Perussuomalaisen hyödyttömät sairaanhoitajat ja poliisit

6

Perussuomalaiset esiintyvät kovin mielellään pienen (kanta)suomalaisen puolustajana. Jos vain turvapaikanhakijoiden tuleminen loppuisi Suomeen tyystin, kaikkien (kanta)suomalaisten asiat saataisiin reilaan. Tosiasiassa tällaiset puheet ovat silkkaa höpöhöpöä, koska puolueen keskeisimmät toimijat haluavat tosiasiallisesti ajaa esimerkiksi julkista sektoria alas. Se napsahtaisi erittäin kipeästi myös (kanta)suomalaisen nilkkaan.
Tästä eräänä erittäin konkreettisena todisteena käy kansanedustaja Ano Turtiaisen tuore bloggaus ”Nettomaksajan arki”. Se sai enemmän mainetta puolueen toisen kansanedustajan Juha Mäenpään inspiroiduttua tekstin myötä pahemman luokan Lapuan Liike – fantasioihin. Mutta itse tekstin sisällöstä nousee tavallisen persujen ”maahanmuuttokritiikin” ohella myös seuraava lause:

”Nettomaksajana sinä kustannat yhteiskunnan sinulle ilmaiseksi tarjoaman hyvinvointisi lisäksi julkisen sektorin ison massan palkat ja yhteiskunnan heillekin ilmaiseksi tarjoaman hyvinvoinnin. Noin puolet julkisesta sektorista on hyödyllistä, eli maksamalla hyödyllisen osan kulut, katamme yhteiskuntamme hyvinvoinnin.”

Toisin sanoa Turtiainen siis väittää toisen puolen julkisesta sektorista olevan turhaa. Tämän jälkeen on syytä perata sitä, ketäs sitä julkisella sektorilla työskentelekään. Se käy ilmi esimerkiksi kunta-alan työnantajien tilastosta:

Kunta-alan kaksikymmentä yleisintä ammattinimekettä kun ovat sairaanhoitaja (43400), lähihoitaja (37300), lastenhoitaja (16400), lastentarhanopettaja (12200), koulunkäynninohjaaja (7400), luokanopettaja (7400), laitoshuoltaja (5700), terveydenhoitaja (5200), toimistosihteeri (4700), peruskoulun lehtori (4600), perhepäivähoitaja (3800), sosiaalityöntekijä (3600), fysioterapeutti (3200), terveyskeskuslääkäri (3200), erikoislääkäri (3100), hammashoitaja (3100), erikoistuva lääkäri (2700), siivooja (2500), maatalouslomittaja (2400) ja palomies (2400).

Yhteensä ylläolevien ”titteleiden” alla töitä tekee kunnissa ja kuntayhtymissä siis 174300 ihmistä. He ovat tyypillisimpiä mahdollisia julkisen sektorin työntekijöitä. Kunnissa on kaikkiaan 420 000 työntekijää.

Ehkä näiden toisia ihmisiä hoitavien, opettavien ja pelastavien työt ovat siis perussuomalaisten mielestä turhia. Asiasisällön osaaminen kun tietenkin on kunnianarvoisella kansanedustajilla hallussa, he varmasti tietävät ketä kunnissa on töissä – onhan Ano Turtiainenkin kunnanvaltuutettu Juvalla.

Kunnan työntekijöillä ei ole takanaan mitään valtavaa pomoarmadaa, koska johtajia ja ylimpiä virkamiehiä kunta-alan työntekijöistä on kaikkiaan vain noin 8000 eli noin kaksi prosenttia kaikista kunta-alan työntekijöistä.

Myös valtiolla työskentelee myös kohtuullisen paljon julkisen sektorin työntekijöitä. Vuoden 2018 lopun tilastojen mukaan noin 40 prosenttia heistä eli 30 160 työskenteli turvallisuustoiminnan piirissä erityisesti puolustusvoimissa, poliisissa, rajavartiolaitoksessa ja rikosseuraamusvirastossa.

Kaksi ylivoimaisesti suurinta ammattinimekettä valtiolla ovat vanhempi konstaapeli (3205) ja vanhempi rikoskonstaapeli (1456). Loput 60 prosenttia valtion työntekijöistä ovat varsin tasaisesti töissä muun muassa elinkeinotoiminnassa, rahoituksessa, oikeustoimessa, ministeriöissä, te-palveluissa, ja tutkimustoiminnassa. Kaikkiaan julkinen sektori työllistää EK:n mukaan 657 000 ihmistä. Heistä 80 prosenttia on kunnissa ja 20 prosenttia valtiolla.

