinen video onkin projektin parasta antia.

  Mitkä muuten ovat nämä mainitut väärinkäsitykset?

 12. Ja millä tavoin projekti toimii siinä tarkoituksessa, mitä varten se on perustettu, eli ehkäiseekö se maahanmuuttajien tekemiä seksuaalirikoksia Oulun alueella?

 13. kun muistaa millaista melua vasemmisto piti oppositiossa ollessaan ja oli köyhistä huolissaan,niin kovin hiljaa on puolueen kymppi ollut viimeviikot vaan näinhän se on bemarintakapenkillä on kiva istua,rahaa tulee sanomatta mitään

 14. Savuporo tukehtuu kyllä omiin kommentteihinsa. Keskustelu ja mielipiteiden vaihtohan on opetettu jo koulussa, jos on sattunut olemaan tummilla mukana. Vaikuttaa, että nykyinen äärioikeiston kannattajakunta ei onnistu tuottamaan muuta kuin syytöksiä kepoisilla perusteilla tai ilman.

 15. Eikös tässäkin tapauksessa täyty jo maalittamisen perusteet. Kenellähän olisi oikeat määritelmät esittää tuolle ”ääri-oikeistolle”, käsittääksen tällaisen ”lapanen pystyyn” torjunta ym. ei saa ymmärrystä edes ns. normaaleilta työläis kansalaisilta, puhumattakaan näistä jo 10 vuotiaille kouluissa, teetettävistä sukupuolielinten muovailuista.

  Onkohan tässä ”punavihreässä” kansanosassa alttiutta ”maaliutumiseen” jos jokukaan uskaltaa arvostella ja perustellakkin eriäviä mielipiteitään, vähän alkaa siltä jo ilmapiiri maistua. Pahenessaan tämänkin kaltainen mielipiteiden blokkaus voi johtaa näihin vasemmisto-ajattelijoiden ihannoimaan aitoon terrorismiin.

 16. Ollipoika ei kestä kuulla totuutta vihervasurien puuhista Oululaislapsia kohtaan,kun poistaa välittömästi kaikki kommenttini.Tyypillinen vihervasuri…ei kestä totuutta.

 17. näin se menee kun tarpeeksi nuolee voi päästä piireihin,vaan epäilen tässä asiassa

 18. Jahaa Kohonen poisti faktan, että vasemmiston teltalla uhkaillaan väkivallalla. Jos et ole samaa mielipidettä. Olen yrittänyt Kohosen kanssa myös asiallista keskustelua. Mutta mies ei siihen kykene,vaan tiuskien poistuu paikalta. Oululainen kaupunginvaltuutettu RH lupasi selvittää uhkailijat ja huutelijat.Mutta mitään ei ole kuulunut.

 19. Kuten todettua epämääräisen ala-arvoiset vihjailut ja esimerkiksi persujen lehtien linkit voi laittaa muille areenoille, poistelen ehtiessäni niitä jatkossakin, kunhan vain hoksailen. Jos nimimerkki valeva on kokenut tulleensa väkivallalla uhatuksi vasemmiston teltalla, kehotan viemään asian esimerkiksi rikosoikeudelliseen prosessiin.

  Toivon, että esimerkiksi nimimerkit valeva ja Elite voisitte käyttää mukavia talvipäivä mahdollisuuksien mukaan vaikkapa ulkoillen, kuten itse olen läheisteni kanssa tehnyt tänään. Se vaikuttaa myönteisesti varmasti teidänkin hyvinvointiinne 🙂 Mukavaa talvenjatkoa teillekin siis!

 20. Elite on kyllä viime kuukausina saanut ulkoilla tarpeeksi.Työmaa on Kemijärven puolella tällä kertaa,työpäivät matkoineen 11 tuntia,ja parhaimmillaan pakkanen on huidellut ulkohommat,kun on 30 miinuksessa.

  Mutta ruotsalaisdokumentin mukaan vasemmiston väkivalta ja vihapuhe täyttää naapurimaassa 95%,ja varmaan samaa suuntaa on meilläkin.
  Li Anderssonnin mukaan vasemmiston väkivalta on oikeutettua,koska se tehdään jalon aatteen mukaan,eikä Soma Li sitä koskaan tuomitse.

 21. Jep. Nimimerkki Eliten alatyyliset jutut olivat sellaiset, että niitä on tässä herättyä saanut poisteltua. Tämän artikkelin kommentointi on Eliten myötä päättynyt

 22. Suurin osa kriittisistä kommenteista toki saa jäädä, mutta kun taso on tyyliin ”koko maata tuntuvat hallitsevan feministiset v***irkkaajat ja huumehörhöt.” on poisto ihan asiallinen. Tähdet allekirjoittaneen lisäämiä.