Oululle oma selkeämpi sote-ote

1

Kansalaisten kuuleminen on hämmästyttävän vähäistä poikkeuksellisen vaativassa Sote-uudistuksessa, sen ennakoinnissa, siksikin järjestetään asukastilaisuus ti. 5.9. klo 18 Linnamaan Normaalikoululla.

Oulun on välttämätöntä koko ajan tavoitella nykyistä toimivampaa, joustavaa matalan kynnyksen perusterveydenhoitoa. Se on vastuullista, parasta valmistautumista ja palvelujen luomista tulevaan sote-rakenteeseen.

Erityisesti lapsiperheille ja ikäihmisille tarvitaan toimivat, helposti tavoitettavat hyvivinvointipisteet omahoitajineen ja -lääkäreineen. Niistä heidät voidaan joustavasti ohjata vaativampien palvelujen piiriin hyvinvointikeskuksiin Tuiraan, Kontinkankaalle, OYS:aan ja tarvittaessa myös palvelusetelien avulla.

Hyväksyessään Tuiran hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman 12.9.2016 kaupunginvaltuusto edellyttikin, että Rajakylän ja Kaijonharjun hyvinvointipisteet toteutetaan palveluverkkosuunnitelman mukaisesti ja palvelut kohdentuvat alueilla palvelutarpeen mukaisesti erityisesti lapsiperheille ja ikäihmisille.

Valtuuston päätös luo edellytyksiä toteuttaa asukaslähtöinen terveyspalvelujen ketju toteuttamalla kaupunkilaisten hoitoon pääsy joustavasti kolmessa hyvinvointipisteessä kukin n. 20 000:n ja yhteensä 60 000 asukkaan kasvavilla Tuiran, Kaijonharjun ja Rajakylän suuralueilla.

Kanta-Oulun pohjoisen alueen vaativammat sosiaali- ja erityispalvelut on pitkälle tarkoituksenmukaista keskittää Tuiraan.

Pohjoisella alueella on 60 000 asukkaan lisäksi n. 16 000 opiskelupaikkaa ja puolet kaupungin työpaikoista, yksistään Kaijonharjun suuralueella n. 12 000 työpaikkaa, joita kaikkia on voitava palvella.

Olen valtuustoaloitteessa 5.6. esittänyt kaupungin valmistelun ja kehittämisen lähtökohdaksi ja sote-uudistuksen toteutukselle pohjoisen kanta-Oulun alueelle kolmen hyvinvointipisteen toimintaa.

Photo by Daniel Frank on Unsplash

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Eikö Kalervo viisaana miehenä ole huomannut perusongelmaa eli kun kansalaisia on paljon ja kaikilla oma mielipiteensä niin ketä kuullaan? Kuulostaa jälleen kerran poliittiselt sloukanilta jonka tarkoitus on kalastella ääniä puoluelle, josta ei ole vastuulliseksi toimijaksi yhteiskunnan ja ihmisten parhaaksi, se on nähty jo liian monta kertaa. Jopa vas kansanedustajat eduskunnassa käyttävät hyökkäävää skidikieltä! Oulun Yliopiston kasavtustieteen professori vas ei anna tunnustaa Suomen omaa historiaa.