Vaikeimman ja vaa\’an kautta

0

”Haussa huumorintajuinen ja raudanluja piiskuri-PT mukaan luomukuntoprojektiin.”

Jotakuinkin näillä sanoilla julistin personal trainerin paikan auki jokunen viikko sitten. Ihan helppo nakki rekrytointi ei ollut. Vähän hämmästyttikin miten moni taitavaksi tiedetty epäröi projektin edessä. ”Tää sali ois kuitenkin niin helppo…”, ”Ei ne lihakset kävelemällä kasva!”, ”Meidän salilla on tavattoman edullista treenata.”  Vai liekö vika liikkujassa: kun itse luulee tietävänsä kaikkein parhaiten ja samalla odottaa ammattilaiselta ihmetekoja, taidan olla valmennettava kuin sadusta.

Leikkiin lupautui lopulta mukaan PT Toni Väyrynen, jolla ammattipätevyytensä lisäksi on omakohtaistakin kokemusta elämäntapamuutoksesta ja -remontista. Ja ainakin miehen jäntevä olemus ja luja kädenpuristus vakuuttivat heti ensitapaamisella. Tässä täytyy olla asiansa osaava liikuttaja!

Jotta luomuliikuntaprojektissa päästiin alkuun, täytyi lähtötilanne kartoittaa. Luultavasti tämän projektin hirvein hetki. Kun on vuosia kelluskellut kieltäymyksessä ja vältellyt tosiasioiden hyväksymistä, oli kylmää kyytiä katsella viskeraalirasvaansa silmästä silmään. Viskeraalirasva on siis sitä sisäelinten ympärille kerrostuvaa tauhkaa, joka on rasvoista kaikkein vaarallisinta. (No eipä sen vähemmän varallisen takapuoli- ja reisirasvankaan ylimäärä mitään hurraahuutoja herättänyt.)

Näihin tosiasioihin pääsin siis käsiksi InBody-kehonkoostumusmittauksen avulla. Muutama sekunti jonkinlaisen hennon sähkövirran lävistämänä ja viime vuosien löysäily tulostui paperille rumiksi numeroiksi. Mälsää katsottavaa, todella.

Kehonkoostumuksen lisäksi aloitustapaamisella testattiin myös lihaskuntoa.  Mikä nyt kaltaiselleni riskille arkiliikkujalle ja luomulihaskimpulle on lastenleikkiä, taisin siinä vielä testiä aloittaessani ajatella. Mutta mitä sitä tyhjää. Kun pöngertää itseään ylös vatsalihasrutistukseen ja jo kolmannella on aivan lopussa, tulee mieleen monta asiaa. Useimmat niistä eivät kovin aurinkoisia.

Aloituspalaverista laahusti kotiin siis verrattain lyöty liikkuja. Suunnilleen kaikki, mitä oli kehostaan ja tottumuksistaan kuvitellut, näyttikin tosiasioiden valossa äkkiä aika irvokkaalta. Hyvin laihana (sic!) lohtuna pt Tonin lupaus minulle henkilökohtaisesti räätälöidystä liikuntaohjelmasta ja ruokavaliosta, joka valmistuisi tuota pikaa.

JAA