Sopimus: Arktisen merialueen kalastus kielletään 16 vuodeksi

1
Meitä on herätelty tutkijoiden, kansalaisaktiivinen ja koululaisten toimesta. Olemmeko heränneet maapallon heikkenevään tilaan? Kasvihuonekaasupäästöjen ja saasteiden kasvamiseen, voimistuvaan ilmastonmuutokseen, kemikalisoitumiseen, radioaktiivisten saasteiden leviämiseen, lajikatoon, luonnon monimuotoisuuden ja puhtaan veden katoon.. maapallon ekosysteemit ovat romahtamisvaarassa. Ja me olemme lopulta osa luontoa.

EURACTIC media välitti (15.2) mielenkiintoisen ja tärkeän uutisen, että ystävänpäivänä (14.2) saatiin iso osavoitto pohjoisten merialueiden kalakantojen, vaelluskalojen ja meriekosysteemin ystäville: EU, Kiina, Venäjä, USA, Kanada, Korea, Japani, Tanska, Norja ja Islanti yhdessä saavuttivat kansainvälisen sopimuksen millä kielletään Arktisen Jäämeren aavan meren kalastus 16 vuodeksi.

Sopimuksen kattama merialue on 2,8 miljoonaa neliökilometriä Arktista aavan meren merialuetta. Alueella ei ole vielä kalastusta, mutta globaalin ilmastonmuutoksen aiheuttama arktisen jäämeren sulaminen jäästä kesäisin aiheuttaa sen, että kansainvälisellä kalastuksella on ollut kiinnostusta alueeseen.

Päätöksellä pyritäänkin ennalta ehkäisevästi suojaamaan kyseisen, vielä kalastukselta koskemattoman alueen meriekosysteemiä ja kalakantoja. Päätös on historiallinen ja erityisen tervetullut.

Nyt pitää varmistaa, että sopimus tulee todella voimaan. Sopimus tulee voimaan, kun kymmenen sopimuksen allekirjoittamaa maata on ratifoinut sen parlamenteissaan. Toivottavaa on, että tämä tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

Kokonaisuudessaan uutinen oheisesta linkistä:

EURACTIC uutinen

JAA

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.