Viisi asiaa, joita odotan tulevaisuudelta

1

Joskus käyn todella kärsimättömäksi. Monet lääketieteelliset, tekniset, logistiset ja sosiaaliset keksinnöt ovat lähellä, mutta vielä ne eivät paranna elämää eivätkä ole vaivatta käytössä. Muun muassa näistä haaveilen:

1. Vapautus ruokaostoksista. Ihminen on mennyt kuuhun (liki 50 vuotta sitten), mutta yhä vain kuljetaan marketien hyllyväleissä miettimässä, missä olikaan leivinpaperi tai tomaattimurska. Tavallisen kotitalouden ruokaostokset aika lailla toistuvat viikosta toiseen, joten itse asiassa myös kauppalistojen teon voisi automatisoida. Ruokaostokset kokonaan verkkoon ja kotiinkuljetus kannattavaksi, kiitos!

2. Unen hallinta. Minulla on ollut vaikeuksia yöunen kanssa. Olisi ihanaa, jos jokin elintoimintoja mittaava ranneke ilmoittaisi, koska on nukahtamisen kannalta otollisin hetki siirtyä petiin. Samoin jokin unikäyriä mittaava härpäke voisi herätellä minua aamulla pehmeästi juuri silloin, kun olen tullut sopivaan univaiheeseen.

3. Ravinnon optimointi. Ruokailut viiraavat välillä epäterveellisen puolelle, ja apteekista kalliisti ostettu vitamiinien cocktail tuntuu veikkailulta. Kuka mittaisi, mitä tarkalleen tarvitsen, ja annostelisi sen?

4. Etätyö. Kuinka paljon kärsimystä aiheuttavat toimistohäly ja keinotekoiset työajat? Kuinka paljon aikaa säästyisi työmatkoista? Tehdastyön aikaiset rajoitukset pois. Tekeminen, tarkoituksenmukaisuus ja aikaansaannokset pintaan!

5. Auringosta nauttiminen. Kun aivotyöläinen on vapautettu nukkumaan ja työskentelemään itseään kuunnellen, hyvinvoinnin voi kruunata yksinkertaisella aikataulujoustolla: kun aurinko paistaa, rynnätään ulos. Läppärin näppäimiä ehtii hakata sateellakin.

Kuva: Ryan McGuire / gratisography.com

1 KOMMENTTI

  1. sehän tuo kaupassa käynti on monelle eläkeläiselle päivän huvi, kohokohta ja sos. tapaaminen. kuten lekurissa käynti. ei sitä saa viedä pois, jos vain kaupassa voi käydä ja jaksaa. muutenkin ovat liikaa kotona. jollekkin yli kiireelliselle se voi olla hyväksi, jota toki epäilen?. miten voi olla elämässä niin kiire. pumppu, aivojen verisuoni siinä taitaa jossain vaiheessa pettää. no, silloin on kauppahuolet sitten pois. minusta ihan itse aihetettu vika, jolle ei ole takuuta annettu syntymälahjaksi?. Ps. jos suuret joukot töissä olijoista siirtyy nettiin, kaupat pienenee myyntitiloilta ja nettiosaamattomien hinnat nousee. niin arvelen.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.