Vastaisku Googlelle

0

On se nykyään niin helppoa, kun kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaus ”Kuukkelista”! Sen kun vaan kirjoitat kenttään sanoja, niin johan alkaa hakukone laulaa. Paitsi että aika usein käy niin, että hakutuloksia on tuhansia ja monet niistä johdattavat sellaisen tiedon äärelle, jonka todenperäisyydestä ja tarkoituksenmukaisuudesta voi olla montaa mieltä. Erityisen vaikealta tiedonhaku voi tuntua silloin, kun voimavarat ovat vähissä esimerkiksi sairastumisen tai muun hankalan elämäntilanteen vuoksi. Voi kunpa olisi joku sivusto, johon olisi suodatettu sellaista tietoa, jota tällaisessa tilanteessa oleva Pohjois-Pohjanmaalla asuva ihminen tarvitsee! Ja onhan se: täysin uudistunut järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan sivusto ihimiset.fi.

Jokainen meistä voi jossain elämänsä vaiheessa sairastua, vammautua, päätyä omaishoitajaksi, kokea yksinäisyyttä, päättää parisuhteen tai joutua taloudellisiin vaikeuksiin. Yhteiskunnan tukijärjestelmät auttavat silloin tiettyyn pisteeseen asti, mutta usein vaikeuksien voittamiseen tarvitaan myös sellaista apua, jota yhteiskunta ei pysty tarjoamaan. Silloin avuksi voivat oman lähipiirin lisäksi tulla erilaiset ryhmät, yhteisöt, yhdistykset ja järjestöt. Pohjois-Pohjanmaalla näiden toimijoiden tarjoamaa ammatillista ja vertaistukea voi etsiä maksuttomasta, helppokäyttöisestä ihimiset.fi-palvelusta.

Ihminen voi myös kaivata mukavaa tekemistä ja kanssakulkijoiden seuraa. Joku haluaa oppia uusia taitoja tai auttaa toisia ihmisiä. Näihinkin asioihin ihimiset.fi tarjoaa kanavia. Yhteisöjen järjestämät maksuttomat ja edulliset koulutukset ja tapahtumat, vapaaehtoistehtävät ja erilaisten kohtaamispaikkojen aukioloajat löytyvät ihimiset.fi-palvelusta kätevällä hakutoiminnolla.

Uudistettu ihimiset.fi on avattu maakunnan asukkaille ja toiminnan järjestäjille toukokuussa. Tähän mennessä siellä on ilmoittanut tietojaan jo lähes 60 toimintaa ja/tai vapaaehtoistoimintaa järjestävää tahoa. Katso, löytäisitkö palvelusta juuri sinua kiinnostavia juttuja!

Ps. Ihimiset.fi on osa valtakunnallista toimeksi.fi –verkkopalvelukokonaisuutta, josta löytyy omat sivustonsa myös lappilaisille, keskisuomalaisille, pohjoiskarjalalaisille, kaakkoissuomalaisille, lohjalaisille ja espoolaisille. Verkkopalvelu laajentuu vuoden 2018 aikana myös uusille alueille.

Helena Liimatainen

Projektipäällikkö, järjestöagentti
Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.