Miksi on tärkeää olla siro?

0

Oi, onpa hän hoikka! Etäältä katsoen ikää tippuu pois jopa vuosikymmeniä. Voi, onpa hän pyöristynyt. Kasvoilta on hävinnyt juuri se hienovarainen terävyys, joka teki hänestä poikkeuksellisen kauniin.

Ihmisen fyysinen olemus jättää vahvan vaikutelman ja muistijäljen. Sekä itseä että muita tulee tarkkailtua armottomin ajatuksin. Osasyy on varmasti hoikkuuden alitajuisissa viesteissä: hoikka ihminen vaikuttaa nuorelta ja terveeltä. Siinäpä kaksi haluttua ominaisuutta!

Silti hoikan varren tavoittelu ja kilojen sureminen uuvuttaa. Eikö ihmiseltä löydy tärkeämpää tekemistä kuin olemuksensa viilailu ja muiden olemuksen arvostelu? Miksi ulkoinen maailma on tärkeämpi kuin sisäinen?

Onneksi vireillä on vastaliike. Voisiko tipattoman tammikuun ja lihattoman lokakuun seuraan tulla huoleton huhtikuu, kysyy naistenlehti. Sen ideana olisi vaalia elämän iloisia puolia ja tehdä enemmän asioita, joista nauttii. ”Henkisen jaksamisen täytyy tulla ensin”, sanoo nuori poptähti. ”En liiku”, vastaa vammaisaktivisti Twitterissä #liikunkoska-keskusteluun. ”Vammaisellakin on oikeus valita, millä lisään hyvinvointia. Pidennän elinikää tutkitusti lukemalla, kirjoittamalla, ompelemalla, käymällä näyttelyissä ja elokuvissa. Liikunta on yliarvostettua kulttuurin rinnalla.”

Samoilla linjoilla jatkaa tunnettu kirjailija: ”Nykyisin kiinnitetään paljon huomiota ulkonäköön ja käydään kuntosalilla. Minusta on tärkeää kiinnittää huomiota mieleensä ja rakentaa sitä määrätietoisesti. Ole hyvä ihminen lähimmäisillesi. Olennaista on ystävällisyys ja huomaavaisuus.”

Oulussakin pääsee jo päikkärijoogaan, jossa voi luvan kanssa vetää päiväunet keskellä arkipäivää.

Näistä ajatuksista voimaantuneena jätin itsekin heti lenkit väliin ja kiiruhdin lukemaan matemaatikko ja akateemikko Olli Lehdon 400-sivuisen elämäntarinan Ei yliopiston voittanutta. Olen pitkä enkä enää edes kovin kapea, joten siro maailma tuntuu aika kaukaiselta. Silti luulen, että totuus on jossain siellä välillä: liikunnasta tulee todella hyvä olo, mutta niin tulee hemmetin monista muistakin asioista.

Kuva: Ryan McGuire / gratisography.com

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.