Turtiaisen nakkelut siitä, kuinka vain puolet julkisen sektorin töistä ovat tarpeen, paljastavat taas perussuomalaisten karvoja myös sen linjauksista tavalliseen duunariin. Hänellä tuskin on mitään aitoja vastauksia siihen, mikä on hyödytöntä tai hyödyllistä. Tai sitten lopetaan terveyskeskukset hyödyttöminä, ja samaan syssyyn voitaisiin ajaa alas vaikkapa te-toimisto tja puolet poliisilaitoksista. Ja olisiko todennäköistä, että esimerkiksi allekirjoittanut psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa työskentelevänä kuntayhtymän sairaanhoitajana lukeutuisi siihen hyödylliseen joukkoon?

Ilmeisesti koulut ja päiväkoditkin suljettaisiin sen siliän tien, jos se Turtiaisesta olisi kiinni. Opettaja- ja lastenhoitajamassojen tarpeellisuudesta kun ei voi olla varma. Oppisivat olemaan, hyödyttömät kakarat ja työttömät! Ja liekö tarvetta varusmiesten koulutuksellekaan, upseerien työpaikoille?

Yhteenvetona voi joka tapauksessa todeta, että tavalliset julkisen sektorin työntekijät eivät ole mitään paperinpyörittäjiä, eivätkä edes työskentele massoittain vaikkapa kotouttamiseen liittyvissä tehtävissä perussuomalaisten valheellisesti väittämällä tavalla. He ovat erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, opettajia, poliiseja, ja siivoajia. He tekevät erittäin arvokasta työtä ja usein vielä erittäin pienellä palkalla, naisvaltaisuudenkin myötä. He ovat kaikki hyödyllisiä ja tärkeitä ihmisiä työssään.

JAA

6 KOMMENTTIA

 1. Jop oli Ollilta tosi propagantinen kirjoitus Persuista.Varmaan ottaa pattiin Perussuomalaisten pitkälti yli 20% kannatus,joka jatkaa joka kuukausi nousuaan.ja Ollipoika jätti tietenkin mainitsematta,että julkiseen sektoriin kuuluu paljon muitakin kuin siivoojia,sairaanhoitajia,poliiseja,palomiehiä,jne. joita ammattikuntia persut EIVÄT OLE LAKKAUTTAMASSA;VAAN PÄINVASTOIN LISÄÄMÄSSÄ:

  Turtiainenhan on asiassa täysin oikeassa.Tähän asiaan on puuttunut myös Tasavallan Presidentti Niinistö mainitsemalla,että julkinen sektori on liian suuri elättäjiinsä nähden(työntekijät),ja hyvinhän muistetaan keskustan Sipilän lista jossa oli 20 000 virkamiehen erottaminen,mutta kepu veti listansa nopeasti pois äänestäjien ja yleisen paheksunnan vuoksi joka toimenpiteestä olisi seurannut.

  Julkinen sektori yrittää epätoivoisesti säilyttää mammuttimaisen kokonsa kaatamalla säästöt ja veronkorotukset pienituloisten duunarien niskoille mutta kun verot ovat jo ennestään tapissa niin se tie ei kestä.

  Julkinen sektori on nykyisellään Suomen kantokykyä massiivisempi ja joutaakin purkaa mutta leikkaukset ja purkamiset on tehtävä oikeista kohti, ei kansalaisten palveluista eikä työtekijöistä vaan johtoportaasta, johdon palkoista ja palkkioista, kultaisista kädenpuristuksista, ylipitkistä lomista, jatkamalla työaika yksityisen sektorin mukaiseen 40 tuntiin viikossa ja muista vastaavista epäreiluista eduista yksityiseen sektoriin nähden.

  Julkinen sektori ei voi olla palkkajohtaja koska se johtaa verojenkorotuskierteeseen mikä on äärettömän haitallista ja epätervettä koko maan taloudelle.

  Nythän tässä yritetään vain koko ajan tehdä lisää vääryyttä millä Suomen ongelmat eivät varmasti ratkea vaan lisääntyvät, kun yritetään kurittaa yksityisen sektorin duunareita entistäkin kurjempaan asemaan, ja säilyttämään julkisen sektorin koko, palkat ja edut entisellään tai jopa lisäämään niitä!!

  julkiseen sektoriin kuulu Kela,joka jakaa miljardeja vuosittain,Liikelaitokset,Kuntayhtymät,Valtionyhtymät,Oikeuslaitos,Ympäristönsuojelu,Puolustusteollisuus,Viihde,Liikenne,tiedotustoiminta….sekä vasemmistolaiset yliopistot.
  Sekä tietenkin Armeija joka tekee kohta 20-Miljardin kaupat hävittäjineen,uusine taistelulaivoineen,ym. tykötarpeineen,ja kaikki nämä työmiesten verorahoilla,ei JULKISEN SEKTORIN VERORAHOILLA;KOSKA TYÖMIEHET ELÄTTÄVÄT JULKISEN SEKTORIN.

  Julkista sektoria on pienennettävä,sen paisuminen ja ennallaan pitäminen korottaa vain normaalin työssäkäyvän maksuja ja veroja,ja onko tämä vasemmistolaista politiikkaa? Niin onko OLLI?

