Vasemmistoliitto tietää sen mistä rahat otetaan

10

Vasemmistoliittoa soimataan jatkuvasti siitä, että sillä ei ole realistisia keinoja rahoittaa uudistuksiaan. Todellisuudessa kuitenkin puolueella on aivan selvät ja tuoreet nuotit siihen. Kasvavaa tulovirtaa on haettava kestävästä kasvusta ja työllisyydestä, mutta konstien on oltava laajemmat. Keskeisimpinä keinoina on tehdä palkkaverotuksesta oikeudenmukaisempaa ja lisätä tuloverotuksen progressiota.

Myös Sipilän hallituksen säätämästä suurituloisia henkilöyrittäjiä suosivasta, tehottomasta yrittäjävähennyksestä on luovuttava. Siitä luopuminen toisi valtion kassaan noin 130 miljoonaa euroa. Sen sijaan pienyrittäjiä on tuettava nostamalla alv-alaraja 30 000 euroon.

Myös pääomatuloverotuksen progressio lisäisi oikeudenmukaisuutta. Näin niukempia pääomatuloja saavilta verotus alenisi, kun niitä enemmän kerääviltä se vastaavasti nousisi. Tämä helpottaisi esimerkiksi piensijoittajien taloudellista tilannetta.

Eräs erinomainen keino lisätä valtion verotuloja on uudistaa listaamattomien yhtiöiden osinkoverotusta. Sen myötä valtion kassaan voisi tulla jopa 300 miljoonaa rahaa. Eikä sovi unohtaa erilaisia vakuutuskuorimenettelyitä, joita myös pääministeri Sipilä on hyödyntänyt. Nekin on perattava lävitse ja avattava suomalaisen hyvinvoinnin rahoitusta varten.

Edelleen arvonnousuvero, oikeudenmukainen perintö- ja lahjaverotus, metsälahjavähennyksen poistaminen ja korkovähennysoikeuden rajaaminen olisivat erinomaisia tapoja saada lisää rahaa valtion kassaan.

Unohtaa ei saa myöskään harmaaseen talouteen valuvia varoja. Pakollisen veronnumeron käytön laajentaminen ja tyyppihyväksyttyjen kassakoneiden käyttäminen ovat esimerkkejä siitä, miten sieltä voitaisiin saada rahoja esimerkiksi vanhushoivaan. Unohtaa ei saa myöskään ympäristöverouudistusta, mihin liittyisi muun muassa kaivosveron luominen Suomeen. On suuri synti ja sääli, että maaperästämme kaivetut varat valuvat erittäin suurissa määrin ulkomaille. Kaivosvero on käytössä laajalti maailmassa, joten se ei olisi mikään kummajainen ja toisi vuositasolla 50 miljoonaa euroa Suomeen.

Kaiken kaikkiaan Vasemmistoliiton ”Mistä rahat” -linjauksissa voidaan osoittaa arviolta 2,5 miljardia lisäeuroa valtion kassaan. Näin uudistuksemme voidaan rahoittaa, koska hoitajat ja poliisit tarvitsevat kiistata palkkansa ja perusturvan kohennuksia ei makseta taikaseinästä. Vasemmistoliitto on realistinen ja vastuullinen puolue.

JAA

10 KOMMENTTIA

 1. Suomi ei ainakaan bruttokansantuotteen perusteella ollut koskaan niin vauras kuin nykyään. Rahat vain valuu muualle kuin ihmisten perustarpeisiin. Niin kuin on huomattu, että kokoomusta ei kiinnosta mikään muu kuin köyhimpien kurittaminen ja viinit kauppoihin. Persuja sen sijaan kiehtoo armeija enemmän kuin vanhushoiva, koulutus, lapset ja nuoret.

  • Pölhöllä on taas mennyt Siniset ja Persut sekaisin. Sininen Niinistö on kyllä ollut mies paikallaan,ja huolehtinut maamme puolustuksesta joka on tietenkin tärkeä asia.
   Ja persut ovat kyllä olleet huolissaan noista mainitsemistasi asioista,ja esim.Juvonen on puhunut ja ottanut vanhushoitoa esille jatkuvasti,ennen noita suuria paljastuksia,
   SDP,KOK,KESK ovat syynä juuri noihin mainittujen ryhmien alasajoon.otappa asioista selvää ennenkuin huutelet.

 2. ” Keskeisimpinä keinoina on tehdä palkkaverotuksesta oikeudenmukaisempaa ja lisätä tuloverotuksen progressiota.”

  Vasemmistoliiton tuloverotuksen progression kiristämisen keino alkaa olla loppuunkaluttu, sillä:

  https://www.verkkouutiset.fi/suomen-riesana-kirea-veroprogressio/
  ”Veronmaksajain Keskusliiton kansainvälinen palkkaverovertailun mukaan Suomessa palkansaajan veroprosentti on selvityksen matalimmalla, eli 28000 euron vuosittaisella palkkatasolla hieman eurooppalaisten vertailumaiden keskiarvoa kevyempi.
  Suomalaista keskipalkkaa eli 43 000 euroa vuodessa ansaitsevan veroprosentti on 2,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan vertailumaissa keskimäärin.
  Vertailun suurituloisinta, 140 000 euroa vuodessa ansaitsevaa palkansaajaa verotetaan Suomessa 6,9 prosenttiyksikköä ankarammin kuin muissa Euroopan vertailumaissa keskimäärin.

  Pölhö-Kustaalle; Oletko kokoomuslainen vai miksi kerrot hyvin usein kommenteissasi käsityksiäsi erityisesti kokoomuspuolueesta.

