Nykyinen energiatodistus on turha ja kallis

0

Kansalaiset ja asiantuntijat eivät ole olleet oletetustikaan tyytyväisiä viime kesäkuussa voimaantulleeseen lakiin energiatodistuksista. Eilen eduskunnan käsittelyyn pääsi kansalaisaloite, jonka tavoite on tehdä kiinteistöjen energiatodistusten tekemisestä yksinkertaisempaa ja halvempaa.

Kotitalouksien energiamäärän seuraaminen tulee perustua todelliseen kulutukseen. Arvioitu laskennallinen energiankulutus ei välttämättä vastaa lainkaan todellisuutta. Energiatodistuslaki laittaa varsinkin vanhojen ja pienten kiinteistöjen omistajat kohtuuttoman vaikeaan tilanteeseen. Mummonmökkien arvo voi laskea silmänräpäyksessä.

Jokainen pientalossa asuva tietää kyllä energiankulutuksensa, ja pyrkii sitä vähentämään. Kalliilla ja byrokraattisella paperisodalla ei kannusteta ketään säästämään energiaa eikä ympäristöä.

Kannatan lämpimästi kansalaisaloitteessa esitettyjä muutoksia energiatodistuslakiin. Energiatodistus, joka perustuu todelliseen kulutukseen, olisi huomattavasti halvempi ja totuudenmukaisempi.

Asumisen energiatottumuksien parantamiseksi ja kulutuksen vähentämiseksi tarvitaan valistusta, uutta teknologiaa, älykkäitä sähköverkkoja ja energiatehokkaiden lämmitystapamuutoksien edistämistä. 

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.