Tupakoinnin lopettamisen tuska.

7

Vuoden sisällä olen yrittänyt päästä eroon tupakasta jo useamman kerran. Nyt taas päätin yrittää lopettamista. Siinä tupakan poltossa ei ole kyllä mitään järkeä. Miksiköhän sitä aikoinaan alkoi edes polttamaan? Tai no löytyyhän sitä syitä. Tapapolttaminen. Kahvin tai ruokailun jälkeen on niin kiva ”pistää” tupakaksi.

Minulla alkoi mennä tupakkaa askin päivävauhdilla ja ihan pysähdyin, että näinkö tosiaankin annan tämän mennä jatkossakin? Aionko polttaa loppuikäni ja miksi? Käyttää isot rahat itseni myrkyttämiseen ja tarkoituksella altistaa itseni sairauksille. Tämän kaiken olen tiennyt ja siitä huolimatta polttanut vuosikausia. Niin me tupakoitsijat oikeastaan kaikki tiedämme tupakoinnin riskit, mutta siitä huolimatta käymme ostamassa askin ja poltamme. Riippuvuus menee järjen ohitse. Niin se menee monessa muussakin riippuvuudessa. En tiedä kuinka tulen onnistumaan tässä tupakan polttamisen lopettamisen yrityksessäni, mutta yritän kuitenkin.

Kroppani huutaa ”hoosiannaa” ja minä mielessäni mietin, että siinäpä kärvistelet ja että tupakkaa ei tule eikä tipahda. Ite tämä kestettävä on kun ite myös aiheutettukin. Aski meni päivässä viimeisinä aikoina ja se loppui kuin seinään. Kroppa on tosiaan eri mieltä, mutta olkoon. Tiedän, että tämä ei tule olemaan helppoa. Mutta otetaan päivä kerrallaan. Kiirettä ei ole, mutta päätöksessä on pysyttävä ja varsinkin silloin kun tulee heikoin hetki.

Olen päättänyt, että mitään tupakan korvikkeita en käytä, vaan sen lopettamisen on tapahduttava ihan omalla päätöksellä. Minulla on muutamia ystäviä, jotka ovat sitten jääneet kiinni niihin korvikkeisiin.

Meneehän se kesä näinkin. Tupakoinnin lopettamisen kärvistelyssä. Vuorokausi tupakoimattomuutta on nyt tätä kirjoitettaessa täynnä. Eli kaksikymmentä (20) savuketta olen jättänyt polttamatta. Kyllä sen jo tuntee, mutta niin se pitääkin tuntua. Palaan asiaan elokuussa ja katsotaan kuinkas äijälle on käynyt. Onko elokuussa tupakka palannut elämääni vai olenko kyennyt olemaan siitä erossa….?

JAA

7 KOMMENTTIA

  1. Ehdottomasti, juuri oikea tapa lopettaa on nimenomaan ilman nikotiinikorvaushoitoja. Näin vieroitusoireet kestävät 4-5 päivää ja olet voiton puolella. On tärkeintä varmistaa ettei elimistöösi pääse enää nikotiiniä missään muodossa. Esimerkiksi juurikin nikotiinipurkka tai vähäinenkin passiivinen tupakointi aktivoi vierotusoireet ja himon välittömästi.

  2. Mulla tupakan lopettaminen onnistui Champix kuurilla, n. puoltoista vuotta oon ollu polttamati nyt. Suosittelen. Hoitavalta lääkäriltä varmastikkin saa reseptin kun haluaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.