Tulleehan Joulutori

0

Totesin viime marraskuun blogissa, että ”Joulutori tullee” … Joskus! Jos Liikekeskus ja AVI vuosien vatuloinnin, ja tiukan glögi-valvonnan sijaan antaisivat Oulun siirtyä nykyaikaan.

Joulutorin saamisessa on epäonnistuttu liian usein. Viime vuonna kauppiaat valittivat Valkeaan typistyneen joulutorin kalliista myyntipaikoista.

Oulu ilman Rotuaarin lukuisia tapahtumia on liian väritön. Joulutori on välttämätön osa elävää Rotuaaria.

Kaupunki antoi jo vuosia sitten toimintavaltuudet ja taloudellista tukea Liikekeskus ry:lle. Liikekeskuksella on siis velvollisuuskin järjestää toimintaa Rotuaarille ja torille.

Jos on totta, että aikaisemmin Stockmannin edustaja Liikekeskuksen hallituksen puheenjohtajana olisi estänyt joulutorin pystytyksen on se ollut varsinaista ammattitaidottomuutta.

Milloin glögiä on tarjolla kuten toreilla ympäri maailmaa? Terästettynä se ja ilman prosenttejakin, tekisi terää. Glögin merkeissä olisi mukavaa sopia tapaamisia Pallolle.

Aluevirasto Avi:lle lupien antaminen on edelleen ongelma, vaikka sitä ja Elyä perustettaessa puhuttiin suurieleisesti ”yhden luukun” periaatteista. Tuskin joskus melkein ”pyhänä” pidetty maakuntamallikaan ratkaisee tätä?

”Kieltolakeja” on löysätty ruokakaupoissa. Milloin loppuu ’pilkun’ tutkinta glögin ympäriltä? Myyntilupia ulkosalle jo kesäisin myönnetään.

JAA