Olette varmaan seuranneet viime päivien uutisointia ja keskustelua yksityisistä hoivakodeista. Näissä yksiköissähän asuu / hoidetaan / hoivataan myös elämän loppuvaiheessa olevia ihmisiä. Iän puolesta jo kuolemassa olevia, mutta myös sairauksien uuvuttamia kuolevia ihmisiä…

Enemmän tai vähemmän saattohoitovaiheessa olevia on hyvin erilaisissa hoitoyksiköissä. Myös omassa kodissa. Kaikkia ei hoideta eikä siirretä erikoissairaanhoitoon tai edes terveyskeskuksen vuodeosastolle. On hyvä asia, että näistä ongelmista nyt viimeinkin puhutaan julkisuudessa ja varsinkin näin vaalien alla.

Mahtaa tulla mielenkiintoinen seminaari kun päätin osallistua helmikuussa 14.2 ”onko maallamme malttia ikääntyä arvokkaasti” juhlaseminaariin Finlandiatalolla…

Seminaarin avaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko 

Viime päivien uutisoinnin perusteella me Suomessa annamme hyvin maltillisesti ikääntyville heidän tarvitsemaansa hoitoa ja hoivaa.

Hoitajia yksikössä liian vähän, tilanteita, että ei lainkaan, suihkuun kerta viikkoon, vuoteesta pudonnut jätetty lattialle….mitä muuta kaikkea….lista jatkuu….lääkkeet annetaan miten sattuu ja ovatko edes oikealle henkilölle…yksikön henkilöstön lääkelupia ei löydy…hoitaja ei tiedä asukkaan sairauksia kun ensihoito saapuu paikalle…

Näin kuuluvat tervetulosanat seminaariin…..!

”Nyt on hyvä aika tulla kuulemaan, mihin suuntaan edetään väestön ikääntymisen myötä Suomessa ja kansainvälisesti.” 

Lienee lohdullista tiedostaa, että ei se suunta ainakaan voi olla huonompaan suuntaan menemistä mitä tulee hoitoon ja hoivaan. Alemmas hyvinvointiyhteiskunta ei tästä enää voi kertakaikkiaan mennä.

Vieläkö joku kannattaa Sipilän hallituksen SOTE-uudistusta ja valinnanvapautta?

Lainaus Uuden Suomen uutisesta 26.1.2019

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin sopimusasiantuntija Teemu Hiilinen varoittaa sote-uudistuksen saattavan pahimmillaan johtaa siihen, että Suomessa nähtäisiin paljon tällä viikolla suomalaisia järkyttäneen Esperi Caren pyörittämän hoivakodin ongelmien kaltaisia tapauksia.

”Uusi sote toisi meille valtavan määrän uusia vastaavia tapauksia – tapauksia joita kukaan ei pystyisi valvomaan”, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hiilinen huomauttaa, että hallituksen kaavailema sote-malli on rakennettu yritysten omavalvontasuunnitelmien varaan, joita on pitänyt noudattaa jo kahden viime vuoden ajan.”

——————

Sanonta kuuluu….Pukki kaalimaan vartijana…..

5 KOMMENTTIA

  1. Kyllä se muuten voi mennä alemmaksi, valitettavasti. Sipilän-Orpon joukkio on myymässä ylikansallisille rosvofirmoille niin sote-palvelumme kuin muutkin muinaisen hyvinvointivaltiomme ihmisen hyvinvoinnin turvapalvelut. Tämä mijardöörikööri ei välitä muualla saaduista surkeista kokemuksista kun pääasia on tuhota julkiset palvelut. Voi vain ihmetellä mikä päähänpinttymä näitä muutoksia ajaa. Meillä on yksi maailman parhaista terveyspalvelujärjestelmistä, joka olisi paras pienillä lisäinvestoinneilla, mutta oululais-kempeleläinen insinööri ei muista ikivanhaa viisautta: If it works, don’t fix it.

  2. Ikäväkyllä vieläkin alemmas edesmennyt hyvinvointiyhteiskuntamme voidaan tästäkin vielä tahallaan tuhota.
    Jos tämä suuntaus ’kaikki yksityistetään totalitaristisille markkinavoimille’ jatkuu edelleen maamme elintärkeän infran, kansallisvarallisuuksiemme, koulutusjärjestelmämme … toivottavasti viimeisenä puolustusvoimat.
    Tämä ei ole liioittelua – mm. Venäjä, Britannia ja USA on käytännössä siirtänyt kansallisten ammattiarmeijoidensa toimintaa yksityisille yrityksille välttääkseen kaikkien sekä kansallisten että kansainvälisten lakien määräykset.
    Sipilän hallituskaudella tämä maanpetoksellinen tehdenssi on ollut ja on erittäin vahva.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.