Asemakaavamuutos Kesäkadulle

3

Kauppakeskun Valkean Isollakadulla oleva kahden korttelin yhdistävä katettu liiketila on herättänyt keskustelua aivan alusta asti.

Tuo kahdelle korttelille ulottuva kauppakeskus yhdistettiin toisiinsa katetulla tilalla, jossa myös päädyt rakennettiin seinäksi ja koko ajan auki oleviksi läpikulkuoviksi.

Tämä jatkuva aukiolo johtui siitä, että Isonkatu on julkista katuosuutta, jolloin noita ovia ei saa sulkea edes yöajaksi.

Nyt kuitenkin meille on syntynyt yleisellä kadulla oleva tila, joka on muodostunut monenlaisten joukkojen kokoontumispaikaksi kaikkina vuorokauden aikoina. Tämä luo monenlaisia kielteisiä ilmiöitä vaikkapa nuorten suhteen. Toisaalta tällainen helpottaa erilaisten jengien toimintaa kaupungissa. Erityisen ongelmallinen on tuon tilan aukiolo yöaikaan.

Kaupunginvaltuuston päätös sallia Isokadun sisällyttäminen kauppakeskus Valkean kohdalla rakennuksen sisätiloihin on osoittautunut suureksi virheeksi. Olen itse ollut tuota päätöstä tekemässä ja se on ilman muuta perustunut vääriin johtopäätöksiin, eikä esitystä olisi pitänyt missään tapauksessa hyväksyä.

Siispä esitän, että muutamme asemakaavaa tuolta Isonkadun osalta yleisestä kadusta liiketilaksi. Tällöin paikka voidaan sulkea yöajaksi, tarvittaessa vaikka järjestyssäännön voimalla. Kauppakeskus maksaa tuon jälkeen tietenkin käypää vuokraa kaupungille tuosta tonttiosuudesta. Oikeus toteutuu.

Tein viikko sitten valtuuston kokouksessa juuri tuon sisältöisen valtuustoaloitteen.

Lisään, että kaupungin tulee tietenkin varmistaa että nuorillamme on päivä- ja ilta-aikaan riittävästi harrastetiloja. Myös asunnottomien tilanteeseen kaupungin tulee kiinnittää huomiota.

Jatkoajatus tähän on se, että kun keskustellaan Rotuaarin kattamisesta, niin missään tapauksessa ei pidä muodostaa lämpimiä ja avoimia oleskelutiloja. Saamme silloin samat ongelma sinne.

JAA

3 KOMMENTTIA

  1. Päivitetään itsenäisyysmiehen tietotaso tälle vuosikymmenelle.

    ”Tällöin paikka voidaan sulkea yöajaksi, tarvittaessa vaikka järjestyssäännön voimalla”.

    Kaupunkikohtaiset järjestyssäännöt ovat lakanneet olemasta 2003 jolloin ne korvasi järjestyslaki.

  2. Hienoa, että tunnustat virheesi. Kaikkein viisainta olisi purkaa koko kesäkatu ja avata Isokatu liikenteelle. Arina tietysti maksaisi.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.