Roomalainen ja keskiaikainen kaupunki Tarragona

0

Jakauduimme kahteen bussiin, missä emäntinä toimivat oppaat Anne ja Mariann ja otimme suunnaksi Italian ulkopuolella olevista Rooman valtakunnan ajan kaupungeista parhaiten säilyneen Tarragonan. Kaupunki tunnetaan erityisesti roomalaisaikaisista raunioistaan.

Retkipäivä alkoi tutustumalla roomalaisten ajan akveduktiin. Tätä vesijärjestelmää pitkin vesi johdettiin aikoinaan kaupunkiin. Paikka sijaitsi hieman Tarragonan ulkopuolella kauniilla puistoalueella, johon paikalliset tulevat maastopyöräilemään ja kävelemään. 

Vanhassa kaupungissa kävellessämme katetraaliin saimme kuulla ja nähdä paljon, pitkän historian omaavasta Tarragonan kaupungista. Vaikuttava katetraali oli rakennettu useissa eri osissa ja vaiheissa. Se onkin sekoitus romaanista ja goottilaista rakennustyyliä. Lisäksi sen sisäpihalla sijaitsi kaunis puutarha.

Tutustuimme hyvin säilyneeseen, meren rannalla ja neljänkymmenen metrin korkeudella sijaitsevaan amfiteatteriin. Siellä gladiaattorit ovat taistelleet villieläimiä vastaan. Lisäksi näimme 30 000 ihmistä vetäneen sirkusalueen, missä aikoinaan on kilpailtu hevosvaunuilla.

Pitkän kävelyn retken jälkeen nautimme maukkaan lounaan. Pääsimme maistamaan myös katalonialaisia herkkuja.

Paluumatkalla pysähdyimme paikalliseen viini- ja herkkumyymälään. Täältä saimme maukkaita tuliaisia. Pitkän päivän jälkeen hotellille päästyämme olivat matkalaiset iloisia uusista kokemuksista.

JAA