Marinin viisikko nojaa kansan tukeen

6

Suomessa on hyvä hallitus kansalaisten mielestä.

Näin on, vaikka oppositiopuolueiden poliitikot, iltapäivälehtien ankeuttajat ja muut ammattikiukuttelijat huutaisivat jotain aivan muuta. Helsingin Sanomien tänään julkaisema tutkimustulos puhuu nimittäin puolestaan. 41 prosenttia suhtautuu hallitukseen myönteisesti ja 25 prosenttia neutraalisti. Esimerkiksi Turun eduskuntatutkimuksen johtaja Markku Jokisipilä pitää hallituksen kannatusta poikkeuksellisen korkeana. Tämä itse asiassa vain vahvistaa viime viikolla Alma Median julkaiseman aivan samansuuntaisen tutkimuksen viestin.

Suomalaiset ovat kriittistä kansaa, ja vallanpitäjille annetaan kyytiä tarpeen niin vaatiessa. Se on aivan oikein. Aito mahdollisuus arvostella johtajia on demokratian peruspilari. Typeryyksien edessä ei tule hymistellä tai hyväksyä niitä hiljaa.

Mutta sen ohella, että suomalaiset ovat mitä ilmeisimmin tyytyväisiä uuteen pääministeriin Sanna Mariniin, hallituksen kansalaisilta saamassa tuessa näkyy myös sen työn pikkuhiljaa tapahtuva konkretisoituminen.

Muutama esimerkki. Hallitus on purkanut aktiivimallin, korottanut eläkkeitä, tehnyt perhevapaauudistuksen, aloittanut tuntuvat satsaukset koulutukseen, parantanut varhaiskasvatusta ja aloittanut työn sosiaaliturvan uudistamiseksi.

Myös sote-uudistus on asettumassa jengoilleen, jolla se menee lävitse ilman aiempia ongelmia. Kaiken muun lisäksi työllisyysaste on Suomessa jatkunut kohentumistaan tuomiopäivän profeettojen manailusta huolimatta. Hallitus tekee määrätietoista työtä oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi Suomessa.

Itsetyytyväisyyteen ei toki ole varaa. Kehittämistarpeita kyllä tältäkin hallitukselta löytyy. Marinin viisikon on joka tapauksessa hyvä jatkaa tällä pohjalta eteenpäin. Suomi kaipaa hallituksen nuoteista löytyviä positiivisia näköaloja maailmanlopulla pelottelun sijasta.

JAA

6 KOMMENTTIA

 1. Katsotaan kuinka kauan Keskustan kärsivällisyys riittää. Vanhat isännät puhuvat ensi syksystä, jolloin suoritetaan arviointia.

 2. toki näin jos kysely tehty kalliossa ja punavuoressa muuten täyttä skeidaa.kansalaiset rupee väsyy näihin pajkan jauhajien tyhjiin lupaulsiin.mutta siellä bemarin takapenkillä lii-typykänkin kiva istua

 3. Ollin sanoman voi ymmärtääparhaiten vanhan sananlaskun mukaan: viisaimmat markkinoille, vahvimmat myllyyn.
  Ei kai kukaan tosiaan kuvittele, että kansa antaa hallitusvallan perussuomalaisille? Onko opinkappaleena ja johtavana kehityssuuntana peräti demokraattinen fasismi?

 4. Saavutuksista jäi uupumaan.
  – ennätyksellisesti valehtelevat ministerit
  – lainanotto alkaneen ”talouskasvun” aikana
  – valtion omaisuuden myynti ja tuottojen käyttö pysyviin menoihin
  – ilmastotalkoiden maksattaminen pienten ja keskisuurten kaupunkien sekä maaseudun asukkailla, ja niillä, jotka tarvitsevat autoa työssään
  – hoitajamitoituksen rahoittamisen jättäminen seuraavalle hallitukselle
  – vappusatasen kutistuminen pariin kymppiin
  -Ystävien ja politrukkien työllistäminen avustajiksi.Ainoa hallituksen onnistunut työllistäminen joka ei kuitenkaan tuota mitään,vaan on silkkaa menoa.

  Ja reikäsukalle.Todelliset fasistit löytyvät vasemmistosta kuten vasureiden kaverista joka ampuisi kaikki ilmastoskeptikot.Ranskalaistutkijoiden mukaan tuo vasemmistofasismi on murhannut maapallolta yli 100-miljoonaa ihmistä,että se siitä.

 5. mitä luulet elite onko ystävämme palannut saitille uudella nimimerkillä??????