Puoskarilaki – NYT!

1

Arkkitehti Maria Nordin on iskenyt kultasuoneen. Kyseinen vailla terveydenhuollon ammattilaisen koulutusta oleva henkilö tekee rahaa verkkokurssillaan, jonka avulla Nordin uskottelee näön kohentuvan, pähkinäallergioiden väistyvän, Parkisoninin taudin helpottuvan ja jopa kasvaimien parantuvan.

Jokainen terveellä järjellä varustettu ihminen tietää moisten väitteiden olevan melkoista lööperiä. Näillä väitteillään Nordin tekee rahaa vakavien terveysongelmiensa kanssa kamppailevien ihmisten hädällä. Vaikka en itsekään en ole lääkäri, rohkenen epäillä kemoterapian tai kirurgian auttavan huomattavan paljon enemmän esimerkiksi kasvaimiin kuin Maria Nordinin verkkokurssin.

Onneksi Tukes on vaatinut Nordinilta selvityksiä hänen kurssiensa kuvioista. Hän kun on mainostanut myös lasten saaneen apua opeistaan. Olen itse työssäni sairaanhoitajana nähnyt, että pähkinäallergia voi aiheuttaa hengenvaarallisiakin anafylaksioita. Niistä ei päästä eroon nettikurssien avulla.

Valtiovalta voi onneksi saada jotain järkeä tähän kaikkeen. Jo viime hallituskaudella tuolloin perhe- ja peruspalveluministerinä toiminut Annika Saarikko käynnisti selvityksen niin sanotusta puoskarilaista, jolla rajoitettaisiin Nordinin mallin mukaisia vaihtoehtohoitoja. Tuolloin pinnalla oli esimerkiksi erinäinen hopeaveden lotraaminen, joka on esimerkiksi THL:n mukaan yksiselitteisen vaarallista ihmiselle.

Toivon todellakin, että puoskarilain säädetään kuluvalla hallituskaudella. Vain se on oikeus ja kohtuus varsinkin haavoittuvassa asemassa olevia epätoivoisia ihmisiä kohtaan.

JAA

1 KOMMENTTI

 1. Vaihtoehtohoidot eivät ole lääketiedettä,eikä niiden tehoa ole todistettu.Kymmenkuntavuotta on huuhaahoitoja yritetty rajoittaa,tai kieltää,onnistumatta.Ainoa hyvä puoli noissa hoidoissa on se,että ne voivat antaa joillekkin inhimillistä lämpöä,tukea ja rohkaisua,mutta moni on myös menettänyt lopullisesti terveytensä,omaisuutensa ja henkensä noihin uskomuksiin,kun on jättänyt oikean lääketieteen kokonaan pois.

  Tätä huuhaaporukkaa ei valvo kukaan,kun Valvirakin valvoo vain ammattihenkilöstön toimintaa.Mutta Suomessahan on seutuja joissa todella luotetaan uskomushoitoihin varsinkin ruotsinkielisellä pohjanmaalla,kuten Pietarsaaren vastikään ollut rokotevastaisuus jolloin eri rokkojen suoja yhteisön sisällä on laskenut merkittävästi.Närpiöläinen huuhaayrittäjä kauppaa ”maagista” mustaa salvaa ihosyöpään joka polttaa syviä reikiä ihoon,jopa luuhun asti tuhoten näin myös terveitä soluja.
  Ihotautilääkärit ovat sitten paikkailleet tuota ainetta käyttäneitten ihmisten kasvoja jotta aineen silpomat kasvot saadaan korjattua.

  Meillekkin pitäisi tuossa asiassa saada vähintäinkin Ruotsin malli,joissa määrättyjä ryhmiä saa hoitaa vain alan ammattilaiset.
  Ja Ollille Ollimania.
  https://www.yoursurprise.fi/ollimania/ollimania-muki-nimella