Eduskunnan viikko: Nuoria vieraita ja painavaa asiaa

1
Painavaa asiaa -tapahtumassa annettiin lupauksia.

Otin viime viikolla vastaan ensimmäisen varsinaisen vierasryhmäni eduskunnassa, kun Raahen nuorisovaltuuston työvaliokunta kävi vierailulla. Koska eduskuntatalo on remontissa eikä Sibelius-akatemian evakkotiloissa ollut torstaina täysistuntoa, emme päässeet kävelemään vallan käytäville vaan juttelimme parin tunnin ajan Kansalaisinfon tiloissa.

Ehkä siinä tulikin juteltua hieman enemmän eduskunnan toimintatavoista ja kansanedustajan työstä, kun ei tarvinnut toimia turistioppaana. Kuulimme avustajani kanssa myös nuorisovaltuuston meneillään olevista hankkeista. Vireillä on muun muassa aloite kehonpainoharjoitteluun perustuvasta liikuntapuistosta. Samantyyppistä on toivottu myös kaupunginvaltuustossa, joten kaikenikäisten liikuntapaikka voi hyvin toteutuakin.

Toinen viikon kansalaistapaaminen oli kansalaisjärjestöjen Painavaa asiaa -tapahtuma. Perjantaina Pikkuparlamentin eteen kohonneessa telttakylässä kävin keskusteluja muun muassa kestävästä energiapolitiikasta ja TTIP-vapaakauppasopimuksesta. Puhuimme myös liikenne- ja viestintäinsfraktruktuurista ja siitä, kuinka tärkeää sitä on kehittää.

Siinä missä viime viikolla tehtiin pikapikaa teknisiä lakimuutoksia, tällä viikolla päästään kunnolla asiaan. Huomenna keskustelussa ovat muun muassa hallituksen vuosikertomus sekä Valtiontalouden tarkastusviraston kertomus puoluerahoituksen valvonnasta. Näistä tulee varmasti puheenvuoroja riittämään.

Loppuviikosta käännetään katseet vuosikertomuksista tulevaisuuteen, sillä torstaina päässemme valitsemaan pääministeriä. Seuraavalla viikolla onkin sitten perusteelliset keskustelut leikkaushallituksen hallitusohjelmasta.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä, Katja! Jatka samaan tyyliin raportointiasi, kuin myös työtäsi edustajanamme.! Olet asiallinen, konkretiaan luottava vasemmistolainen. Et mikään turhien asioiden kanssa hörhöilijä, vaan pienituloisten ja vähäväkisten puolustaja, suomalaisten asiat etusijalla. Menestystä!

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.