 3. Ei tuossa mallissa pieni- ja keskituloiset kärsisi, päin vastoin:

  ”Vasemmistoliiton mallissa tuloverotuksen progressiota lisätään. Keski- ja varsinkin pienituloisten verotusta kevennetään. Kunnallisveron pienentyneet tuotot korvataan kunnille. Suurituloisimpien valtionverotusta kiristetään maltillisesti: lisäämme voimassa olevaan tuloveroasteikkoon uuden, yli 100 000 euroa tienaavien veroluokan, jossa vero alarajan ylittävästä tulosta on 34 prosenttia.”

  https://vasemmisto.fi/mista-rahat/

 4. Vasemmistoliitolla ei ole mitään muuta lääkettä kuin VEROTUS,kun etsitään säästöjä,ym,ja nekin ovat pelkkiä heittoja,tarkat selvitykset ja laskelmat puuttuu aina.
  Yrittäkää nyt järkeillä ja laskea jotakin muutakin kuin ainaisesti kadehtia ns. rikkaita, jotka teidänkin vasemmistolaisten sekoilut maksavat.
  Sama siis teetkö paljon töitä vai etkö yhtään. Hoidetaan tulonsiirrolla kaikille sama summa,se on sitä vasemmistolaista tasa-arvoa.
  Onneksi vas.ei koskaan tule olemaan pääministeripuolue,ja heti saataisiin 3,2 miljardin säästöt,kun haittamaahanmuutto lopetettaisiin,ja tuo summa kasvaa muutaman vuoden päästä viiteen miljardiin.

  Venezuela on elävä esimerkki vasemmiston toiminnasta.Maassa ei ole ruokaa,sähköjä,sairaaloissa ei ole tarvikkeita,jne.
  Venezuelan pitäisi olla paljon rikkaampi kuin rikkaan öljyvaltion Norjan öljynsä,ja vuosittaisen kolmen satonsa ansiosta,mutta maa on konkurssikypsä,kuten kaikki muutkin sosialistimaat jotka tuo aate on pilannut.Se ei ole onnistunut missään.

 5. Julkinen sektori rahoittaa hyvinvointipalvelut ja esim. tulonsiirrot pitkälti verotuksella. Suomessa ja muualla maailmassa on käytännössä aina kerätty veroja. Nyt on kyse siitä, miten verotus kohdennetaan ja kuka niitä maksaa. Vasemmistoliiton malleissa veroja kerätään varakkailta, pieni- ja keskituloisten verotukseen ei tässä isketä. Jos luit linkkaamani Vasemmistoliiton ”Mistä rahat” – linjauksen, sieltä löytyvät kyllä ihan selvät tutkitut taustoitukset, lähteet ja perustelut esitetyille uudistuksille. En ole löytänyt muilta puolueilta vastaanlaisia aivan konkreettisia esityksiä siitä, millä heidän esittämänsä uudistukset rahoitetaan. Tosin kokoomus on valmis romuttamaan veropohjaa entisetsään suurilla veronalennuksilla, mutta se on toinen tarina se…

 6. Muiden taskuistahan se perinteisesti löytyy. Minä luin ”Mistä rahat”.

 7. Suomi elää tällä hetkellä nousukauden huippua. Silti elämme pari miljardia velaksi.En usko että verojen korotuksilla saadaan tätä menojen ja tulojen epäsuhtaa kuriin. Siksi on tehtävä rakenteellisia uudistuksia.Se vaatii kuntien, kaupunkien ja valtion henkilöstön rajua vähentämistä. Sitä vaan kukaan vasemmistopuolue ei uskalla sanoa ääneen koska heidän kannattajansa ovat pääosin julkisella sektorilla tai valtionyhtiöissä.

 8. Kuuleppa Olli.-Parhaiten ansaitseva 10 prosenttia maksaa ansiotuloverokertymästä noin 70 prosenttia. Absoluuttisina lukuina tämä tarkoittaa noin 400 000 suomalaista palkansaajaa veroineen.
  Satatuhatta vuodessa ansaitsevat maksavat 30% kaikista valtion ansiotulokertymistä,heitä on noin 65 000 henkeä.Ilmeisesti nämä ryhmät ovat jo vahvasti mukani ”taloustalkoissa”.

  Parempi osaisten korkea progressiivinen verotus ajaa maasta pois! On todella järkevä tappaa lypsävä lehmä!?
  Oikeasti suuret tulot ovat pääoma ja osinkotuloja joista ei veroja paljon maksella,näihin voisi vas,kin puuttua.
  Progression kiristäminen johtaa reaalisen ostovoiman supistumiseen, kun yritysten pitää lisätä myyntiään verokiilan vuoksi 2,6-2,8 euroa jokaista duunarin palkankorotuksen käteen jäävää euroa kohden.
  Tuloveroa on alennettava ja progressiota loivennettava, jos haluamme luoda talouskasvulle ja työllisyyden paranemiselle edellytykset.

  .Verotuksen koventamista on kommunistit, vasemmisto ja melkein kaikissa puolueissa kateelliset ihmiset ajaneet vuosikymmeniä.
  Nyt ne samat ryhmät haluaisi lyödä lopullisen niitin, yrittävien ihmisten ja yritysten ruumisarkkuun. Näin saavutettaisiin se lopullinen päämäärä, siirtyä kommunistiseen järjestelmään lopullisesti.
  Se on rauhanomainen siirtyminen kolhoositalouteen. Ilmeisesti katkerat ja kateelliset kansalaiset haluaisivat sen tapahtuvan nopeasti.
  Se ei ole valtiosalaisuus, kun meitä on hallinneet presidettiä myöten Taistolaiskommunistit, tulokset on näkyvissä.