Eduskunnan viikko: Huoli Postista

5

Menneen viikon suurin uutinen oli keskiviikkona julkaistu hallitusohjelma, josta eduskunta aloittaa keskustelut huomenna. Ohjelma on osoitus siitä, miten täydellinen yliote EK:lla ja kolmen puolueen oikeistoblokilla on suomalaisessa politiikassa vaalien jälkeen. Jotta asia ei jää kellekään epäselväksi, hallitus panee työntekijäliitot päättämään lopuista leikkauksista – strategiaan tietysti kuuluu vuodetun kiristyslistan olemassaolon kieltäminen.

Tiistaina eduskunnassa vieraili oululaisen Pöllökankaan koulun ysiluokkalaisia. Muiden kansanedustajien kanssa vastailimme tiukkoihin kysymyksiin aina eutanasiasta avioliittolakiin ja eduskuntaryhmien sisäisiin erimielisyyksiin.

Perjantaina jätin eduskunnan kansliaan kirjallisen kysymyksen postipalveluiden turvaamisesta ja Postin omistajaohjauksesta. Viimevuotisten irstisanomisten perään Posti on ilmoittanut ajavansa alas suurimman osan myymäläverkostaan. Nyt irtisanomisuhan alla on 380 postialan ammattilaista.

Perustelujen jälkeen kirjallinen kysymykseni kuuluu: Mitä Postin omistajaohjauksesta vastaava ministeri aikoo tehdä omistajaohjauksen kehittämiseksi sekä laadukkaiden postipalvelujen ja kattavan palveluverkon turvaamiseksi ja kehittämiseksi?

Tällä viikolla osallistun Palvelualojen ammattiliitto PAMin liittokokoukseen. Työntekijöiden joukkovoima ja yhteisen strategian miettiminen ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan, kun EK ja hallitus yrittävät murtaa neuvottelujärjestelmää ja lisätä tuottavuutta ilmaistyöllä ja työhyvinvointia rapauttamalla.

Tiistaina alkaa hallitusohjelman käsittely eduskunnassa. Keskusteluissa tullaan muistuttamaan varsinkin Keskustan ja Perussuomalaisten kansanedustajia heidän viime kauden ja vaalikampanjoiden linjauksistaan, jotka ovat päinvastaisia kuin puolueiden sopimassa hallitusohjelmassa. Ohjelman perusteella näyttääkin siltä, että Kokoomus on vaalien suurin voittaja.

JAA

5 KOMMENTTIA

  1. Noin loogisesti ajatellen homma on niin, että Sipilä on kiistänyt tiedon. Mikäli hän jää kiinni valheesta on hän vähintäin rampa ankka. Näin ollen katson Sipilä lausunnon olevan tosi. Sen sijaan kokoomuksella/EK:lla lienee tarvetta torpeedoida yhteiskuntasopimus. ”Vuodon” lähde löytynee siltä suunalta. Tai kyseessä voi olla IL:n myynninedistyskampanja, ei olisi ensimmäinen ankka. Huomionarvoisaa on ettei muiden medioiden toimittajilla ole laikaan hajua ”vuodosta”.

  2. Vasuri vastustaa työpaikkojen syntymistä Pohjois-Suomeen (Pyhäjoen voimalahanke). Voisi kysyä itseltään: ”Mitä pahaa ihmisten työllistymisessä on”? Posti toimii jo nyt useissa päivittäistavaramyymälöissä ja oikein hyvin pitkine aukioloaikoineen. Osoittaa populismia puuttua pikkuasioihin ja jättää oikeasti työllistävät huomiotta. Mites se Piehingin kouluasia? Kuka sössi? Vasurit hiljaa asiasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.