 2. Sitä paitsi Suomessa julkisen sektorin menot ovat EU,n suurimmat 58,7 % verrattuna bruttokansantuotteeseen.EU,n keskiarvo 48%.
  Tästä jo näemme ,että meillä on järjestelmässä iso mätäpaisejonka työläiset,tuntevat nahoissaan suurina veroina ja maksuina.
  Mutta tunnetustihan sosialismi antaa aina julkiselle vallalle lisää tehtäviä,niin silloinhan julkinen sektori on suurempi.

  Ja haittamaahanmuuttoon ja täysin tarpeettomaan kehitysapuun menee jo miljardeja vuosittain,ja luku kasvaa joka vuosi lähes tuplaten kaikkine lieveilmiöineen,ja sekin raha on pois suomalaisilta esimerkiksi psykiatrisesta sairaanhoidosta.

  Suomen julkinen sektori ei toimi, kun olemme mukana eurovaluutassa joka tipahduttaa talouden aivan kuralle. Suuri julkinen sektori tarvitsee toimiakseen valtion itsenäistä toimintaa ja mahdollisuuden päättää itse valtion asioista.

  Kyllä säästöjä löytyy,kun 250 000 turhaa paperinpyörittäjää menee oikeisiin töihin,tai tietenkin peruspäivärahalle,oikeisiin töihin noista ei useistakaan taida olla.

 3. Miksi näitä hyödyllisiä julkisen vallan töitä ollaan niin innokkaasti siirtämässä yksityisille firmoille ? Vasemmistoliitto on ainoa puolue, joka on pitänyt julkisen vallan puolta yksityistämisvimmassa.

 4. Sehän on ollut kokoomuksen lempilapsi,kaikki hyödyllinen mistä voi saada tuottoa myydään ja yksityistetään.Tosi on,että esim. yksityinen terveyssektori saa verovaroin koulutetun henkilökunnan ja yhteiskunnan sairaaloitakin käyttöönsä, ja monen potilaan hoidon maksaa julkinen sektori.Ilman julkista sektoria yksityinen terveysbisnes romahtaisi,ja sitten nämä Mehiläiset sun muut Pörriäiset eivät maksa verojakaan Suomeen,eikä Suomen hyväksi.

  Numeroilla voidaan osoittaa, ettei nykymeno voi jatkua. Olemme tuhon tiellä.
  Meille käy samoin kuin muillekin ylivelkaantuneille maille. BKT-kasvu ei enää voi auttaa, koska niin suurta kasvua ei voi olla tulossa, että suunta oikenisi. Suomi ei pystynyt lyhentämään edes korkeasuhdanteessa velkojaan, miten se pystyisi koskaan. Edellisten sukupolvien keräämää myytävää omaisuutta ei enää ole.Jälkipolville ei jää edes käytettyjä tekohampaita,vaan ankea toivoton tulevaisuus,jonka tämä sukupolvi on tuhonnut.

  Eläkkeitäkään ei kohta makseta,sillä ne ovat velkojen panttina..yli 106-miljardia(Kataisen aikana nousi 47-miljardia),velkaa tulee yli 600 000 euroa tunnissa korkoina.

  Kaikki joista valtio saisi rahaa ,verotuloja,osinkoja on jo myyty.
  Käytännössä velaton Suomen valtio omisti 25 vuotta sitten koko Imatran Voiman, Nesteen, Postipankin, Outokummun, Valmetin, Kemiran, Rautaruukin, Soklin kaivokset, Finnairin, Veitsiluodon ja paljon muuta. Nyt nuo kaikki on pistetty sileäksi. Vain hippusia on jäljellä. Olemme siis myyneet edellisten sukupolvien säästöt, tuhlanneet rahat ja ottaneet valtiolle ja kunnille yli sata miljardia euroa uutta velkaa. Kaikki on tuhlattu. On eletty yli varojen. Rahaa ja velkasitoumuksia on jaettu kehitysapuun, maahanmuuttoon, Kreikkaan, Kyprokselle, kaikkialle. Karkeasti laskien kehitysapu ja humanitäärinen maahanmuutto on maksanut vajaan 30 vuoden aikana Suomelle 30 miljardia, joten pelkästään ne selittävät kolmanneksen valtion velasta. Jos velkaantuminen halutaan aidosti katkaista, on näihin menoihin uskallettava puuttua.

  Vielä,kun Fingrid saadaan lahjoitetuksi jollekkin niin kellään ei ole enää varaa käyttää sähköä,ja kohta varmaan kallein aarteemme maailman paras ja puhtain pohjavesikin lahjoitetaan CocaColalle tai Nestlelle. Suomessa asuu maailman HÖLMÖIN kansa.

 5. koirat haukkuu karavaani kulkee ja sekös vihervasuireita v……….aa