Kiitokset ja hyvää joulua aivan kaikille!

5

Jouluna on hyvä lausua kiitoksia. Eletty vuosi on ollut rankka ja pitkä. Näin politiikassa sitä ovat leimanneet kahdet vaalit ja kolme hallitusta. Yhteiskunnassa on toden totta ollut vipinää. Olen itse iloinen siitä työstä ja kädenjäljestä, jonka puolueeni Vasemmistoliitto on saanut aikaan hallituksessa. Esimerkiksi aktiivimalli puretaan, perusturvaa kohennetaan ja koulutukseen tehdään tuntuvia panostuksia.

Hallituspuolueiden kehuminen on allekirjoittaneelle helppoa, mutta yhtä lailla myös opposition suuntaan on lausuttava kehut. Kokoomusta tuskin kukaan pääsee syyttämään tuhlailusta, ja toki on selvää ettei esimerkiksi velkaa tule ottaa turhanpäiten. Perussuomalaisilta löytyy oikein kannatettavia tavoitteita, esimerkiksi puolueen vaihtoehtobudjetista löytyvät tavoitteet lisäpanostuksista sisäilmasairauksien auttamiseen ja koulukiusaamisen estämiseen ansaitsevat kaiken tuen. Kristillisdemokraatteja sopii kiittää esimerkiksi siitä, että puolue on pitänyt jo pitkään vanhustenhoivan ongelmia esillä ja vaatii niihin edelleen lisäpanostuksia, joita on syytä todellakin tehdä. Liike Nyt on ravistellut terveellä tavalla poliittisen kentän rakenteita nostaen esiin suoran demokratian merkitystä. Hatunnosto oppositiolle, jonka toimivuus on tärkeä asia kansanvallan kannalta!

Me ihmiset kiitämme muutenkin toisiamme aivan liian vähän. Niin paljon hyvää tapahtuu joka päivä. Työpaikoilla, kouluissa, kodeissa ja kaikissa arkipäiväisissä askareissa. Soisi meidän viimeistään jouluna katsovan toisiamme silmiin, ja sanoa nämä yksinkertaiset sanat rauhoittuessamme pyhien viettoon.

Kaikki eivät kuitenkaan joulunakaan pääse lepoon. Kiitoksia myös meille, jotka olemme jouluna töissä. Esimerkiksi kauppojen kassojen kilke ei lopu enää juuri minään ajankohtana. Yhteispäivystykset eivät hiljene pyhiksikään, vaikka hoitajilla saattaa olla tonttulakit päässään joulun merkiksi. Poliiseille piisaa töitä valitettavalal tavalla, ja eniten kiireitä aiheuttanee kuningas alkoholi. Viina rikkoo rauhaa monessa paikkaa, ja lasisen lapsuuden kokemuksia syntyy viiltämään sielua.

Toistemme kiittämisen lisäksi erityisesti jouluna voimme auttaa toinen toisiamme. Erityisesti vastentahtoisesti yksinäiset ja syrjäytetyt ihmiset voivat usein pahoin. Voimme tehdä hyvää helpostikin heitä huomioimalla, se onnistuu kyllä meiltä halutessamme. He eivät asu toisessa todellisuudessa, vaan löytyvät viereisistä asunnoista tai oman kännykän puhelinluettelosta.

Jouluna voi kiittää toisiamme myös ilman ylenpalttisia lahjoja. Ei esimerkiksi Jeesus-lapsen syntymän juhla tulisikaan olla mikään materialismin mahtijuhla. Joulun voi viettää aivan sopivaksi katsomallaan tavalla, rakkaiden läheisten kanssa tai ilman ahdistavien sukulaisten kyttäämistä. Tärkeintä on rauha ja turvallisuus. Toivottavasti niitä riittää kaikille tulevana vuonna.

Kiitos kaikille vuodesta 2019, erityisen hienoa uutta vuotta 2020 ja erinomaista joulun aikaa jokaiselle sielulle!

JAA

5 KOMMENTTIA

  1. Voi sitä nähdä muissa jotain hyvääkin, poikkeuksellisen onnistunut ja hyväntahtoinen kolumni, joulun henken. Hyvää koulua blogistille!

  2. … Siis hyvää joulua b…

  3. Tämä kolumni on hyvä esimerkki siitä, että asioista voi kirjoittaa positiiviseen sävyyn ja voi pyrkiä ymmärtämään myös niitä ihmisiä, joiden kanssa ei aina ole samaa mieltä. Joulu on iloisten lasten ja ystävällisten tonttujen juhlaa ja hyvä niin. Yritetään myös muistaa niitä vanhempia ihmisiä, jotka ovat aikanaan tätä maata paremmaksi rakentaneet. Vierailu vanhuksen luona, ystävällinen sana tavatessa – nämä kaikki ovat tärkeitä asioita joulun hengessä.

  4. Jouluna ei myöskään linkata MV-lehteen. Joulurauhaa siltäkin kaikille!

  5. Eipä tämäkään vasemmistoblogisti suostunut asialliseen keskusteluun vaalikopilla. Jos faktat ovat epämieluisia vihervasemmistolle,niistä ei voi puhua. Parempi syyttää vastapuolta,jollain -sti nimityksellä.
    No faktat ja sananvapaus ovatkin vihervasemmiston pahin vihollinen !